Όπως όλοι ξέραμε πριν κάν κυκλοφορήσει το πρώτο επεισόδιο του Chainsaw Man, η πρώτη σεζόν της σειράς περιστρέφεται γύρω από τον Denji και τους τρεις βασικούς δευτεραγωνιστές: την Makima, τον Aki και την Power. Και με το τρίτο επεισόδιο μπορούμε πλέον να πούμε ότι η τετράδα έχει συμπληρωθεί και η σειρά μπορεί και επίσημα να προχωρήσει.

Στο δεύτερο επεισόδιο του Chainsaw Man, μάθαμε λίγα περισσότερα πράγματα για την προσέγγιση της Makima όσον αφορά τον Denji (γουφ γουφ…) και γνωρίσαμε τον Aki  – τον κατά 3 χρόνια προιστάμενο του Denji στην υπηρεσία και επικεφαλή μίας πειραματικής μονάδας εξόντωσης δαιμόνων που δημιούργησε η Makima. Από αυτό και μονό μπορούμε να συμπεράνουμε ότι και όλα τα υπόλοιπα μέλη της μονάδας θα έχουν κάποιου είδους ιδιαίτερες δυνάμεις η σύνδεση με άλλους δαίμονες.

Προς το τέλος του δεύτερου επεισοδίου γνωρίσαμε και την Power, της οποίας το σώμα έχει καταλάβει ο Blood Demon, κάπως σαν τον Denji και τον Pochita. Η Power είναι ένας αρκετά ιδιόρρυθμος χαρακτήρας, και η σειρά μας το δείχνει αυτό από την αρχή – δεν πλένεται συχνά, είναι αγενής και της αρέσουν οι γάτες. Μάλιστα, η ίδια έχει μία κατοικίδια γάτα, την οποία έχει απαγάγει ένας άλλος δαίμονας και η Power ζητάει την βοήθεια του Denji για να τη σώσει.

Τα δύο αυτά επεισόδια κάνανε πολύ καλή δουλειά βάζοντας δυναμικά στη σειρά τρεις πολύ σημαντικούς χαρακτήρες. Η πρώτη εντύπωση άλλωστε έχει καθοριστική σημασία. Η σειρά συνεχίζει να κρατάει το συμπαθητικά degenerate ύφος της, το οποίο θυμίζει ελαφρώς ταινίες όπως Pulp Fiction και The Big Lebowski, στις οποίες κάνει και έμμεση αναφορά και στο intro. Το αποτέλεσμα είναι ένα απολαυστικό μείγμα από δράση, κωμωδία αλλά και σποραδικές συγκινητικές σκηνές.

O Denji παραμένει ίσως ο πιό προσγειωμένος και relatable MC που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, και έχει αρχίσει να κερδίζει την συμπάθεια του κοινού, και η σειρά κάνει επίσης καλή δουλειά στο να εισάγει την πλοκή τον Aki και την Power ως αντιπαθητικούς χαρακτήρες, έτσι ώστε η εξέλιξη της σχέσης τους με τον Denji να είναι ακόμα πιο αισθητή. Ήδη από το τρίτο επεισόδιο, ξεκινήσαμε να βλέπουμε την ευαίσθητη και πιο ανθρώπινη πλευρά της Power. Μη έχοντας διαβάσει το manga (περίμενα το anime), είμαι περίεργος να δω πως θα προχωρήσουν οι σχέσεις των χαρακτήρων στα επόμενα επεισόδια.

 

About author
mm

Dimitris Tzepos

Φέρνουμε πιό κοντά την otaku κουλτούρα της Ελλάδας από το 2022! Μπείτε κι εσείς στην παρέα μας στο 🌸GREEK ANIME UNIVERSE🌸 (My Anilist)

Your email address will not be published. Required fields are marked *