Anime / Manga

Ο Yoshihiro Togashi μας αποκάλυψε το τέλος του HxH!

Οι fans της μακροχρόνιας σειράς manga Hunter x Hunter έλαβαν μια απρόσμενη ενημέρωση από τον δημιουργό της, Yoshihiro Togashi. Ο mangaka μοιράστηκε μια ειδική ανακοίνωση σε εκπομπή στο TV Asahi, όπου αποκάλυψε το τέλος του Hunter x Hunter. Ο Togashi, ο οποίος έχει κάνει εκτεταμένα διαλείμματα λόγω επαναλαμβανόμενων προβλημάτων υγείας, μοιράστηκε ένα προσωρινό τέλος ως προληπτικό μέτρο σε περίπτωση που δεν μπορέσει να ολοκληρώσει τη σειρά. Δήλωσε και απολογούμενος ότι, “αν πέθαινε πριν τελειώσει τη σειρά, αυτό θα ήταν το τέλος“. Ο PewPiece στο X μετέφρασε το μήνυμα του Togashi:

Για το τέλος, έχω ετοιμάσει τρία σενάρια Α, Β και Γ. Αν λάβουμε υπόψη την αναλογική αντίδραση των αναγνωστών, που κυμαίνεται από ικανοποίηση έως δυσαρέσκεια, το τέλος Α θεωρείται ικανοποιητικό από το 80% και μη ικανοποιητικό από το 20%. Αυτό δεν συνεπάγεται απαραίτητα υψηλή βαθμολογία, αλλά για μένα η επίτευξή της θα είναι ασφαλής με τρόπο που δεν θα περιπλέκει τα πράγματα με υπερβολική κριτική, κατά την πεποίθησή μου.

Όσον αφορά την κατάληξη Β, οι απόψεις θα μοιραστούν εξίσου μεταξύ ικανοποίησης και δυσαρέσκειας. Για την κατάληξη Γ, αναμένω ποσοστό ικανοποίησης 10% και ποσοστό δυσαρέσκειας 90%. Γιατί το κρατάω παρόν, ακόμη και με υψηλό ποσοστό δυσαρέσκειας; Επειδή είναι η προσωπική μου προτίμηση, αλλά βασικά, θέλω να σκέφτομαι στο μέγιστο βαθμό ένα φινάλε σε σημείο που να μην μπορώ να επιλέξω κανένα από αυτά τα τρία και να δημιουργήσω αυτό που θεωρώ πιο απολαυστικό, το οποίο είναι το ιδανικό και ο στόχος μου.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο “σενάριο Δ“, δηλαδή την χειρότερη δυνατή περίπτωση για τέλος της σειράς, σε περίπτωση που ο ίδιος δεν καταφέρει να ζήσει μέχρι τότε: “Για να σας δώσω μια σαφέστερη εικόνα, θα μοιραστώ το σενάριο Δ, το οποίο έπεσε έξω από τα υποψήφια σενάρια για το τέλος. Αν η μοίρα με πάρει πριν τελειώσει το manga, θεωρήστε το ως το τέλος του. Θα ήμουν ευτυχής αν με συγχωρούσατε γι’ αυτό.

Το Σενάριο Δ:

“Δίπλα στη λίμνη, ένα κορίτσι ονόματι Jin, κρατώντας ένα καλάμι ψαρέματος, στέκεται ακίνητο. Ξαφνικά, το καλάμι κουνιέται βίαια και η Jin, ξαφνιασμένη, αναφωνεί: “Τον έπιασα! Έπιασα τον άρχοντα της λίμνης!” Σηκώνει επιδέξια τον άρχοντα της λίμνης στους ώμους της και στέκεται μπροστά σε μια γυναίκα, λέγοντας: “όπως υποσχέθηκα, έπιασα τον άρχοντα της λίμνης!” Μαμά! Η Jin πλησιάζει τη γυναίκα και δηλώνει με πάθος: “δεν πρέπει να μου το ξαναπείς. πρέπει να γίνεις κυνηγός.”

