Video Games

The Legend of Zelda: Tears Of The Kingdom: Όλα όσα γνωρίζουμε

Το πολύ αναμενόμενο sequel του The legend of Zelda Breath Of The Wild είναι λιγότερο από 10 ημέρες μακριά ένα παιχνίδι γεμάτο στο μυστήριο, ακόμα και μετά από αρκετά trailer. Το μυστήριο παραμένει συναρπαστικό και οδήγησε σε έναν τόνο εικασιών και θεωριών γύρω από την επόμενη περιπέτεια του Link. Αλλά λόγω αυτών των εικασιών , μπορεί να είναι δύσκολο να ξεκαθαρίσουμε τι είναι θεωρία και τι έχει επιβεβαιωθεί. Ας δούμε λοιπόν όλα όσα γνωρίζουμε για το The Legend of Zelda: Tears Of The Kingdom

 width=

Τα όπλα σπάνε και στο Tears of the Kingdom

Η φθορά των όπλων ήταν βασικός πυλώνας του συστήματος μάχης στο Breath of the Wild. Καθώς παρότρυνε τον παίκτη να πειραματίζεται και να δοκιμάζει διάφορες τακτικές ώστε να κατατροπώσει τους εχθρούς.  Με βάση το υλικό που έδειξε η Nintendo, αυτό θα παραμείνει ένας μηχανισμός στο Tears of the Kingdom.

Οι Zonai του Breath of the Wild θα εμπλακούν με κάποιο τρόπο

Δεν είναι ακόμα σαφές πώς, αλλά τα τρέιλερ του Tears of the Kingdom έχουν υπονοήσει νέες πληροφορίες για τη φυλή των Zonai. Αυτή η φυλή απουσίαζε από το Breath of the Wild, αλλά μπορείτε να βρείτε απομεινάρια της αρχιτεκτονικής και της εικονογραφίας τους σε ορισμένες περιοχές του Hyrule. Πέρα από αυτό, υπάρχουν πολύ λίγες απτές πληροφορίες για τους Zonai στα παιχνίδια, αν και τα βιβλία  έχουν εμβαθύνει λίγο περισσότερο στην ιδεολογία τους. Πέρα από όλα αυτά, ο Link φαίνεται να σηκώνει ένα αντικείμενο που ονομάζεται Zonai Charge από έναν εχθρό στο 10λεπτο gameplay showcase του Tears of the Kingdom, υπονοώντας ότι η χαμένη φυλή μπορεί να είναι σημαντικός παράγοντας στην πλοκή.

Ο Link μπορεί να συγχωνεύσει αντικείμενα (FUSE)

Η διαχείριση των πόρων ήταν ήδη πρωταρχικής σημασίας στο Breath of the Wild, αλλά το Tears of the Kingdom το πάει ένα βήμα παραπέρα, επιτρέποντάς σας να κατασκευάσετε νέα αντικείμενα με τα υλικά που θα βρείτε σε όλo τo Hyrule. Αυτά κυμαίνονται από βέλη που συνδυάζουν βέλος και μάτι τέρατος μέχρι ένα αυτοσχέδιο σφυρί από έναν ογκόλιθο και ένα stick. Αυτό προσθέτει μια νέα διάσταση στο inventory σας, όταν το Breath of the Wild ήταν ήδη αρκετά ποικίλο σε συστήματα από την αρχή. Πλέον δεν πρέπει  μόνο να κρατάτε όπλα μέχρι κάποια στιγμή να χαλάσουν, αλλά και το να θυμάστε πώς κάτι που βρήκατε θα μπορούσε να δημιουργήσει κάτι πιο χρήσιμο αργότερα. Αυτό το ability που παραπέμπει σε crafting system θα κάνει τον αποθηκευτικό χώρο ακόμα πιο πολύτιμο.

 width=

Ο Link μπορεί να κατασκευάσει ολόκληρα νέα οχήματα στο TotK (ULTRAHAND)

Απ’ ό,τι έχουμε δει, ο Link μπορεί να κατασκευάσει οχήματα ανάλογα με τα κομμάτια που συναρμολογείτε. Το 10λεπτο βίντεο επίδειξης έδειξε τον Link να φτιάχνει μια σχεδία με ανεμιστήρα, η οποία, όταν τροποποιείται, μπορεί επίσης να πετάξει στον αέρα. Αυτό, μαζί με τη συγχώνευση αντικειμένων, είναι μία από τις νέες ικανότητες του Link χάρη στην τεχνολογία που μοιάζει με γάντι στο χέρι του, αν και δεν γνωρίζουμε ακόμα την προέλευσή της, πολύ πιθανό είναι να είναι κάποιου είδους zonai τεχνολογία. Στα gameplay πλάνα που έχουμε δει μέχρι στιγμές το traversal αλλάζει εντελώς καθώς βασίζεται πολύ στα οχήματα που ο παίκτης θα δημιουργήσει. Καθώς αφήνει περιθώριο να θεωρήσει κάνεις ότι τα άλογα κάπως  αχρηστεύονται λόγο της υπάρξεις των οχημάτων.

Ο Link μπορεί να κάνει (ASCEND) ό,τι έχει ταβάνι

Το traversal ήταν μια από τις μεγάλες αλλαγές στο Breath of the wild, διαφοροποιώντας το από τα παλιά Zelda, και το sequel εμβαθύνει σε αυτόν τον τομέα καθώς ο Link αποκτά νέες ικανότητες που θα τον βοηθήσουν σε αυτό. Στο Tears of the Kingdom μαζί με την κατασκευή οχημάτων και την αναδίπλωση αντικειμένων, η Nintendo παρουσίασε επίσης μια νέα ικανότητα που ονομάζεται Ascend, η οποία επιτρέπει στον Link να κινείται προς τα πάνω μέσα σε κατασκευές με ταβάνι και να περνάει μέσα από την επιφάνεια. Ενώ η αναρρίχηση και η χρήση της αντοχής είναι πυλώνας αυτών των παιχνιδιών, αυτό μοιάζει με μια σταθερή, ισορροπημένη μέση λύση που θα βοηθήσει τουλάχιστον τους παίκτες να μετακινηθούν λίγο πιο γρήγορα.

 width=

Ο Link μπορεί να κάνει rewind αντικείμενα (RECALL)

Το Recall, μια νέα δύναμη που επιτρέπει στον Link να γυρίσει αντικείμενα πίσω στο χρόνο. Αυτό παρουσιάστηκε με έναν βράχο που έπεσε από τα sky islands, στον οποίο ο Link μπόρεσε να σταθεί πάνω του και στη συνέχεια να τον γυρίσει πίσω (στον χρόνο) μέχρι να φτάσει αρκετά ψηλά για να φτάσει στις αιωρούμενες πλατφόρμες. Ο Producer Eiji Aonuma είπε ότι αυτός είναι ένας από τους διάφορους τρόπους για να φτάσει κανείς σε αυτές τις ψηλές περιοχές.

 width=Κι αλλά abilities;

Σε gameplay πλάνα από previews μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι πέρα από ένα νέο ability ,που βοηθάει στην διευκόλυνση δημιουργίας οχημάτων (σύμφωνα με τους ανθρώπους που έπιασαν το παιχνίδι στα χέρια τους), υπάρχει και ένα κενό slot που υπονοεί την ύπαρξη ενός έκτου ability (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα amiibo και ο χάρτης). Το συγκεκριμένο ability θα μπορούσε να είναι κάποια αντίστοιχη συντομεύσει όσων αναφορά το fuse. Αλλά ίσως να έχει τις ρίζες του βαθιά χωμένες στο story, μια θεωρία είναι ότι εφόσον το TOTK έχει δώσει μεγάλη έμφαση στον χρόνο ότι ο Link θα γυρίσει πίσω στον χρόνο σε κάποια στιγμή μέσα στο παιχνίδι. Ίσως αυτό το μυστήριο έκτο ability δίνει στο Link την δυνατότητα να ταξιδέψει μπρος πίσω στον χρόνο. Ο καιρός θα δείξει μόνο

Ο Link θα έχει companions

 Ενώ το μεγαλύτερο μέρος του Breath of the Wild ήταν μια απομονωμένη, μοναχική εμπειρία για τον Link, φαίνεται ότι στο Tears of the Kingdom θα πολεμήσει μαζί με τους φίλους του σε μερικές σημαντικές στιγμές. Έχουμε ήδη δει πλάνα του Link να εξουδετερώνει εχθρούς με χαρακτήρες που επιστρέφουν, όπως ο Zora Prince Sidon, καθώς όπως υπονοήθηκε από το Final trailer και την Riju και τον Tulin.

