Tech Reviews

HyperX Quadcast S: Όλα τα φώτα σε αυτό το μικρόφωνο – REVIEW

Η HyperX είναι γνωστή για προϊόντα υψηλής ποιότητας σε διάφορες κατηγορίες εξαρτημάτων. Το standalone μικρόφωνο QuadCast, το οποίο κυκλοφόρησε το 2019, μας κέρδισε με το βραβευμένο σχεδιασμό και τα τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του. Την σκυτάλη αυτή την φορά έρχεται να πάρει η νέα έκδοση QuadCast S, που ενώ διατηρεί διατηρεί ένα πολύ παρόμοιο σύνολο λειτουργιών έρχεται να προσφέρει ια σοβαρή χρωματική ποικιλία για όσους θέλουν να συνομιλούν ή και να streamάρουν με στυλ.

Τι θα βρω στην συσκευασία;

Το μικρόφωνο έρχεται μέσα σε ένα ερυθρόλευκο χαρτόκουτο, προσεγμένο όσο πρέπει, με μία στιβαρή πλαστική συσκευασία να το προστατεύει ώστε να ταξιδέψει με ασφάλεια.  Η αλήθεια είναι πως δεν συναντάμε κάποια περίτεχνα σχεδιασμένη συσκευασία, όλη η προσοχή έχει δοθεί στο περιεχόμενο, το οποίο δεν είναι απαραίτητα μειονέκτημα – εκτός αν είστε από τους ψυχάκηδες που κρατάνε τα πάντα μέσα στο κουτί, που δεν…πολυ βγάζει νόημα εδώ.

Η HyperX συμπεριέλαβε επίσης ένα καλώδιο – type C to type A – USB μήκους 3 μέτρων και έναν mounting adapter που βοηθά στη σύνδεση του μικροφώνου σε τρίποδο ή βραχίονα. To mounting adapter να πούμε πως  είναι συμβατό με τα περισσότερα τρίποδα και βάσεις της αγοράς. Η HyperX έχει προσθέσει τα απολύτως απαραίτητα, τα οποία είναι αρκετά επαρκή και μας επιτρέπουν να μεταβούμε απευθείας στη δοκιμή του QuadCast S.

 width=
Τι λέει από εμφάνιση και υλοποίηση;

Εξωτερικά, το QuadCast S έχει την ίδια ομορφιά που παρατηρήσαμε ήδη στην έκδοση του προκατόχου του χωρίς RGB, η οποία κέρδισε το βραβείο iF Industry Forum Design Award το 2019. Αν και η εμφάνιση είναι πάντα υποκειμενική, μπορεί κανείς ότι το μικρόφωνο ξεχωρίζει από άλλα μοντέλα της κατηγορίας τιμής του. Σε κάθε περίπτωση, οι δημιουργοί φαίνεται πως το έχουν δουλέψει πολύ και δεν φρόντισαν μόνο για την εσωτερική λειτουργία και το RGB.

Το QuadCast S τοποθετείται σε μια μεταλλική βάση, η οποία συγκρατεί το μικρόφωνο ελεύθερα στον αέρα με έναν ιδιαίτερο μηχανισμό στυλ “αράχνης”, σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες όπου το μικρόφωνο απλά βιδώνεται ή συνδέεται πάνω της. Η “αράχνη” είναι προσαρτημένη απευθείας στο QuadCast ώστε να μην υπάρχει κάποιο ατύχημα και -εννοείται- μπορεί κάλιστα να συνδεθεί και σε έναν βραχίονα μικροφώνου, αν φυσικά το προτιμάτε. Και οι δύο δυνατότητες προσφέρουν απόλυτη σταθερότητα, προστασία από δονήσεις και κραδασμούς, και αποτρέπει κάθε είδος θορύβους που μπορεί να υπάρχουν στο παρασκήνιο. Όλα τα εξαρτήματα του QuadCast S είναι κατασκευασμένα από μαύρο μέταλλο, το οποίο δίνει στο μικρόφωνο μια ιδιαίτερα ποιοτική νότα και μας έκανε ιδιαίτερα θετική εντύπωση.

