Video Games Reviews

Super Mario RPG Review – GGU

Τα RPG Mario παιχνίδια πάντα τα εκτιμούσα, από τα Paper Mario μέχρι και την σειρά Mario and Luigi, τις περισσότερες φορές φέρνουν φρέσκες ιδέες όσων αφορά το gameplay και τον κόσμο του Mario. Βέβαια τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετά “generic” λόγο της αυστηρότητας της Nintendo, όσων αφορά την εικόνα του Mario IP. Το Super Mario RPG, ήταν το πρώτο RPG στον κατάλογο παιχνιδιών του Mario. Κυκλοφόρησε το 1996 για το Super Nintendo, αλλά όπως σχεδόν όλα τα παιχνίδια της Nintendo είναι σε επίπεδο gameplay άψογο και φρέσκο μέχρι και σήμερα. Φαίνεται ότι είναι παιχνίδι που δημιουργήθηκε όταν δεν υπήρχε αυτή η προαναφερόμενη αυστηρότητα, καθώς δεν φοβάται ούτε να “αλλάξει” ούτε να δημιουργήσει καινούργιους χαρακτήρες.

Η αλήθεια είναι ότι η ιδέα των “faithful remake” δεν με συγκινεί ιδιαίτερα, παρόλο αυτά το Super Mario RPG Remake πέρα από ένα πολύ καλό παιχνίδι, είναι και ο definitive τρόπος να βιώσεις αυτήν την εμπειρία. Ο ανανεωμένος οπτικός τομέας σε συνδυασμό με το νέο “μοντέρνο” soundtrack, φέρνει το παιχνίδι και σε ένα κοινό που ίσως να μην δίνει ευκαιρίες σε retro τίτλους.

Τεχνικός τομέας

Το παιχνίδι είναι άψογο στον τεχνικό τομέα. Δεν υπήρξε ούτε ένα bug, ούτε ένα frame drop και τα loading screens ήταν πολύ γρήγορα καθώς κρατούσαν το περισσότερο πέντε δευτερόλεπτα. Στον οπτικό τομέα έχει γίνει καλή δουλειά, το παιχνίδι είναι πανέμορφο και τα cutscenes έχουν καλοδουλεμένα animations. Απλά καταπληκτική δουλειά, έχουν μεταφέρει άψογα αυτό το κλασικό παιχνίδι στην μοντέρνα εποχή!

Gameplay

Το σύστημα μάχης είναι ένα κλασικό turn based σύστημα αλλά με ένα twist. Αν πατήσεις το A, με το σωστό timing, μπορείς είτε να αυξήσεις την ζημιά που κάνεις στους εχθρούς είτε να μην φας καθόλου damage. Τα Bosses αν και όχι πολύ δύσκολα είναι ευχάριστες αναμετρήσεις που νικιούνται με συγκεκριμένους τρόπους, που ο παίκτης πρέπει να ανακαλύψει πράγμα που τους δίνει ένα μεγαλύτερο βάθος. Το game δεν είναι όμως απλά ένα RPG, είναι και Mario game, κατά την διάρκεια του παιχνιδιού υπάρχουν κάποια απλά platforming challenges καθώς και mini-games ώστε να σπάνε την μονοτονία.

Το Mushroom Kingdom και οι κάτοικοι του

Ο Mario και οι φίλοι του προσπαθούν να νικήσουν τη συμμορία του Smithy, η οποία έχει πέσει στον κόσμο τους και έχει διασκορπίσει τα επτά αστέρια του Star Road. Το παιχνίδι διαδραματίζεται στο Mushroom Kingdom, μια γεωγραφικά ποικιλόμορφη γη, η οποία περιλαμβάνει βουνά, δάση και υδάτινα σώματα.

Όπως στα περισσότερα παιχνίδια Super Mario, ο κύριος πρωταγωνιστής είναι ο Mario, του οποίου ο αρχικός στόχος είναι να σώσει την πριγκίπισσα Peach από τον Bowser. Αμέσως μετά την έναρξη του ταξιδιού του, η συμμορία Smithy, οι κύριοι ανταγωνιστές του παιχνιδιού, εισβάλλει στον κόσμο του Mario. Στην προσπάθειά του να σταματήσει την ομάδα, ο Mario συναντά τον Mallow, ένα αγόρι από σύννεφο που νομίζει ότι είναι γυρίνους, τον Geno, μια κούκλα που έχει καταληφθεί από ένα ουράνιο πνεύμα από το Star Road, τον Bowser, του οποίου οι στρατιές τον εγκατέλειψαν από φόβο για το Smithy Gang, και την πριγκίπισσα Peach, η οποία χάθηκε στην αναταραχή που προκλήθηκε όταν έφτασε το Smithy Gang.

Στην περιπέτεια σας θα εξερεύνησε το βασίλειο, θα γνωρίσετε τους κατοίκους που μένουν σε αυτό και θα τους βοηθήσετε, εφόσον σας έχει ανάγκη. Οι διάλογοι είναι καλογραμμένοι οι χαρακτήρες έχουν development, πράγμα που κάνει τα interactions των χαρακτήρων το καλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού.

Η Nintendo αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι τα παιχνίδια της είναι διαχρονικά. Αλλάζοντας μόνο τον οπτικό τομέα και πολύ λίγο το gameplay, φέρνει ένα παιχνίδι σχεδόν 30 ετίας πίσω και το κάνει να μοιάζει καινούργιο και φρέσκο. Το Super Mario RPG είναι ένα καταπληκτικό παιχνίδι Mario καθώς και ένα πολύ Διασκεδαστικό RPG, που θα πρότεινα σε όλους.

Ευχαριστούμε θερμά την CD Media για την παροχή του τίτλου.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss the News, Samurai!

Εγγράψου στο Newsletter του ggunews.gr για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα καυτά νέα στον κόσμο του Internet και της τεχνολογίας!
Newsletter