Video Games Reviews

Pokemon Scarlet & Violet: The Teal Mask Review – GGU

Share:

Για ακόμη μια φορά ο κόσμος των Pokemon μας προσκαλεί σε μια.. οκ περιπέτεια. Το The Teal Mask κυκλοφόρησε στις 13 Σεπτεμβρίου και είναι το πρώτο απο τα δύο μέρη του νέου DLC των Pokemon για τις Scarlet & Violet.

Να σημειωθεί πως εάν αγοράσετε το DLC θα αποκτήσετε και το πρώτο, αλλά και το δεύτερο μέρος με όνομα The Indigo Disc που θα κυκλοφορήσει κάπου μέσα στον χειμώνα του 2023.

Αυτή την φορά η ιστορία εξελίσσεται στην χώρα Kitakami, όπoυ καλούμαστε μέσω ενός προγράμματος ανταλλαγής μαθητών, να γνωρίσουμε την ιστορία, τους θρύλους αλλά και τους κατοίκους της περιοχής.

Η χώρα της Kitakami

Το όνομα προέρχεται από τις περιοχές Kitakami όπου βρίσκονται στην περιοχή Τοχόκου της βόρειας Ιαπωνίας, η οποία περιλαμβάνει τα βουνά Kitakami. Έτσι λοιπόν και στον κόσμο των Pokemon, στην περιοχή Kitakami ένα μεγάλο βουνό υψώνεται πάνω από τη γη του Kitakami ενώ οι άνθρωποι ζουν στη βάση του.

Η Kitakami κατά βάση είναι μια περιοχή με ήρεμες φυσικές επιφάνειες, μεγάλες εκτάσεις ρυζιού και μηλιώνων αλλά ταυτόχρονα συνδυάζεται και με ένα δύσβατο βουνό και αρκετές κρυφές σπηλιές. Ωστόσο στην πραγματικότητα ο κόσμος όπως και στο βασικό παιχνίδι φαίνεται κάπως άδειος, οι άνθρωποι λιγοστοί και γενικότερα η περιοχή θυμίζει λίγο “πόλη φάντασμα” με αποτέλεσμα μετά από λίγα λεπτά όλες οι περιοχές να φαίνονται ίδιες απλά με διαφορετικά Pokemon και ένα βουνό στη μέση του χάρτη.

Η ιστορία των τριών ηρώων

Η ιστορία του The Teal Mask είναι απλή, καλούμαστε σε μια σχολική εκδρομή που πραγματοποιείται από κοινού μεταξύ σχολείων γνωρίζοντας μαθητές αυτών.

Το ταξίδι συμπίπτει με ένα εποχιακό φεστιβάλ που πραγματοποιείται τακτικά στην περιοχή Kitakami, κατά τη διάρκεια του οποίου το χωριό είναι γεμάτο με διάφορους πωλητές και μάσκες προς τιμήν των τριών ηρώων Pokemon που υποτίθεται πως έσωσαν την χώρα στο παρελθόν.

Για να κρατήσουμε το review χωρίς spoilers δεν θα αναλύσουμε παραπάνω την ιστορία. Ήταν ευχάριστη αλλά ταυτόχρονα αρκετά σύντομη και προβλέψιμη καθώς ακόμα και τα μικρά “twists” που υπάρχουν, πολλοί παίκτες θα τα θεωρούσαν αναμενόμενα.

Gameplay

Η βασική ιστορία διαρκεί 2-4 ώρες ανάλογα τον τρόπο παιχνιδιού του εκάστοτε παίκτη. Το πιο διασκεδαστικό κομμάτι για εμάς ήταν η συμπλήρωση του pokedex καθώς υπάρχουν 200 pokemon και από την Paldea αλλά και από παλιότερες γενιές. Πέρα από αυτό, δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα για να κάνουμε πέρα από την βασική ιστορία παρά μόνο δύο mini games.

Το πρώτο έχει να κάνει με τη συλλογή φρούτων μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, που κατά τη γνώμη μας είναι διασκεδαστικό αλλά και αρκετά εύκολο. Το παιχνίδι αυτό δεν μας δίνει κάτι σημαντικό κάτι που μας κάνει να νιώθουμε πως μπήκε απλά για να “γεμίσει” το παιχνίδι.

Το δεύτερο ωστόσο είναι λίγο πιο διασκεδαστικό. Η φωτογράφος με το όνομα Perrin, μας ξεκλειδώνει μια σειρά από mini games φωτογραφίας που θυμίζουν το κλασικό Pokémon snap. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα επίσης να πιάσουμε μερικά σπάνια Pokémon κατά τη διάρκεια των αποστολών.

Τεχνικό κομμάτι

Όπως και στο βασικό παιχνίδι, έτσι και στο DLC, υπάρχουν διάφορα bugs και πολλά frame drops που κάνουν το παιχνίδι να “κουράζει” αλλά είναι ακόμα playable.

Δεν υπήρξε κάποιο συγκεκριμένο upgrade όσων αφορά τα γραφικά και το optimization του παιχνιδιού. Κάποιες περιοχές, όσο όμορφες και αν μοιάζουν, κάνουν το παιχνίδι να φαίνεται σαν slideshow κάτι που κάνει το παιχνίδι αρκετά εκνευριστικό, ειδικά για αυτούς που θέλουν να κάνουν shiny hunting οπού χρειάζεται αρκετή προσοχή στα χρώματα των Pokemon.

Επίσης δεν υπήρξαν ούτε 5 λεπτά χωρίς κάποιο Pokemon να βυθιστεί στο νερό χωρίς να πρέπει ή ακόμα χειρότερα να βυθιστεί στο χώμα ή μέσα σε τοίχους ή να πέφτει από γκρεμό στο κενό. Υπήρξαν διάφορα visual bugs αλλά ευτυχώς ως επί το πλείστον ήταν τουλάχιστον αστεία.

Εν κατακλείδι..

Το βασικό κομμάτι που ήταν η ιστορία του The Teal Mask ήταν απλά καλό αλλά σύντομο. Η περιοχή που θυμίζει Ιαπωνία ήταν όμορφη αλλά παράλληλα άδεια, αλλά παράλληλα και τόσο γεμάτη που έκανε τα frames να εξαφανίζονται. Γενικά δεν ήταν το χειρότερο DLC που έχουμε παίξει αλλά σίγουρα ούτε το καλύτερο.

Ελπίζουμε πως με την κυκλοφορία του δεύτερου μέρους του DLC τον χειμώνα του 2023 κάποια από τα θέματα να διορθωθούν, η ιστορία να συνεχιστεί ομαλά και να ενταχθούν περισσότερες δραστηριότητες πέρα από την βασική ιστορία και δύο mini games.

Ευχαριστούμε θερμά την CD MEDIA για την παροχή που παιχνιδιού.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss the News, Samurai!

Εγγράψου στο Newsletter του ggunews.gr για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα καυτά νέα στον κόσμο του Internet και της τεχνολογίας!
Newsletter