Video Games Reviews

Sand Land Review – GGU

Τη 1η Μαΐου του 2024 ο Akira Toriyama απεβίωσε στην ηλικία των 68 χρόνων. Ήτανε ένας καλλιτέχνης που έχει αλλάξει τη βιομηχανία των anime και των βιντεοπαιχνιδιών με δουλειές του, όπως το Dragon Quest, το Blue Dragon, το Chrono Trigger και το πασίγνωστο Dragonball, να έχουν αγγίξει την καρδιά μικρών και μεγάλων παγκόσμιος. Ένα manga των 14 κεφαλαίων το Sand Land, είναι απλά μια μικρή σταγόνα μέσα στον ωκεανό από δουλειές του Toriyama. 24 χρόνια μετά από την αρχική κυκλοφορία της σειράς, τον Νοέμβριο του 2000, η ILCA δημιούργησε ένα παιχνίδι βασισμένο στο original Sand Land και στο sequel του, το Forest Land. Το βιντεοπαιχνίδι του Sand Land είναι ένα από τα τελευταία project στο οποίο δούλεψε ο Akira Toriyama πριν τον θάνατο του.

Η αλήθεια είναι ότι τα anime games δεν έχουν και το καλύτερο όνομα. Τα περισσότερα είναι γρήγορες “ξεπέτες” ώστε να εκμεταλλευτούν τη φήμη της εκάστοτε σειράς. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση αυτό δεν ισχύει, πέρα από το γεγονός ότι μιλάμε για μια σειρά η οποία δε γνωρίζανε αν θα έχει κάποιο κοινό στη μοντέρνα εποχή, μιλάμε για ένα παιχνίδι που είναι καθαρά ένα love letter προς τους fan του Sand Land και του Akira Toriyama.

Τεχνικός τομέας

Το παιχνίδι είναι άψογο στον τεχνικό τομέα. Στις 45 ώρες που έπαιξα δε συνάντησα ούτε ένα bug. Βέβαια, συνάντησα λίγα frame drops. Στον οπτικό τομέα έχει γίνει καταπληκτική δουλειά έχουν αποδώσει με πανέμορφα γραφικά και υπέροχα cell-shaded models στα οχήματα αλλά και στα τοπία, που έρχονται στη ζωή με πραγματικά καλοφτιαγμένα animations και εκτός και εντός των cutscenes. Έχουν καταφέρει να αποδώσουν τέλεια τον κόσμο που δημιούργησε ο Akira Toriyama.

Gameplay

Το παιχνίδι είναι ένα open world vehicle based rpg. Υπάρχει και hand to hand combat αλλά είναι πολύ απλοϊκό και χρησιμοποιείτε σπάνια. Το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού το περνάς μέσα σε οχήματα που μπορείς να κάνεις customize κιόλας. Τα οχήματα είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους, αν και όλα τους παραμένουν μηχανικά ίδια από τη στιγμή που τα αποκτάς μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, το πλήθος τους δίνει ποικιλία στο gameplay και δεν το αφήνει να γίνει επαναλαμβανόμενο. Τα bosses του παιχνιδιού σε ενθαρρύνουν να μάθεις να χρησιμοποιείς τα οχήματα σου καθώς και να βρεις τις αδυναμίες τους ώστε να τα κατατροπώσεις, ωστόσο είναι αρκετά απλοϊκά και μερικά από αυτά ήταν λίγο βαρετά.

Βέβαια, τα οχήματα σου δε σε βοηθάνε μόνο στο combat αλλά και στο να εξερευνήσεις τους δυο χάρτες του παιχνιδιού. Καθώς θα διανύεις την αχανή έρημο του Sand Land και το ποικιλόμορφο τοπίο του Forest Land θα χρειαστείς τη βοήθεια από διάφορα οχήματα, πράγμα που μετατρέπει το traversal σε gameplay. Στον ανοιχτό κόσμο υπάρχουν πολλά challenges και side quests τα οποία θα σε βοηθήσουν να αναβαθμίσεις την πόλη στην οποία μένεις και να αποκτήσεις materials για να φτιάξεις καινούργια ή να κάνεις level up τα υπάρχοντα οχήματα σου. Σαν έξτρα μπορείς να διακοσμήσεις μέχρι και τρία διαφορετικά δωμάτια όπως θες, τίποτα το ιδιαίτερο αλλά μία ευχάριστη προσθήκη για αυτούς που ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο.

Sand Land & Forest Land

Η ιστορία χωρίζεται σε 2 parts. Στο Sand Land όπου ο πρίγκιπας των δαιμόνων Beelzebub, ο συνοδός του Thief, και ο ατρόμητος σερίφης Rao, αναχωρούν για μια ξεχωριστή περιπέτεια σε αναζήτηση της θρυλικής πηγής που είναι κρυμμένη στην έρημο, αφού μετά από χρόνια φυσικών καταστροφών και πολέμων, ο κόσμος έχει μείνει χωρίς να έχει πρόσβαση σε νερό καθώς ο ποταμός που παρείχε νερό στη χώρα έχει στερέψει εδώ και καιρό. Και στο Forest Land για το οποίο δε θα ήθελα να επεκταθώ για να μην κάνω spoilers. Και οι 2 ιστορίες είναι πολύ όμορφες περνάνε ένα ωραίο μήνυμα έχουν πολύ ωραίους χαρακτήρες και ξεχειλίζουν από τον έντονο χαρακτήρα του Akira Toriyama. Όλο το παιχνίδι είναι voiced από πολύ καλούς ηθοποιούς, στα Αγγλικά και στα Ιαπωνικά, και συνοδεύονται από πανέμορφα cutscenes και μουσική.

Όπως η ιστορία χωρίζεται σε 2 μέρη έτσι και το παιχνίδι χωρίζεται σε 2 maps. Ο κάθε χάρτης αντιστοιχεί σε μία από τις χώρες της ιστορίας, με ένα χάρτη ερήμου για το Sand Land και έναν πιο πολυμορφικό με βουνά, παραλίες, δάση και βαλτούς για το Forest Land. Ο κόσμος είναι αρκετά ζωντανός είναι γεμάτος με εχθρούς που έχουν τη μορφή στρατιωτών και άγριων ζώων, αλλά και με NPC που είτε πουλάνε χρήσιμα αντικείμενα είτε έχουν κάποιο quest για εσένα. Το μόνο ενοχλητικό στο κομμάτι του open world είναι ότι η ποικιλομορφία του Forest Land κάνει δύσκολη τη μετακίνηση από το ένα σημείο στο άλλο.

Το Sand Land αν και δεν είναι το πιο ground breaking παιχνίδι. Είναι ένα στιβαρό RPG που καταφέρνει να εμπλουτίσει τον κόσμο που δημιούργησε ο Akira Toriyama Και επιτρέπει στους παίκτες να βιώσουν την ιστορία και να νιώσουν την τεράστια κλίμακα στην οποία συμβαίνουν τα γεγονότα της. Κατά τη γνώμη μου το Sand Land είναι το καλύτερο open world anime game όλων των εποχών.

Ευχαριστούμε θερμά την Bandai Namco για την παροχή αυτού του κωδικού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss the News, Samurai!

Εγγράψου στο Newsletter του ggunews.gr για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα καυτά νέα στον κόσμο του Internet και της τεχνολογίας!
Newsletter