News

Modern Warfare 2 Beta: Η Γνώμη Μας

Το περιμέναμε όσο λίγα, και επιτέλους είναι εδώ! Οι πρώτες εντυπώσεις από το νέο Call of Duty είναι τουλάχιστον πολύ καλές! Η Beta του πολυαναμενόμενου Modern Warfare 2 (2022) είναι σε πλήρη ισχύ τις τελευταίες μέρες, και οι fans επιτέλους εισακούστηκαν!

Movement Mechanics

Το multiplayer που αγαπήσαμε στο Modern Warfare 2019 είναι για ακόμη μια φορά το focus του νέου τίτλου. Πρόκειται για την ίδια νοοτροπία, με αλλαγές σε κάποιους τομείς. Boots-on-the-ground gameplay το οποίο δίνει έμφαση στο tacticality και το ανταμείβει επαρκώς. Το fast paced style του Cold War ή έως ένα βαθμό και του Vanguard δεν χωράει εδώ, αν και είναι στο χέρι του παίκτη το πως θα κινηθεί. Στον τομέα της κίνησης έχουμε απουσία του slide canceling και του sliding γενικότερα. Τη θέση του πήρε το dolphin diving, το οποίο λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο. Μπορεί να εκτελεστεί για μια γρήγορη βουτιά μέσα σε ένα παράθυρο προς αποφυγή damage, ή απλά για effect! Τα door mechanics είναι πάλι πίσω όπως και το tactical sprint. Ένα νέο σύστημα είναι το ledge hanging. Σε αυτό, ο παίκτης θα μπορεί να κρεμαστεί από παράθυρα, τοίχους και περβάζια, και αν έχει ως δευτερεύον όπλο πιστόλι, θα μπορεί να το χρησιμοποιεί κανονικά. Το παιχνίδι έτσι αποκτά verticality και επιλογές, αλλά όχι σε βαθμό (ευτυχώς) να καταντάει Assassin’s Creed! Τέλος, έχουμε το κλασικό mounting για περισσότερο χειρισμό του όπλου.

Όπλα Και Επιλογές

Όσον αφορά τα όπλα τώρα, έχουμε μια κάποια ποικιλία για τα δεδομένα μιας beta. Κλασικά έπη όπως η M4 επιστρέφουν δυναμικά. Παρατηρήθηκε έντονη αύξηση του recoil, κάτι που πρέπει να επαληθευτεί μόλις κυκλοφορήσει το παιχνίδι και ξεκλειδωθούν όλα τα attachments για recoil control. Στη τωρινή φάση ωστόσο, το base gun έχει μεγαλύτερο και πιο απρόβλεπτο recoil από το Modern Warfare 2019. Έτσι δίνεται έμφαση στο pre-aiming και όχι στο run-n-gun.

Το Gunsmith επιστρέφει αλλαγμένο. Γυρνάμε στα 5 attachments ανά όπλο, από τα 10 του Vanguard. Το νέο σύστημα επίσης επιτρέπει ξεκλείδωμα attachments ανά “Εταιρεία” και όχι μόνο ανά όπλο. Για παράδειγμα, αν η M4 και ένα SMG της ίδιας εταιρείας έχουν την ίδια διόπτρα, αρκεί να ξεκλειδωθεί σε ένα από τα δύο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο άλλο. Αυτό έχει ως σκοπό να μειωθεί το grinding και να μην γίνεται συνέχεια η κίνηση level 1 έως level 65 για κάθε ξεχωριστό όπλο, και δουλεύει άψογα!

Maps

Στο κομμάτι των Maps, το δείγμα δεν είναι μεγάλο ακόμα, αλλά είναι πολλά υποσχόμενο. Έχει μάχες τη μέρα και τη νύχτα, σε φωτεινά και ζωντανά περιβάλλοντα! Το τελικό παιχνίδι θα έχει 16 maps στο release, οπότε αναμένουμε ακόμα περισσότερες εναλλαγές. Οι χάρτες είναι έξυπνα σχεδιασμένοι και αξιοποιούν τα νέα και τα παλιά mechanics του παιχνιδιού, και η Infinity Ward φαίνεται να άκουσε τα παράπονα των παικτών.

Συμπερασματικά

Το παιχνίδι ακούγεται και δείχνει πανέμορφο. Στο PS5 είναι εντυπωσιακό και ανά στιγμές πραγματικά μένεις άναυδος από το κλίμα που επικρατεί. Το Modern Warfare 2 αναμένεται να καθηλώσει, αν κρίνουμε από αυτό το μικρό δείγμα. Για όσους λάτρεψαν τον προηγούμενο τίτλο είναι σίγουρο πως θα πέσουν με τα μούτρα και σε αυτόν. Ωστόσο δε ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα ακριβές αντίγραφο εκείνου του τίτλου, με μερικές βελτιώσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss the News, Samurai!

Εγγράψου στο Newsletter του ggunews.gr για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα καυτά νέα στον κόσμο του Internet και της τεχνολογίας!
Newsletter