Video Games Reviews

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom – Review

Για τους λάτρεις της σειράς παιχνιδιών The Legend of Zelda, έφτασε επιτέλους η στιγμή για το πολυαναμενόμενο και πολλά υποσχόμενο sequel The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Παίρνοντας τα καλύτερα κομμάτια και χαρακτηριστικά από όλη την ιστορία του franchise και δημιουργώντας κάτι νέο που είναι συναισθηματικά συναρπαστικό, αυτή η περιπέτεια ήρθε ξεκάθαρα για να συγκλονίσει τα πλήθη.

Σε αυτό το sequel του παιχνιδιού, θα αποφασίσετε εσείς για τη δική σας πορεία μέσα στα εκτεταμένα τοπία του Hyrule και τα μυστηριώδη νησιά που αιωρούνται στους αχανείς ουρανούς από πάνω.

Το Breath of the Wild ανέτρεψε τη φόρμουλα του Zelda παρουσιάζοντας ένα τεράστιο και πλούσιο open world για εξερεύνηση αλλάζοντας καθοριστικά το gameplay της σειράς. Το Tears of the Kingdom ακολουθεί τα χνάρια του προηγούμενου τίτλου με ένα παρόμοιο νατουραλιστικό περιβάλλον, με το Hyrule να μοιάζει γαλήνιο, ακόμα και αν σφύζει από ζωή, αλλά ο κόσμος έχει αλλάξει με διάφορους τρόπους.

Νέες προκλήσεις

Για άλλη μια φορά κάτι κακό εμφανίζεται στο βασίλειο του Hyrule και για άλλη μια φορά πρέπει να σώσετε την πριγκίπισσα Zelda…Κάτι περίεργο γίνεται στην αρχή του παιχνιδιού και προκλήθηκε το άνοιγμα κάποιον chasms, όπου με την σειρά τους προκάλεσαν την εμφάνιση των ερειπίων ενός αρχαίου πολιτισμού που ονομάζεται Zonai και αιωρείται στον ουρανό, ενώ παράλληλα γεμίζει την επιφάνεια με νέες προκλήσεις και παράξενες ανωμαλίες.

Η ιστορία εξελίσσεται με παρόμοιο τρόπο όπως στους προηγούμενους τίτλους, ωστόσο η προσέγγιση της Nintendo ήταν όσο σωστή θα μπορούσε να είναι δίνοντας μια πολύ ομαλή εξέλιξη, πολλές εκπλήξεις που μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό αλλά και πολύ έντονες συναισθηματικά στιγμές που μας άφησαν άναυδους. Δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα, αλλά σίγουρα είναι μια πολύ καλά και όμορφα φτιαγμένη ιστορία.

 width=

Ατμοσφαιρικά υπέροχο

Ενώ το παιχνίδι έχει παρόμοια γραφικά και βασικό χάρτη με το Breath of the Wild, δίνει ένα κάπως διαφορετικό συναίσθημα. Αφήνοντας μας να εξερευνήσουμε το Hyrule σε διαφορετικά ύψη και βάθη με μοναδικά τοπία και θέα πέρα απο κάθε φαντασία σε συνδιασμό με την εξαιρετική αλλά διακριτική μουσική επένδυση, θεωρούμε πως το Tears of the Kingdom θριάμβευσε στο ατμοσφαιρικό κομμάτι. Δίνοντας έμφαση στις μάχες με μια up-tempo εκδοχή της θεματικής μουσικής και στη συνέχεια χαλαρώνοντας με πιο ήπιους τόνους, το παιχνίδι είναι σαν να μας έδινε την ικανότητα να αναπνεύσουμε και πάλι, να ρίξουμε τους παλμούς και να απολύσουμε τα όσα εξελίσσονται γύρο μας.

Μυστηριώδη πλωτά νησιά

Εξερευνήστε τα νησιά οπού εμφανίστηκαν ξαφνικά πάνω απ’ το βασίλειο του Hyrule για να ξεκλειδώσετε τα μυστικά που κρύβουν. Αρχικά, φαίνεται ότι τα ουράνια νησιά είναι λίγα αλλά σχεδόν κάθε αρχιπέλαγος είναι γεμάτο με πράγματα, το ακριβώς αντίθετο από την ήσυχη, μοναχική εξερεύνηση της επιφάνειας.

Προσωπικά τα πλωτά αυτά νησιά μας έδωσαν ένα συναίσθημα ατελείωτης ελευθερίας καθώς μας δίνουν την ευκαιρία πέρα απο το να αγναντεύουμε την απίστευτη θέα από τον ουρανό, να βρίσκουμε κρυμμένα τοπία και να πετάμε με την χρήση των Zonai wings ή άλλων οχημάτων που μπορούμε να φτιάξουμε με τις νέες ικανότητες του Link. Η γαλήνιες πτήσεις με τα Zonai wings είναι μια απο τις αγαπημένες μας προσθήκες στο Tears of the Kingodom.

Η επιφάνεια

Ο ουρανός δεν είναι το μόνο πράγμα που έχει αλλάξει στο Hyrule. Γνωστές τοποθεσίες έχουν μεταμορφωθεί δραματικά, με νέες πόλεις, νέο σύστημα σπηλιών και μυστηριώδη χάσματα να ξεπηδούν σε όλο τον κόσμο να περιμένουν να τα εξερευνήσετε. Δεν είναι σαφές για το πόσα χρόνια έχουν περάσει από την ήττα του Calamity Ganon αλλά ο κόσμος άρχισε να ξαναχτίζεται.  Η κύρια πόλη είναι ένα ολοκαίνουργιο outpost που έχει ξεφυτρώσει στο Hyrule Field ακριβώς έξω από το κάστρο.

Παρόλο που πρόκειται για τον ίδιο βασικό χάρτη του Hyrule, η εξερεύνησή του δεν μοιάζει καθόλου επαναλαμβανόμενη. Παλιοί χαρακτήρες και περιοχές εμφανίζονται και φαίνεται το πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα αλλά την ίδια στιγμή εμφανίζονται και νέες τοποθεσίες για να εξερευνήσετε. Αυτό περιμέναμε να είναι το πιο βαρετό κομμάτι του παιχνιδιού αλλά αποδείχτηκε ένα απίστευτα συναισθηματικό και διασκεδαστικό ταξίδι.

 width=

Νέες ικανότητες και νέοι τρόποι παιχνιδιού

Μεταμορφώστε τον τρόπο που παίζετε με τις νέες ικανότητες του Link. Αυτές οι ικανότητες θα σας βοηθήσουν να εξερευνήσετε το έδαφος αλλά και τον ουρανό, να δημιουργήσετε νέα και ξεχωριστά όπλα και να βρείτε διαφορετικούς τρόπους μάχης.

Ultrahand Χρησιμοποιώντας τη νέα ικανότητα Ultrahand, ο Link μπορεί να σηκώνει, να μετακινεί και να περιστρέφει αντικείμενα. Κατά τη γνώμη μας αυτή είναι η πιο διασκεδαστική ικανότητα καθώς μπορείτε να συνδέσετε αντικείμενα μεταξύ τους για να δημιουργήσετε γέφυρες, αμάξια, ακόμα και αεροπλάνα μετά από ένα σημείο. Έχουμε περάσει πάνω από 5 ώρες μέχρι στιγμής φτιάχνοντας ό,τι μας κατέβει στο μυαλό.

