Video Games Reviews

Live a Live: Nέα πνοή για το θρυλικό RPG [REVIEW]

 

 

Το Super Famicom RPG της Square Enix, εδώ και σχεδόν 30 χρόνια από την κυκλοφορία του, δεν είχε λάβει ποτέ επίσημη αγγλική μετάφραση μέχρι τώρα! Όχι μόνο είναι πλέον διαθέσιμο παγκοσμίως , αλλά είναι και ο “τυχερός αποδέκτης” του HD-2D treatment.

 

Το Live A Live δεν είναι από τα παιχνίδια που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια η Square. Πρόκειται για μία ανθολογία στην οποία σας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε επτά κεφάλαια -chapters- που αντιπροσωπεύουν έναν διαφορετικό κύριο χαρακτήρα και μια διαφορετική χρονική περίοδο. Η ιστορία σε κάθε κεφάλαιο είναι διαφορετική από τα υπόλοιπα και χρησιμοποιεί διαφορετικά στυλ για να αντικατοπτρίσει αυτό που θέλει να αφηγηθεί. Για παράδειγμα, υπάρχει ένα κεφάλαιο που επικεντρώνεται στο stealth gameplay, όπου περνάτε κρυφά μέσα από εχθρικό οχυρό χωρίς να γίνετε αντιληπτοί. Υπάρχει επίσης ένα κεφάλαιο στην προϊστορική εποχή, όπου δεν υπάρχει διάλογος με κείμενο, παρά μόνο γρυλίσματα.

 

Ενώ από μόνες τους οι ιστορίες δεν ειναι κάτι το εντυπωσιακό, η Square καταφέρνει να τις δέσει όλες μαζί με έναν ωραίο και ιδιαίτερο τρόπο. Σε διάρκεια, δεν θα χρειαστεί να αφιερώσετε ιδιαίτερα πολύ χρόνο για να τις ολοκληρώσετε αλλά αν υπολογίσετε ότι και τις 7 φορές που θα ξεκινήσετε ένα νέο κεφάλαιο, αρχίζετε και πάλι από την αρχή τότε οι ώρες μαζεύονται. Κάθε chapter δεν είναι απλά άλλο ένα grinding για levels, αλλά το καθένα λέει την δική του ιστορία που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Στο πυρήνα του χρησιμοποιεί το turn-based grid σύστημα για τις μάχες. Σε μερικά κεφάλαια θα πολεμήσετε πολύ περισσότερο από κάποια άλλα που θα λύνεται γρίφους.

 

Παρόλο που είναι μια νέα προσέγγιση της Square Enix να κάνει ένα RPG game με πολλαπλές ιστορίες και στυλ παιχνιδιού, ο τίτλος θυμίζει ακόμα πράγματα από την δική του εποχή -με την καλή έννοια. Με την προσθήκη του χάρτη/ραντάρ που σας βοηθά να κατευθυνθείτε στον επόμενο στόχο, κάτι που δεν ήταν και πάντα σαφές όταν πρωτοκυκλοφόρησε το Live a Live, κάνει το παιχνίδι λίγο πιο φιλικό προς τον χρήστη. Βέβαια αν θεωρείτε τον εαυτό σας αρκετά “hardocore” gamer, μπορείτε να απενεργοποίησετε τον χάρτη ανά πάσα στιγμή…και ο Θεός βοηθός.

 

 

Η SquareEnix εκμεταλλεύεται στο έπακρο το HD-2D visual style, χωρίς θολά γραφικά και με μερικά ωραία 3D περιβάλλοντα. Εκτός από το οπτικό κομμάτι, ο ήχος έχει επίσης αναβαθμιστεί. Επιπλέον, έχει προστεθεί voice acting σε όλο το παιχνίδι στα αγγλικά αλλά και στα ιαπωνικά. Κάντε μία χάρη στον ευατό σας και παίξτε το στα ιαπωνικά.

 

Είναι πραγματικά σπουδαίο που ένα ευρύτερο κοινό έχει τώρα την ευκαιρία να το παίξει. Η Square, κρατώντας την μαγεία που είχε το game πρίν 3 δεκαετίες αλλά παράλληλα αναβαθμίζοντάς το στα κατάλληλα σημεία, έκανε την σωστή κίνηση δίνοντας νέα πνοή στο Live A Live.

Ευχαριστούμε θερμά την CD MEDIA για την διάθεση του τίτλου. Μείνετε συντονισμένοι στο Greek Gaming Universe για περισσότερα reviews.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss the News, Samurai!

Εγγράψου στο Newsletter του ggunews.gr για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα καυτά νέα στον κόσμο του Internet και της τεχνολογίας!
Newsletter