Η Valve έχει το βλέμμα της στραμμένο στο μέλλον της νέας φορητής κονσόλας της. Η εταιρεία αποκάλυψε λίγα πράγματα για το τι ελπίζει να βελτιώσει και πού θέλει να επεκταθεί στο κομμάτι του hardware.

Σε μια εκτενή συνέντευξη στο The Verge, οι σχεδιαστές του Steam Deck Lawrence Yang και Pierre-Loup Griffais μίλησαν για τις φιλοδοξίες και τους στόχους τους. Μετά από σχεδόν ένα χρόνο στην αγορά, το Steam Deck έχει σίγουρα εντυπωσιάσει με την απόδοσή του και τη μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών. Ωστόσο, οι τομείς για βελτίωση είναι ξεκάθαροι. Η οθόνη είναι αξιόλογη, αλλά απέχει πολύ από εκείνη, ας πούμε, του νέου μοντέλου OLED του Nintendo Switch ενώ η μπαταρία όχι μόνο τείνει να αδειάζει γρήγορα, αλλά, όπως παρατήρησε το iFixit στο review του, είναι ένα από τα λιγότερο επιδιορθώσιμα πράγματα σε μια κατά τα άλλα φιλική προς την επισκευή συσκευή.

Παράλληλα, η εταιρεία φαίνεται να έχει στα σκαριά την ανάπτυξη ενός νέου Steam Controller. Η Valve είχε επιχειρήσει να λανσάρει ένα χειριστήριο και παλιότερα ωστόσο δεν είχε ιδιαίτερη εμπορική επιτυχία. Παρόλα αυτά, για την ώρα προτεραιότητα έχει η δημιουργία του νέου Steam Deck.

Πηγή: Kotaku

About author

Νikos Sotos

"Morning Mr Freeman, looks like your running late"

Your email address will not be published. Required fields are marked *