Η γυναίκα, χωρίς να της έχουν απομείνει άλλα κόλπα, κουνάει το κεφάλι της. Η Jin, κουβαλώντας ακόμα τον άρχοντα της λίμνης στον ώμο της, απομακρύνεται. Η μητέρα σχολιάζει στον άντρα της ότι το όνειρο της Jin είναι να μη φύγει ποτέ από το νησί και να κληρονομήσει τον τόπο τους. Ο πατέρας συμφωνεί, γελώντας, και η μητέρα εκφράζει τη δυσαρέσκειά της, λέγοντας: “Ίσως οι επιθυμίες της να αλλάξουν αργότερα. Αλλά θέλω να μάθω, εσύ και η Jin, γιατί είστε έτσι; σίγουρα είναι λόγω του αίματος της γιαγιάς Mito και της γιαγιάς Noko”.

Η γυναίκα δεν φαίνεται να γνωρίζει ότι η γιαγιά Mito και η γιαγιά Noko δεν έχουν συγγένεια εξ αίματος, και ο πατέρας χαμογελάει εν γνώσει του. Η γυναίκα, εκφράζοντας την απροθυμία της ως μητέρα, προσθέτει: “αλλά ο παππούς Gon ήταν διάσημος κυνηγός… και αυτό το κορίτσι θα φύγει μια μέρα από το νησί”. Η Jin επιμένει: “Δεν θα φύγω ποτέ!” Αν και δεν είναι πλέον ορατή στην καρδιά του δάσους, ακούει τη συζήτηση των γονιών της και απαντά προκλητικά. Ο πατέρας, διασκεδάζοντας, λέει, “έχεις κοφτερή ματιά”.

Η σκηνή αλλάζει στο κατάστημα που συνεχίζει τις εργασίες του από τις ημέρες της Mito. Ο άρχοντας της λίμνης έχει κοπεί καθαρά και τα εσωτερικά του μέρη έχουν διαχωριστεί. Η Jin σκέφτεται στον εαυτό της ενώ δουλεύει: “Η μαμά ποτέ δεν καταλαβαίνει. Όταν ο παππούς μιλάει χαρούμενα για τις αναμνήσεις του από την εποχή που ήταν κυνηγός, η γιαγιά Noko απομακρύνεται ήσυχα από τη θέση της.”

“Κάθε φορά που ο παππούς Gon επιβεβαιώνεται, η άποψή της ακούγεται από κάποιον. Χτυπάει δυνατά το ξύλο κοπής με ένα μαχαίρι: “Το βαρέθηκα αυτό! Το να περιμένω την επιστροφή κάποιου μετά από μήνες και χρόνια θλίψης συντρίβει την καρδιά μου… Κάνω κάποιον να περιμένει για μένα!”. Τότε η πόρτα ανοίγει και μια ζεστή φωνή αντηχεί. Μπαίνει μέσα ένα παχουλό παιδάκι, κρατώντας ένα φυτό.

Το παιδί αναφωνεί: “Έπιασα πραγματικά τον άρχοντα της λίμνης! Λοιπόν, ας τιμήσουμε όλο το νησί με αυτό!’ Η Jin απαντά: ‘Πάντα… πάντα ήθελα να είμαι με το άτομο που θέλω να είμαι μαζί του. Μαζί, πάντα!’ Το παιδί συμφωνεί, “ναι!” Και οι δύο, με πλατιά χαμόγελα στα πρόσωπά τους, μαγειρεύουν το φαγητό. Ένα πουλί πετάει μακριά από το νησί, πάνω από μια πόλη και τους ανθρώπους της. Ο γιος ενός από αυτούς, η κόρη ενός άλλου, και το εγγόνι ενός άλλου ζουν σε διαφορετικά μέρη, ανταλλάσσοντας χαμόγελα. Μπορεί να είναι τα παιδιά αυτού του χαρακτήρα και τα εγγόνια εκείνου του χαρακτήρα. Το πουλί πετάει μακριά στο βάθος. Στο βάθος, μια φιγούρα παρακολουθεί τη σκηνή.

ΤΕΛΟΣ

Πώς σας φαίνεται το τέλος Δ; Θα το θέλατε ως ένα από τα υποψήφια φινάλε, ή μήπως θα επιθυμούσατε την προσωπική επιλογή Γ του Togashi;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss the News, Samurai!

Εγγράψου στο Newsletter του ggunews.gr για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα καυτά νέα στον κόσμο του Internet και της τεχνολογίας!
Newsletter