Ο χάρτης θα είναι το ίδιο Hyrule με το BOTW, αλλά με αξιοσημείωτες αλλαγές

Επειδή το Tears of the Kingdom είναι  direct sequel του Breath of the Wild, θα διαδραματίζεται στο ίδιο Hyrule. Τα περισσότερα προηγούμενα παιχνίδια κατάφεραν να το παρακάμψουν αυτό χάρη στις τεχνικές εξελίξεις και τις αλλαγές στο καλλιτεχνικό στυλ, ή στην περίπτωση του Majora’s Mask, αφαιρώντας τον Link εντελώς από αυτό που παραδοσιακά γνωρίζουμε ως Hyrule. Αλλά συγκρίνοντας πλάνα από το Tears of the Kingdom με το Breath of the Wild, μπορούμε να δούμε ακόμα και κάποιες σημαντικές γεωγραφικές αλλαγές. Συν τοις άλλοις, συμβαίνουν αλλαγές στο παιχνίδι που θα φέρουν νέες διαστάσεις στον κόσμο, όπως τα sky islands  που βλέπουμε τον Link να διασχίζει, ή υπόγεια τμήματα που έχουμε δει σε trailer.

 width=

Τι συμβαίνει στο Master sword;

Το master sword φαίνεται να έχει καταστραφεί λογικά από την επίθεση από malice που είδαμε και στα πρώτα trailer . Λογικά κάπως θα πρέπει να το επαναφέρουμε στην κανονική του μορφή καθώς είναι παράδοση στα Zelda παιχνίδια να το αποκτάς μετέπειτα στην Ιστορία

 width=

Τι είναι τα constructs;

Τα τρέιλερ που είδαμε αποκαλύπτουν ότι το Tears of the Kingdom θα έχει έναν νέο τύπο εχθρού που ονομάζεται constructs. Δεν γνωρίζουμε ακόμα πολλά για αυτές τις μηχανές, αλλά φαίνεται ότι φορτίζονται από την τεχνολογία Zonai, το προαναφερθέν Zonai Charge. Φαίνεται να υπάρχουν πολεμικά και μη πολεμικά constructs, καθώς ο Link φαίνεται να πολεμάει έναν guard , αλλά υπάρχουν και ranger constructs που φροντίζουν τα sky islands. Έτσι, ενώ κάποια μπορεί να είναι στο δρόμο σας, άλλα θα παίζουν διαφορετικό ρόλο που δεν γνωρίζουμε ακόμα. Υπάρχει πολύ μυστήριο γύρω τους μέχρι στιγμής

Ο Ganondorf επιστρέφει 

Σύμφωνα με τα trailer καθώς και official artwork που κυκλοφόρησε η Nintendo ο βασιλιάς της Gerudo επιστρέφει ως ο βασικός ανταγωνιστής του παιχνιδιού. Δεν έχει την τερατώδη μορφή που είχε στο προηγούμενο παιχνίδι πλέον μοιάζει με μια εκδοχή πιο κοντά στα παλιότερα παιχνίδια της σειράς. Την φωνή στον κακό θα δώσει ο Matt Mercer.

Το Tears of the Kingdom είναι το πιο ακριβό παιχνίδι της Nintendo

Σε μια εποχή που όλες οι εταιρείες ανεβάζουν την τιμή των παιχνιδιών στα 70€ και 80€ η Nintendo είχε κρατήσει τις τιμές σταθερά στα 60€. Μιλάμε πάντα εκτός Ελλάδας καθώς εμείς περνάμε πάντα ένα καπελάκι των 10€ (όταν είχε κυκλοφορίσει το BOTW αλλά και το smash ultimate η τιμή τους ήταν στα 70€ retail).  Tears of the kingdom έχει επίσημη τιμή retail στην Ελλάδα 75€ (5€ λιγότερο “καπέλο”) .Πράγμα που το κάνει το πιο ακριβό παιχνίδι της Nintendo.

Πότε κυκλοφορεί το αναμενόμενο sequel;

Το The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom θα κυκλοφορήσει για το Switch στις 12 Μαΐου 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss the News, Samurai!

Εγγράψου στο Newsletter του ggunews.gr για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα καυτά νέα στον κόσμο του Internet και της τεχνολογίας!
Newsletter