Tech Reviews

DualSense Edge: H premium αίσθηση και το elegant λευκό επικρατούν – Review

Στην αγορά των επαγγελματικών χειριστηρίων, υπάρχουν πλέον πολλές επιλογές. Για παράδειγμα, πολλές εταιρείες διαθέτουν μια ενισχυμένη έκδοση ενός συγκεκριμένου χειριστηρίου που προσφέρει στον παίκτη πολλά επιπλέον χαρακτηριστικά. Είτε για να κάνουν το παιχνίδι πιο γρήγορο και άνετο, είτε για να δώσουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Η Sony ανακοίνωσε πριν καιρό μία νέα έκδοση, μια επαγγελματική παραλλαγή του DualSense. Το DualSense Edge είναι εδώ και είχαμε την χαρά να το τεστάρουμε για εσάς.

 width=

Το elegant λευκό συνεχίζει να επικρατεί

Πολλά στοιχεία έχουν παραμείνει αμετάβλητα από το κανονικό χειριστήριο DualSense. Για παράδειγμα, οι σκανδάλες εξακολουθούν να υπάρχουν στον ίδιο σχεδιασμό. Το ίδιο ισχύει και για το d-pad και άλλα βασικά πλήκτρα. Το τσιπ ήχου είναι επίσης αμετάβλητο. Κατά το unboxing της συσκευασίας, παρατηρούμε ότι η Sony έχει δώσει μεγάλη προσοχή στην παρουσίασή του. Το DualSense Edge έχει μια προσεγμένη συσκευασία που περιέχει και τη θήκη μεταφοράς.

Η θήκη μεταφοράς είναι κατασκευασμένη από ένα σκληρό πλαστικό. Περιέχει φυσικά το DualSense Edge, καθώς και τα υπόλοιπα εξαρτήματα: ένα καλώδιο USB-C μήκους 2 μέτρων, 4 κυρτά paddles (δύο κοντά, δύο μακριά), μια μονάδα για την ενίσχυση της υποδοχής USB-C και δύο σειρές κουμπιών στην πλάτη. Το πίσω μέρος της θήκης μεταφοράς μπορεί να ανοίξει, επιτρέποντάς σας να φορτίζετε το χειριστήριο ενώ είναι βρίσκεται μέσα στην θήκη. Το ίδιο το χειριστήριο έχει επίσης αλλάξει λίγο από το κανονικό (λευκό) χειριστήριο DualSense. Συγκεκριμένα, το DualSense Edge διαθέτει μαύρα μπροστινά κουμπιά, ένα touchpad και ένα d-pad. Αυτό δίνει στο DualSense Edge μια ελαφρώς ισχυρότερη αντίθεση μεταξύ μαύρου και λευκού. Το κεντρικό κομμάτι (μεταξύ των paddles) έχει τώρα γυαλιστερό φινίρισμα αντί για ματ. Αυτό είναι πολύ πιο επιρρεπές σε μουτζούρες και γρατζουνιές, αλλά σίγουρα φαίνεται πολύ πιο ωραίο.

 width=

Premium αίσθηση

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα των  κουμπιών σε σχήμα ημισελήνου που βρίσκονται στο πίσω μέρος είναι ότι δίνουν στα δάχτυλά σας πολύ χώρο για να ξεκουράζονται. Πράγματι, με τα κάπως μακρύτερα paddles, τα δάχτυλα “ακουμπούν” στο ίδιο το κουμπί, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στο να το πατήσετε κατά λάθος. Τα πίσω κουμπιά αλλάζουν πολύ εύκολα: τα γαντζώνετε σε μια μικρή υποδοχή που λειτουργεί εν μέρει με έναν μαγνήτη για επιπλέον αντοχή. Παρεμπιπτόντως, η Sony χρησιμοποιεί μεταλλικά μέρη σε διάφορα σημεία για το DualSense Edge. Αν αφαιρέσετε το γυαλιστερό κάλυμμα κοντά στα sticks, μπορείτε να δείτε ότι και τα δύο αναλογικά sticks είναι στερεωμένα με ένα ατσάλινο στήριγμα. Αυτού του είδους τα μικρά ποιοτικά εξαρτήματα δίνουν στο DualSense Edge μια αρκετά premium αίσθηση και επομένως μεγαλύτερο βάρος.

Το μόνο αρνητικό που παρατηρήσαμε: η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του χειριστηρίου δεν είναι και η πιο ιδανική. Οι περίπου 6 ώρες είναι απλώς πολύ λίγες, οι οποίες στην πράξη είναι ακόμη μικρότερες – περίπου 5 ώρες με όλα τα χαρακτηριστικά ενεργοποιημένα. Η Sony βέβαια, παρέχει μία λύση με το να προσθέσει ένα module, το οποίο συνδέει το καλώδιο USB-C πιο σταθερά στο χειριστήριο, ώστε να παίζετε ενσύρματα.

Με λίγα λόγια…

Με λίγα λόγια, το DualSense Edge είναι μια premium παραλλαγή του κανονικού χειριστηρίου DualSense. Ως χειριστήριο, είναι μια χαρά, απλά δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι απευθύνεται κυρίως στους πιο σκληροπυρηνικούς gamers. Τα μεταλλικά μέρη είναι πολύ λεπτά, τα πίσω κουμπιά είναι πολύ επιτυχημένα και η υποστήριξη λογισμικού στο PlayStation 5 σας επιτρέπει να ρυθμίζετε τις βασικές λειτουργίες με εύκολο τρόπο. Μέχρι στιγμής, αποθεώνουμε το χειριστήριο, αλλά κατανοούμε πως η τιμή του είναι γενικά λίγο τσιμπημένη.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss the News, Samurai!

Εγγράψου στο Newsletter του ggunews.gr για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα καυτά νέα στον κόσμο του Internet και της τεχνολογίας!
Newsletter