Video Games Reviews

Like a Dragon Infinite Wealth Review – GGU

Ποιος θα ήξερε πως ένα παιχνίδι karaoke θα έχει τόσο απίθανη ιστορία, άπειρο content και ίσως από τα καλύτερα rpg system που υπάρχουν εκεί έξω; Το 10ο μέλος στην οικογένεια των Like a Dragon (πρώην Yakuza) είναι το Like a Dragon Infinite Wealth, που ακολουθεί την ίδια συνταγή με το Like a Dragon 7, που έκανε την αλλαγή από Beat em’ up σε Turn-based Rpg.

The Story so far

Ο Ichiban Kasuga, ένα χαμηλόβαθμο μέλος της οικογένειας Arakawa της Tojo clan, θαυμάζει έντονα τον πατριάρχη και πατρική φιγούρα, τον Masumi Arakawa. Ωστόσο, όταν συμβαίνει ένας φόνος μέσα στην οικογένεια, ο Ichiban παίρνει το φταίξιμο για να προστατεύσει τη Tojo Clan και περνάει οικειοθελώς 18 χρόνια στη φυλακή. Μετά την αποφυλάκισή του, ο Ichiban ανακαλύπτει ότι η φατρία για την οποία θυσίασε τα πάντα έχει διαλυθεί και ο Arakawa είναι  πλέον υψηλόβαθμο μέλος μιας αντίπαλης οργάνωσης, της Omi Clan. Προδομένος και μπερδεμένος, ο Ichiban αποκαλύπτει την αλήθεια πίσω από τις πράξεις του Arakawa με τη βοήθεια των συμμάχων του, όπως ο Nanba, ένας άστεγος, η Saeko, μια σερβιτόρα, και ο Adachi, ένας πρώην ντετέκτιβ. Ο Ichiban μαθαίνει ότι, με κίνητρο την αποδυνάμωση της Yakuza σε μια σύγχρονη Ιαπωνία, ο Arakawa διαδραμάτισε βασικό ρόλο σε ένα ευρύτερο σχέδιο για την εκ των έσω διάλυση των μεγαλύτερων φατριών της Yakuza στην προκειμένου να προστατεύσει την οικογένειά του. Ο Kazuma Kiryu είναι ένας θρυλικός πρώην Yakuza της φατρίας Tojo που εργάζεται στην Daidoji, μια μυστική οργάνωση που απασχολεί πρώην Yakuza. Η πορεία του Kiryu διαπλέκεται με την πορεία του Ichiban καθώς βοηθάει στη διάλυση της Συμμαχίας Omi και του Tojo από το παρασκήνιο. Ενώ βρίσκεται σε μια νέα αποστολή στη Χαβάη, ακούει από έναν πληροφοριοδότη έναν συγκεκριμένο Ιάπωνα κρατούμενο με τατουάζ με δράκοντα που εμφανίζεται γυμνός στην παραλία της πόλης Χονολουλού και ξεκινάει να ερευνήσει αυτό το γνωστό άτομο. Χωρίς δεσμούς με κάποια φυλή και με τη νεοαποκτηθείσα ελευθερία του, ο Ichiban μαθαίνει ότι η βιολογική του μητέρα βρίσκεται στη Χαβάη και ξεκινά να τη βρει. Παρόλα αυτά, έχουμε και τη δυνατότητα να κάνουμε ”reminince” και να μάθουμε ένα σύντομο backstory για τα προηγούμενα παιχνίδια.

 🎶 I need a Hero 🎶

Για να μιλήσουμε για το gameplay, πρέπει να τα πάρουμε από την αρχή. O Ichiban, σαν μεγάλος fan των παιχνιδιών Dragon Quest, έχει μεγάλη φαντασία. Άλλοι θα το έλεγαν σχιζοφρένεια, αλλά ας το πούμε φαντασία. Τόσο μεγάλη φαντασία βασικά, που τους εχθρούς που πολεμάει, τούς βλέπει διαφορετικά από ότι είναι στην  πραγματικότητα, όπως π.χ σακούλες σκουπιδιών με πόδια, μεγαλόσωμους άντρες να γίνονται μαχητές sumo και πολλά άλλα.

Ένα σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού, είναι το Class system, όπου οι χαρακτήρες μας αλλάζουν class, ανάλογα τις ανάγκες και τα γούστα μας, για να αντιμετωπίσουμε κάθε περίπτωση διαφορετικά. Ωστόσο, δεν είναι τα κλασσικά class που γνωρίζουμε όλοι αλλά κάτι που καταλαβαίνει μόνο ο Ichiban. Δεν υπάρχουν τα Tank, Mage, Assassin κλπ, αλλά υπάρχουν τα Samurai, Action Star, Geodancer, Pop Idol, Dominatrix και πολλά άλλα.