 width=
Όλα τα φώτα σε αυτό το μικρόφωνο

Τα περίπου 17 εκατομμύρια χρώματα καθιστούν το QuadCast S ένα πραγματικό εντυπωσιακό eye-catching προϊόν. Σχεδόν το μισό μικρόφωνο είναι εξοπλισμένο με λυχνίες LED πίσω από ένα μαύρο διάτρητο πλέγμα. Αυτά είναι ικανά να εμφανίζουν πολυάριθμα δυναμικά εφέ RGB και μπορούν να ελέγχονται μεμονωμένα. Έτσι, ανεξάρτητα από το πόσοι άνθρωποι θα αγοράσουν το QuadCast S, ο καθένας θα έχει ένα μοναδικό. Παρά την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και την υλοποίηση των ιδεών, η HyperX δεν έχει σχεδόν κανέναν ανταγωνισμό στο RGB για μικρόφωνα, γεγονός που καθιστά αυτόν τον βαθμό αρκετά εύκολο να επιτευχθεί. Μόνο η Razer διαθέτει ένα μικρόφωνο στη σειρά Seiren που εμφανίζει 8-bit emotes. Αυτό δεν μπορεί να συγκριθεί με τη δυναμική επιφάνεια RGB του QuadCast S.

Τα εφέ και τα χρώματα μπορούν να ελεγχθούν αποκλειστικά μέσω του HyperX NGENUITY, του ίδιου λογισμικού που κάνει τις RAM, τα πληκτρολόγια και τα ακουστικά της Kingston Technology να ξεχωρίζουν.

 width=
Τι το κάνει τόσο το ξεχωριστό;

Πριν από το QuadCast, τα μικρόφωνα δεν προορίζονταν ποτέ για επίδειξη – ήταν απλά αόρατα κομμάτια υλικού που προορίζονταν να ενισχύουν τη φωνή σας. Το QuadCast το άλλαξε αυτό. Αλλά δεν είμαστε επιφανειακοί εδώ. Αυτό το πυκνωτικό μικρόφωνο αποδίδει εξαιρετικά ευκρινή ήχο σαν να μιλάτε μέσα σε στούντιο ηχογράφησης. Το HyperX QuadCast S διαθέτει επίσης ένα ενσωματωμένο φίλτρο pop που εξαλείφει αυτούς τους popping θορύβους κάθε φορά που μιλάτε. Επίσης πρέπει να αναφέρουμε και την εύχρηστη λειτουργεία tap-to-mute. Απλώς αγγίζετε την επιφάνεια του μικροφώνου με το δάχτυλό σας και οι λυχνίες LED σβήνουν, σηματοδοτώντας ότι έχετε κάνει σίγαση.

Η καθαρότητα του πυκνωτικού μικροφώνου είναι πραγματικά ασύγκριτη με οποιαδήποτε άλλη είσοδο ήχου χρησιμοποιούν πολλοί εξ αποστάσεως εργαζόμενοι. Είναι συμβατό με τα Zoom, Teams, macOS, Windows και πολλαπλές πλατφόρμες επικοινωνίας streaming και gaming, όπως το Discord.

Χαρακτηριστικά

Power consumption 5V 220mA (white light)
Sample/bit rate 48kHz/16-bit
Element Electret condenser microphone
Condenser type Three 14mm condensers
Polar patterns Stereo, Omnidirectional, Cardioid, Bidirectional
Frequency response 20Hz–20kHz
Sensitivity -36dB (1V/Pa at 1kHz)
Cable length 3m
Weight Microphone: 254g
Shock mount and stand: 360g
Total with USB cable: 710g
Lighting RGB (16,777,216 colors)
Light effects 2 zones2
Connection type USB-C to USB-A

Headphone Output

Impedance 32 Ω
Frequency response de 20Hz à 20kHz
Maximum power output 7mW
THD ≤ 0.05% (1kHz/0dBFS)
SNR ≥ 90dB (1kHZ, RL=∞)

Συμπεράσματα

Το HyperX QuadCast S άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε το μικρόφωνο από ένα απλό περιφερειακό hardware. Είναι το μικρόφωνο που λατρεύουν οι κορυφαίοι αθλητές esports και streamers, και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί: Έχει γαμάτο στυλ και προσφέρει επαγγελματικό ήχο.

[the_ad id=”974″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss the News, Samurai!

Εγγράψου στο Newsletter του ggunews.gr για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα καυτά νέα στον κόσμο του Internet και της τεχνολογίας!
Newsletter