Πριν από 2 μέρες, στις 6 Νοεμβρίου του 2022, οι anime φανς ανά τον κόσμο γιόρτασαν μία ξεχωριστή ημερομηνία! Μιλάω προφανώς για την ημερομηνία στην οποία ξεκίνησαν τα γεγονότα του Swort Art Online, του anime στο οποίο οι άνθρωποι παγιδεύονται σε μία MMORPG πραγματικότητα μέσω VR, στην οποία αν πεθάνουν τότε πεθαίνουν και στην πραγματική ζωή. Και ο Palmer Luckey, ιδρυτής της Occulus, επέλεξε έναν μοναδικό τρόπο να γιορτάσει την επέτειο. Συγκεκριμένα, ισχυρίζεται το Twiter ως κατασκεύασε ένα πειραματικό VR headset το οποίο σε σκοτώνει στην πραγματική ζωή εάν χάσεις στο παιχνίδι!

Ο Luckey, πέρα από πρωτοπόρος του VR, δηλώνει και τεράστιος φαν του SAO. Σύμφωνα με τη δήλωσή του, το κράνος έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να φέρει 3 εκρηκτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι σε περίπτωση ήττας πυροδοτούνται και καταστρέφουν πλήρως τον εγκέφαλο του χρήστη. Ανφέρει ότι ο μηχανισμός δεν είναι τέλειος, καθώς υπάρχει πάντα η περίπτωση βλάβης, και ότι το σύστημα θα απαιτούσε την παρουσία ενός ευφυούς agent για να αποφασίζει εάν οι συνθήκες εξόντωσης είναι αποδεκτές. Ο Luckey θεωρεί πως αυτό είναι το επόμενο μεγάλο βήμα στην εξέλιξη των VR, καθώς όσο και να προχωρήσουν τα γραφικά, μονάχα το ρίσκο που έρχεται με την χρήση του headset θα μπορέσει να μας δώσει το πλήρες immersion.

About author
mm

Dimitris Tzepos

Φέρνουμε πιό κοντά την otaku κουλτούρα της Ελλάδας από το 2022! Μπείτε κι εσείς στην παρέα μας στο 🌸GREEK ANIME UNIVERSE🌸 (My Anilist)

Your email address will not be published. Required fields are marked *