Fuse Με το Fuse μπορείτε να συνδέστε αντικείμενα στα όπλα, τις ασπίδα ή τα βέλος του Link για να τα δυναμώσετε ή ακόμα και να προσθέσετε ένα νέο εφέ. Αυτό βοηθάει κατά βάση στο να φτιάχνετε οτιδήποτε χρειάζεστε ανάλογα με την περίσταση και το τι έχετε γύρο σας. Για παράδειγμα υπάρχουν κάτι βράχοι στο δρόμο σας και εντελώς μαγικά υπάρχουν πέτρες τριγύρω για να φτιάξετε ένα όπλο σφυρί για να σπάσετε τους βράχους. Δεν ήταν τόσο ενδιαφέρον όσο το περιμέναμε εν τέλη, αλλά σίγουρα έχει μερικές αστείες χρήσεις με την πάροδο του παιχνιδιού.

Ascend Με την χρήση Ascend, ο Link έχει την ικανότητα να περνάει μέσα από στερεά αντικείμενα που βρίσκονται από πάνω του. Ήταν λίγο διασκεδαστικό τις πρώτες 5 φορές που περάσαμε μέσα απο κάποιο ταβάνι αλλά ως εκεί. Δίνει την αίσθηση οτι υπάρχει απλά σαν ένα βασικό mechanic όπως είναι το σκαρφάλωμα.

Recall Χρησιμοποιώντας το Recall αντιστρέφετε την κίνηση ενός αντικειμένου. Αυτό φαινόταν αρχικά σαν να έχει πολύ περιορισμένες χρήσεις όμως ήμασταν εντελώς λάθος. Η ικανότητα επιτρέπει στον Link πέρα απο το να ανεβαίνει στα sky islands μέσω τον πεσμένων λίθων, να δίνει κίνηση σε αντικείμενα όπως τα Zonai wings που αναφέραμε νωρίτερα, να ανακτά τα πεσμένα όπλα αλλά και να στέλνει διάφορα βλήματα πίσω από όπου ήρθαν δίνοντας ακόμα ένα διασκεδαστικό τρόπο με τον οποίο μάχεστε.

Συνολικά η εμπειρία με τις νέες ικανότητες ήταν αρκετά ικανοποιητική, διασκεδαστική και κάπως απρόσμενη σε μερικές καταστάσεις. Δίνουν ένα αρκετά διαφορετικό playstyle από το Breath of the Wild, βάζοντας μας να σκεφτούμε για το τι πρέπει να κάνουμε, τι μπορούμε να κάνουμε και το τι θέλουμε να κάνουμε με τόσες επιλογές.

Εν κατακλείδι..

Το The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom είναι ένας άψογος διάδοχος του Breath of the Wild. Έχει καταφέρει με επιτυχία να φέρει πίσω τον παλιό κόσμο αλλά την ίδια στιγμή να μας δώσει κάτι εντελώς διαφορετικό. Φέρνει ότι έχουμε αγαπήσει στον προηγούμενο τίτλο και προσθέτει περισσότερη δημιουργικότητα, περισσότερους τρόπους παιχνιδιού και σίγουρα ατελείωτες ώρες πειραματισμών με τις νέες ικανότητες.

Είναι ξεκάθαρα ό,τι καλύτερο έχουμε παίξει φέτος. Οι τίτλοι που θα κυκλοφορήσουν το υπόλοιπο της χρονιάς θα πρέπει να αγωνιστούν σκληρά για το Game Of The Year.

Ευχαριστούμε θερμά την CD Media για την παροχή που παιχνιδιού.

[review_summary reader_ratings=”true” positives=”Έμφαση στη δημιουργικότητα
Απίστευτη ατμόσφαιρα
Zonai” negatives=”Σε μερικά σημεία ο χάρτης φαίνεται κάπως άδειος
Μερικά performance issues” title=” summary=”]
[rating title=”Περιβάλλον / Ατμόσφαιρα” value=”10″]
[rating title=”Ήχος / Μουσική” value=”10″]
[rating title=”Iστορία / Campaign” value=”9″]
[rating title=”Μάχη / Abilities” value=”10″]
[/review_summary][vc_column_text]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss the News, Samurai!

Εγγράψου στο Newsletter του ggunews.gr για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα καυτά νέα στον κόσμο του Internet και της τεχνολογίας!
Newsletter