Video Games Reviews

The Last of Us Part II Review – GGU

Η μεταφορά του The Last of Us Part II στο PS5 ήταν μια έκπληξη απροσδόκητη αλλά ευπρόσδεκτη. Κανείς δεν θα έλεγε πως χρειαζόταν κάποιο remaster το παιχνίδι με την κυκλοφορία του να ήταν μόλις το 2018  μαζί με άλλους τιτάνες του σημερινού gaming κόσμου όπως το God Of War, Red Dead Redemption 2, Spiderman, Celeste και πολλά άλλα. 

Μετά το τέλος του Part I (διαβάστε το review μας εδώ) βρισκόμαστε 5 χρόνια μετά,  στο Jackson, μία αποικία στο Wyoming, USA η οποία για τα δεδομένα του κόσμου, είναι σε εξαιρετικές συνθήκες με ρεύμα, μπάρ, σινεμά, παιδικούς σταθμούς και πολλά άλλα, με αποτέλεσμα  οι πολίτες του Jackson να ζουν μια όμορφη καθημερινότητα με ασφάλεια μέσα στα τοίχοι τους που εκεί βέβαια μένουν και οι πρωταγωνιστές μας, Η Ellie και ο Joel.

Εδώ όμως βλέπουμε πώς μετά τα γεγονότα του Part I, υπάρχει μια ψυχρότητα μεταξύ της Ellie και του Joel, εφόσον o Joel έκανε την εγωιστική επιλογή και δεν άφησε τους γιατρούς των Fireflies να φτιάξουν ένα αντίδοτο  με τα αντισώματα της Ellie για τον ιό που τρομοκρατεί τον κόσμο, διότι το αποτέλεσμα ήταν ότι αυτό θα σκότωνε την Ellie.

Μα πού βρέθηκε η κρεατίνη και τα αμινοξέα στην αποκάλυψη;

Στο Part II βρισκόμαστε στην θέση να έχουμε δύο πρωταγωνιστές, την Ellie και την Abby. H Abby είναι μία super soldier με απίστευτες μαχητικές ικανότητες και μεγάλο muscle to fat ratio. Γνωρίζουμε μέσα από τα πρώτα λεπτά πώς η Abby είναι μέρος του WLF, μια μιλιταριστική παράταξη φτιαγμένοι από επιζώντες που βρίσκονται συνέχεια σε σύγκρουση με τους Scars, μία φράξια θρησκείας που μεταξύ αυτών και πολλών γεγονότων που δεν θα καλύψουμε για λόγους spoiler, εμπλέκονται οι δύο μας πρωταγωνιστές. Μαζί με την Abby, έχουμε διάφορους καινούργιους χαρακτήρες που παίζουν μεγάλο ρόλο στο σενάριο της ιστορίας όπως η Dina, ο Jesse, η Lev και πολλοί άλλοι που συνδεόμαστε μαζί τους και τα προσωπικά τους κίνητρα και ιστορίες. Ένα μεγάλο ρόλο στην ιστορία παίζει και η Dina, ένα ρομαντικό ενδιαφέρον της Ellie, που είναι μαζί της σε όλες τις στιγμές της, όπως ήταν η ίδια στις στιγμές του Joel στο Part I.

 

Stealth ή Guns Blazin’?

Όπως και στο Part I, πολλά πράγματα στο κομμάτι του gameplay είναι ίδια. Survival horror, με έμφαση στο stealth και στους έξυπνους τρόπους παιχνιδιού με αντιπερισπασμούς, παγίδες και άλλα. Υπάρχουν εννοείται αρκετά όπλα και melee άλλα και ranged αλλά υπάρχουν ελάχιστα πυρομαχικά που μας κάνουν τον τρόπο παιχνιδιού πιο προσεχτικό. Εδώ όμως έρχεται η διαφορά της Abby με την Ellie, το core gameplay είναι μεν ίδιο αλλά υπάρχει μία μεγαλύτερη ικανότητα στη κοντινή μάχη σε αντίθεση με την Ellie που έχει μεγαλύτερη ικανότητα στο stealth. Τα gameplay sections με την Abby, ήταν τα μόνα  από όλα τα survival horror που έχω παίξει που ευχόμουν να έβρισκα εχθρούς, zombie ή ανθρώπους, γιατί ”These hands are rated ”E” for Everyone”. Το κυριότερο που με κέρδισε στη μάχη είναι το κουμπί αποφυγής, που πάρα πολλά survivor horror, αν όχι όλα, τους λείπει. Με έκανε να νιώθω πιο άνετα να αντιμετωπίσω κάθε εχθρό, χωρίς τον φόβο το ότι απλά θα έρθει λίγο πιο κοντά μου.

Extra content is Good content

Μαζί  με το remaster του Part II που μας επιτρέπει να παίξουμε σε performance mode, που τρέχει σε 1440p με σταθερό 60 FPS ή σε fidelity mode με 4Κ με στόχο τα 30FPS performance mode, μαζί με την δυνατότητα του VRR, όπως και στο Part I υπάρχει και εδώ, να φτάσουμε τα 40-45 FPS όσο κρατάμε το , έχουμε και έξτρα περιεχόμενο όπως το Lost Levels, που παίζουμε ”κομμένο” περιεχόμενο από το παιχνίδι, με την επιλογή να μας εξηγεί ο Neil Druckman, ο Director των The Last of Us γιατί κόπηκαν από το παιχνίδι και τί σχέση θα είχαν στην ιστορία. Ένα άλλο σημαντικό περιεχόμενο είναι το No Return, ένα rogue-like mode όπου ξεκινάμε κάθε ”run” εκ νέου, και όσο παίζουμε γινόμαστε και πιο δυνατοί. Μπορούμε να παίξουμε με διάφορους χαρακτήρες της σειράς με τα δικά τους attributes, έτσι δίνοντας μας διάφορους τρόπους παιχνιδιού Εάν και ίσως λίγο ελλιπές το σύστημα του rogue-like, είναι κάτι ευχάριστο και διαφορετικό που μας δίνει έξτρα χρόνο παιχνιδιού και την δυνατότητα να παίξουμε με χαρακτήρες που συνήθως ήταν στο υπόβαθρο της σειράς.

Με λίγα λόγια

Το The Last of Us Part II σίγουρα δεν χρειαζόταν κάποιο remaster αλλά με την δυνατότητα αναβάθμισης από PS4 version σε PS5 με όλο το έξτρα περιεχόμενο, με μόλις 10 ευρώ, είναι ένα δώρο στον εαυτό σας, που δεν πρέπει να το χάσει κανείς. Με φανταστικούς χαρακτήρες που μας κερδίζουν με τα κίνητρα τους και τις προσωπικότητες τους και με ίσως το καλύτερο survival horror εκεί έξω η επιλογή είναι μία.

 

Ευχαριστούμε θερμά την Playstation Greece για την παροχή αυτού του κλειδιού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss the News, Samurai!

Εγγράψου στο Newsletter του ggunews.gr για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα καυτά νέα στον κόσμο του Internet και της τεχνολογίας!
Newsletter