Το Stray είναι ένα game στο οποίο χειρίζεσαι μία γάτα σε μία post-apocalyptic cyberpunk εποχή, 10/10 αυτό ήταν το review, bye-bye. Σοβαρά τώρα τι άλλο θες;

Όταν πρωτοείδα το announcement trailer πριν 2 χρόνια ήξερα ότι πρέπει να το παίξω. Δεν θα πω ότι είμαι ειδικός των platformers αλλά όταν έχουν μία πολύ ενδιαφέρουσα θεματική δεν θα μπορούσα έστω να μην το τσεκάρω.  Το Stray καθυστέρησε να κυκλοφορήσει έναν ολόκληρο χρόνο αλλά κρίνοντας από το αποτέλεσμα άξιζε η αναμονή.

Οπως αναφέραμε προηγουμένως, χειρίζεσαι έναν αδέσποτο γάτο (ή γάτα δεν ξέρω, δεν κοίταξα) σε μία εποχή που η ανθρωπότητα δεν είναι και τόσο στα καλύτερά της. Το game αρχίζει και εσύ παρέα με άλλα αδέσποτα εξερευνείτε την εγκαταλλελημένη περιοχή ώσπου ένα αναπάντεχο γεγονός σας χωρίζει. Και έτσι ξεκινάει η κεντρική ιστορία. Με στόχο να γυρίσει πίσω,ο γάτος μας θα περάσει από πολλές περιπέτειες, θα γνωρίσει νέα παράξενα άτομα και θα κληθεί να αντιμετωπίσει το αφιλόξενο περιβάλλον.

Γενικά σαν άτομο δεν έχω την υπομονή να κάτσω να λύνω puzzles. Παραλίγο να είχα σπάσει το κινητό μου όταν πρωτοέπαιξα το Limbo. Ευτυχώς αν και αυτά αποτελούν το core gameplay του Stray μαζί με την εξερεύνηση, τα έχουν χειριστεί τόσο καλά που δεν νιώθεις ότι είσαι αντιμέτωπος με κάποιο γρίφο που σου ζητάει το 100% της προσοχής σου. Είναι από αυτά, που λες: “Ρε λες αν πηδήξω από εδώ να γίνεται;” και όντως γίνεται.

Ιδιαίτερη λεπτομέρεια έχουν δώσει στα animation καθώς σε κάνει να νιώθεις σαν γάτα -GGU και IGN το ίδιο πρόσωπο, πρώτοι εδώ-. Από το να ρίχνεις πράγματα επειδή…έτσι, μέχρι το να ξύνεις τα νύχια σου σε μέρη που δεν θα έπρεπε, το Stray θα σε κάνει να αγαπήσεις τα αιλουροειδή.  Η ατμόσφαιρα, το υπέροχο soundtrack και η συναρπαστική ιστορία θα σε καθηλώσει για τουλάχιστον πέντε ώρες που θα χρειαστείς να κάνεις τα βασικά.

Το game αποτελεί μία ανάσα φρέσκου αέρα μέσα στον βούρκο των ανακυκλωμένων AAA παιχνιδιών που καταναλώνουμε αμάσητα τον τελευταίο καιρό. Δεν είναι τέλειο, αλλά είναι ένα ειλικρινές παιχνίδι που σου δίνει και με το παραπάνω όσα σου υπόσχεται. A και κάτι τελευταίο. Μην και δεν το παίξεται με controller. Mιάου.

8.5

Author's rating

Overall rating

Ιστορία
8.0
Gameplay
8.0
Γραφικά και Περιβάλλον
9.0
Μουσική και Ήχος
7.0
The good
 • Ατμόσφαιρα
 • Soundtrack
 • Είσαι μια γάτα
The bad
 • Σχετικά μικρή ιστορία
About author
mm

Christos Devetzis

Δημιούργησα το Greek Gaming Universe με ένα σκοπό: να μαζέψω σε ένα μέρος άτομα που μοιράζονται το ίδιο πάθος.

Comments
 • Littlefox1

  July 22, 2022

  Πολυ καλο review σιγουρα θα το αγορασω

  Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *