Video Games

Phantom Blade 0: Ό,τι γνωρίζουμε για το παιχνίδι!

[the_ad id=”964″]

Ορισμένες από τις αποκαλύψεις παιχνιδιών κατά τη διάρκεια του PlayStation Showcase 2023 ήταν αναμενόμενες, όπως το SpiderMan 2 και το remake του Metal Gear Solid 3 ωστόσο, άλλες μας εξέπληξαν εντελώς.  Μία από αυτές ήταν και το Phantom Blade, το οποίο προκάλεσε πολύ θετικές εντυπώσεις. Ας δούμε λοιπόν, όλα όσα ξέρουμε για τον επερχόμενο τίτλο.

Το Phantom Blade 0 είναι ένα νέο hack-and-slash RPG από την S-Game. Τοποθετημένο στο σύμπαν του Phantom World, ο κόσμος του είναι γεμάτος από kungfu, steampunk μηχανές, απόκρυφες τέχνες και άλλες ενδιαφέρουσες δυνάμεις. Σύμφωνα με τον Soulframe Liang, τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της S-Game, η ποπ κουλτούρα του Kungfu εξελίσσεται συνεχώς. Αυτή τη φορά, η S-Game προσθέτει ένα νέο twist στη φόρμουλα, που περιλαμβάνει ένα punk πνεύμα, όμορφα γραφικά και μια συνολική καλλιτεχνική κατεύθυνση που ονομάζουν “Kungfupunk“.

Story

Οι παίκτες θα αναλάβουν το ρόλο του Soul, ενός ικανού δολοφόνου, του οποίου ο κύριος στόχος  είναι να καταστρέψει την επικίνδυνη οργάνωση που ονομάζεται “The Order“. Δυστυχώς, ο Soul ενοχοποιείται για την αφαίρεση της ζωής του πατριάρχη του Τάγματος. Έτσι τον κυνηγούν και τον τραυματίζουν σοβαρά. Από καθαρή τύχη, ένας μυστικιστής θεραπευτής του σώζει τη ζωή. Ωστόσο, η θεραπεία του θεραπευτή είναι αποτελεσματική μόνο για 66 ημέρες. Μετά από 66 ημέρες, ο Soul θα πεθάνει.

Κυριευμένος από θυμό, ο Soul ξεκινά μια πορεία εκδίκησης. Στόχος του είναι να βρει τους δράστες που τον ενοχοποίησαν. Ωστόσο, αυτό που ξεκινάει ως ένας μοναδικός στόχος εξελίσσεται ριζικά σε ένα ταξίδι όπου θα κλιθεί να πολεμήσει επικίνδυνους εχθρούς και θα προσπαθήσει να αποκαλύψει τα πιο σκοτεινά μυστικά του Wulin πριν τελειώσουν οι 66 ημέρες της ζωής του.

 width=

Gameplay

Το Phantom Blade 0 είναι ένα RPG τρίτου προσώπου, με hack-and-slash στοιχεία . Ο Soulframe Liang, ο ιδρυτής της S-Game, επιβεβαιώνει ότι το παιχνίδι θα είναι ένα Soulslike, στρατηγικό παιχνίδι δράσης εμπνευσμένο από τη σειρά Monster Hunter.

Ο ίδιος συνέχισε υποστηρίζοντας πως το Phantom Blade 0 είναι εμπνευσμένο από τον κ. Kenji Tanigaki, ο οποίος επιμελήθηκε πολλές συναρπαστικές σκηνές μάχης σε κλασικές ταινίες Kungfu. Οι κινήσεις μάχης στο παιχνίδι χρησιμοποιούν αυθεντικό animation με τη βοηθέια ενός matrix καμερών (όπως χρησιμοποιέιται από τους καλλιτέχνες κινουμένων σχεδίων), δημιουργώντας έτσι μια αυθεντική εμπειρία kung fu.

Οι developers θέλουν να απομακρυνθούν από τον αστραπιαίο ρυθμό του Devil May Cry, και να πάνε προς την πιο δημοφιλή στρατηγική δράση του σήμερα. Χάρη στην εμπειρία της S-Game που έμαθε να απλοποιεί τις ακολουθίες μάχης για οθόνες αφής στην εποχή του mobile gaming, έχουν τελειοποιήσει τον τρόπο ελαχιστοποίησης του button-mashing υπέρ των πιο περίτεχνων αλυσίδων κινήσεων για τα χειριστήρια.

Προς το παρόν, η S-Game δεν έχει επιβεβαιώσει την ημερομηνία κυκλοφορίας. Φημολογείται όμως ότι το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει πιθανότατα κάποια στιγμή στα τέλη του 2023 ή στις αρχές του 2024.

Επιπλέον, η ανακοίνωση του Phantom Blade 0 στην εκδήλωση PlayStation Showcase αποκάλυψε ότι το παιχνίδι θα είναι αποκλειστικό για το PS5. Ωστόσο, ο επίσημος ιστότοπος του παιχνιδιού αναφέρει τις πλατφόρμες PS5, Steam και Epic Games Store, οπότε αν και πρόκειται για αποκλειστικότητα PS5, φαίνεται ότι μία έκδοση για PC θα έρθει κάποια στιγμή στο μέλλον.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss the News, Samurai!

Εγγράψου στο Newsletter του ggunews.gr για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα καυτά νέα στον κόσμο του Internet και της τεχνολογίας!
Newsletter