Video Games Reviews

Naruto X Boruto Ultimate Ninja Storm Connections Review – GGU

Το Naruto είναι ένα anime που πολλοί μεγάλωσαν με αυτό και πολλοί που ακόμα και σήμερα, είναι το Νο.1 τους με την ”νέα” εκδοχή του Boruto, που είναι μεν η συνέχεια χρονικά του Naruto αλλά ακολουθεί την ιστορία του γιού του, του Boruto. Εδώ όμως, έρχονται  και οι videogame εκδόσεις της σειράς όπως το νέο Naruto X Boruto Ultimate Ninja Storm Connections σε μια μορφή Arena Fighter.

Ταξίδι στον κόσμο των Shinobi

Το Naruto X Boruto Ultimate Ninja Storm Connections, είναι μια πολύ ωραία μεταφορά του anime κόσμου, στις κονσόλες μας. Με πολύ μεγάλη προσοχή στην λεπτομέρεια, οι τοποθεσίες και οι χαρακτήρες του είναι κάτι πολύ ευχάριστο να τα βλέπουμε σε σταθερά 4Κ/60FPS, είτε σε μάχη, είτε σε cutscene. Μία καλή παρατήρηση είναι πως μέσα στα 36 playable stages του, μεταξύ κάποιον έξτρα story stages, όλα έχουν την λεπτομέρεια τους και δεν φαίνεται κάποια έλλειψη προσοχής σε κάποια από αυτές. Το ίδιο μπορεί να τυπωθεί και για τούς πολλούς χαρακτήρες του, με έναν εντυπωσιακό αριθμό των 130+ χαρακτήρων και μεταξύ άλλον που θα έρθουν στο μέλλον στην μορφή του DLC. Πώς όμως αυτό το όμορφο arena fighter, είναι στην άποψη του gameplay? Ας πάμε να το δούμε.

Μάχες γεμάτες Chakra

Ο τύπος του arena fighter, είναι ένας ”δύσκολος” τύπος που είναι κατακριτέος σε αυτό τον μαγευτικό χώρο των Fighting με κύριο λόγο τον απλό τρόπο του gameplay, όπως σε αυτή την περίπτωση του Naruto, ένα 3v3/1v1 που  δεν υπάρχει άλλο τρόπος για τα strikes, παρά μόνο ένα κουμπί το οποίο δεν μας επιτρέπει να τα αναπτύξουμε τα combos μας η να αλλάξουμε το playstyle μας και πάρα πολύ.

Εδώ όμως, μαυρίζουν τα πράγματα. Ένα από τα πιο βασικά πράγματα σε ένα παιχνίδι είναι η ιστορία του. Θα μου πείτε, μα έχει ήδη ωραία ιστορία. Θα συμφωνήσω πως έχει αλλά ο τρόπος που το δείχνει στους παίχτες δεν είναι σωστός, όχι καθόλου σωστός όταν ο τρόπος που την λέει είναι με ένα slideshow με Powerpoint. Είναι απαράδεκτο σε μια πλούσια ιστορία σαν αυτή, έτος 2023 την ίδια χρονιά που βγήκε το Alan Wake και το Baldur’s Gate 3, να έχουμε παιχνίδι που λέει την ιστορία του με slideshow. Ξεκινώντας από την αρχή του Naruto σαν παιδί, μας πηγαίνει μέχρι το τέλος του Shippuden, μετά τον Great Ninja War και την αρχή του Boruto.

Μιας και αναφέραμε το Boruto, στο παιχνίδι υπάρχει και ένα Original Story φτιαγμένο αποκλειστικά για αυτό το παιχνίδι, κάτι το οποίο είναι ευχάριστο και νέο. Εδώ όμως τα πράγματα είναι πολύ περίεργα, διότι είναι μια Original ιστορία και ξεκινάει με πλήρες φτιαγμένα και πολύ ποιοτικά cutscenes, μόνο για να μην τα ξαναδούμε ποτέ. Μέσα σε 30 ώρες παιχνιδιού είδα 4 cutscene με διαφορά 29 ωρών. 3 στην αρχή του Boruto campaing και ένα μεγάλο στο τέλος του. Η ιστορία του Boruto μπορεί να έχει τα καλά της, αλλά σε αυτή την περίπτωση δυστυχώς είναι πολύ παράξενη. Με μια σύντομη περίληψη για αποφυγή spoiler, ξεκινάμε την ιστορία του Boruto μαθαίνοντας ότι βγήκε ένα καινούργιο videogame το οποίο είναι σε Virtual reality σε στυλ RPG, ναι κοιτάω εσένα Sword Art Online, όπου ο Boruto ξεκινάει να το παίζει για κάποια Real life rewards, όπως ένα αντίγραφο από ένα κολιέ που φορούσε ο πατέρας του, ο Naruto. Μέσα σε αυτό τον κόσμο βλέπουμε κάποια νέα μυστήρια που συμπίπτουν με τον πραγματικό κόσμο και η δουλειά μας είναι να μάθουμε το πως και γιατί.

Ωστόσο, δεν είναι όλα μαύρα σε αυτό το παιχνίδι. Όπως για παράδειγμα τα τρομερά Ultimate jutsu και team links, που κάνουμε συνδυασμούς με τους χαρακτήρες μας, ανάλογα την ιστορία που έχουν μεταξύ τους, που μας προσφέρει ανατριχίλα και γέλια σε αυτές τις καλογραμμένες χορογραφίες. Όπως επίσης κάτι πρωτότυπο μπορώ να πω και πολύ ”ζεστό” είναι οι αντιδράσεις που κάνουμε σε κάθε επεισόδιο με το πώς νιώσαμε για αυτό είτε με αντίδραση, είτε με το πως νιώθουμε από δύο επιλογές, ανάλογα του επεισόδιου.

Με λίγα λόγια

Το Naruto μπορεί ίσως να είναι ένα από τα μεγαλύτερα anime εκεί έξω αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει την ίδια ”εξουσία” στον χώρο του gaming. Από το κάκιστο AI των αντιπάλων μέχρι την ελλιπής ιστορία του, με τον τρόπο του PowerPoint, έως το μη ανεπτυγμένο του combat, μας κρατάει σε  ενδιαφέρον για ένα μισάωρο με τα Ultimate Jutsus και το εντυπωσιακό roster του και μετά πάει πίσω στο ράφι.

Ευχαριστούμε θερμά την Bandai Namco για την παροχή αυτού του τίτλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss the News, Samurai!

Εγγράψου στο Newsletter του ggunews.gr για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα καυτά νέα στον κόσμο του Internet και της τεχνολογίας!
Newsletter