Σε συνέχεια των reviews των νέων προϊόντων της HyperX θα δούμε το νέο πληκτρολόγιο της εταιρίας, Alloy Origins 65. Πρόκειται για ένα μηχανικό πληκτρολόγιο, RGB φωτισμού σε κάθε πλήκτρο ιδανικό για gaming αλλά και για γράψιμο.

Wild factor 

Μηχανικά πληκτρολόγια RGB στην αγορά υπάρχουν πολλά με ένα τεράστιο εύρος τιμών πλέον. Γιατί κάποιος να αγοράσει όμως το συγκεκριμένο? Πολύ απλά, το μέγεθος μετράει. Συγκρίνοντας το με το παλιό μου πληκτρολόγιο κυριολεκτικά καταλαμβάνει το 65% του χώρου. Πως το πετυχαίνει αυτό; Με το φανταστικό layout των πλήκτρων και το “κόψιμο” του numpad. Ο συνδυασμός των 2 αυτών παραγόντων το κάνει λειτουργικό και εργονομικό.

Καθημερινή χρήση

Μπορώ να πω με σιγουριά ότι δεν έχει να ζηλέψει κάτι από ένα κανονικό πληκτρολόγιο. Οκ, η απουσία numpad με ενόχλησε την πρώτη μέρα αλλά ολόκληρη η εμπειρία με έκανε να το ξεχάσω κατευθείαν. Κατά τη γραφή κειμένου δε συνάντησα καμία δυσκολία ενώ η gaming εμπειρία είναι αυτή που περιμένεις από ένα high end gaming keyboard. Έπαιξα αρκετά με τα χρώματα των πλήκτρων μέχρι να βρω το αγαπημένο μου συνδυασμό, αλλά με την εφαρμογή που σου συνιστά η εταιρία να κατεβάσεις (HyperX NGENUITY software) ήταν πραγματικά πανεύκολο.

Λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν

Υπάρχουν και 2, 3 πράματα που με έκαναν να το αγαπήσω λίγο περισσότερο. Το πρώτο είναι το ποσό ελαφρύ είναι πάρα την 100% μεταλλική του κατασκευή. Μπορείς πολύ άνετα να το μεταφέρεις σε μια τσάντα λαπτοπ αν σιχαίνεσαι κι εσύ να δουλεύεις/παίζεις με ένα μίζερο πληκτρολόγιο λαπτοπ. Στη συνέχεια λάτρεψα τον τρόπο σύνδεσης. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα κοινό καλώδιο USBC (που περιλαμβάνει η συσκευασία don’t worry). Μπορείς να το συνδέσεις σε οποιαδήποτε κονσόλα/PC  οπουδήποτε θέλεις χρησιμοποιώντας το καλώδιο του κινητού σου. Πληκτρολόγια του είδους του συνήθως δεν έχουν τα arrow keys με σκοπό να εξοικονομήσουν χώρο. Το Alloy origin 65 όμως τα συμπεριλαμβάνει εξαιτίας του μοναδικού του layout Τέλος είναι οι 3 θέσεις που μπορεί να σταθεί. Ανάλογα την επιφάνεια που χρησιμοποιείς και το ύψος της ρυθμίζεις ανάλογα και το πληκτρολόγιο. Αυτές οι προσθήκες της HyperX κάνουν το προϊόν να ξεχωρίζει και σε κάνουν να αναρωτιέσαι πως ζούσες χωρίς αυτά.

Is it worth it tho?

Ένα καλό πληκτρολόγιο κάτω των 100 ευρώ πολλαπλών χρήσεων με συνδεσιμοτητα σε πολλαπλές συσκευές. Αυτή η πρόταση πιστεύω περικλείει την αξία του. Αν πιστεύεις ότι χρειάζεσαι ένα high end gaming keyboard με έξτρα δυνατότητες go for it σίγουρα δε θα το μετανιώσεις.

About author
mm

Christos Devetzis

Δημιούργησα το Greek Gaming Universe με ένα σκοπό: να μαζέψω σε ένα μέρος άτομα που μοιράζονται το ίδιο πάθος.

Your email address will not be published. Required fields are marked *