Όλοι βέβαια έχουν το βασικό τους Class, με το πιο διαφορετικό να είναι του Kiryu, που έχει 3 διαφορετικά stances, με τα δικά τους playstyle να αρμόζουν σε κάθε περίπτωση, όπως το Rush style, που μας επιτρέπει να χτυπήσουμε δυο φορές σε κάθε γύρο ή το Beast Style που ”σπάει” κάθε άμυνα του εχθρού, αλλά με την αδυναμία του να είναι η ταχύτητα, και φυσικά την πιo σημαντική κίνηση, που λέει ”Fuck your turn-based, i’m BASED” και παίζει σαν το κλασσικό beat em’ up. Σαν turn based όμως, είναι πολύ εξελιγμένο, που το κάνει Semi Turn-based. Όσο περιμένουμε την σειρά μας, μπορούμε να μετακινήσουμε τον χαρακτήρα μας σε θέση που μπορούμε να πάρουμε κάποιο όπλο από κάτω ή με κάποιο Spell, να χτυπήσουμε πάνω από έναν εχθρό.

Content, Content και πάλι Content

Σε πολλά παιχνίδια που υπάρχουν τα side quests, τα θεωρώ βαρετά και χωρίς τίποτα διαφορετικό όπως τα κλασσικά fetch quests κλπ. Τα πράγματα όμως είναι διαφορετικά στο Like a Dragon, που κάθε side mission, είναι ανεπτυγμένο και με ολόκληρο διασκεδαστικό σενάριο που κάνουμε διάφορα πράγματα όπως να γυρίσουμε ένα βίντεο κλιπ με τον ”Miracle Johnson” (hee-hee) που το σκηνοθετεί ο Steven Spielberg, να κερδίσουμε μια κότα σε ένα παιχνίδι bowling που θα μας βοηθήσει να κάνουμε manage το real estate minigame, να βοηθήσουμε έναν αστακό να τα ”φτιάξει” με έναν άλλον και πολλά άλλα.

Τα Like a Dragon έχουν τόσο content πού πραγματικά νιώθω σαν μικρό παιδί σε Λούνα Παρκ. Από minigames σε arcade όπως ολόκληρο το arcade του Virtual Fighter 5Crazy Εats που κάνουμε delivery φαγητό σε στιλ Crazy Taxi από τη Sega, Cabaret Clubs και εννοείται, το Karaoke, που τα τραγούδια του και γενικά η μουσική της σειράς, έχουν ένα τόσο όμορφο charm που με βάζουν να τα ακούω ακόμα και στο γυμναστήριο.

Εννοείται δεν μπορούμε να παραλείψουμε το Dondoko Island και τα Sujimon Battles. Το Dondoko Island, είναι ένα παρατημένο νησί, που ο στόχος μας είναι να το φτιάξουμε με διάφορους τρόπους και να το κάνουμε σαν ξενοδοχείο, ώστε να έρχονται επισκέπτες και να μένουν ώστε να βγάλουμε κάποια έξτρα χρήματα. Μπορούμε επίσης να έχουμε και σχέσεις με τούς κάτοικους του νησιού, όπως στο Animal Crossing, και να τους δίνουμε δώρα, να κάνουμε κάποιες χάρες για αυτούς και άλλα.

Τα Sujimon Battles ωστόσο, είναι αυτό που φαντάζεστε. Ένα περιεχόμενο που κανείς δεν περίμενε, οπού ζούμε μια κλασσική εμπειρία όπως στα Pokemon, με τα δικά μας Sujimon εναντίον άλλων, υπάρχουν 4 leaders για κάθε κύριο element με τα δικά τους themed gym, να τα κάνουμε train και πολλά άλλα.

Ο Ichiban είναι ο νέος Luffy

Το μεγαλύτερο χαρτί του Ichiban είναι ο χαρακτήρας του. Από το να βρίσκει λύσεις για κάθε πρόβλημα αλλά και το να φέρνει άτομα μαζί του, όπου και εάν πάει, όπως βλέπουμε και στη Χαβάη, όπου βλέπουμε δύο νέους χαρακτήρες στην σειρά, την Chitose, μία νέα κοπέλα πού πρόσεχε τη μητέρα του Ichiban, και τον Tomizawa, έναν οδηγό ταξί πού είναι μπλεγμένος με τη μαφία της Χαβάη. Όπως με τους νέους χαρακτήρες μας, έτσι και με τους υπόλοιπους, μπορούμε με διάφορους τρόπους να κάνουμε πιο γερές της σχέσεις μας μεταξύ τους, κάνοντας τους χάρες, να πιούμε ή να φάμε μαζί τους και πολλά άλλα, έτσι ώστε να μάθουμε περισσότερα για αυτούς και τα κίνητρα τους, αλλά και ταυτόχρονα να ξεκλειδώνουμε combo attacks μεταξύ τους.

Με λίγα λόγια

Γνωρίζω πως δεν είπα αρκετά για την ιστορία, για λόγους σημαντικών spoiler, αλλά θα σας θέσω ένα ερώτημα. Να μου βρείτε άλλο παιχνίδι με απίθανη ιστορία, με υπέροχους χαρακτήρες και άπειρο side content με ολόκληρα segment του Animal Crossing και του Pokemon, που ταυτόχρονα δε χάνει τη μαγεία του main game. Ένα αριστούργημα και σαν σειρά αλλά και σαν παιχνίδι, που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

 

Ευχαριστούμε θερμά την Zegetron για την παροχή αυτού του κωδικού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss the News, Samurai!

Εγγράψου στο Newsletter του ggunews.gr για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα καυτά νέα στον κόσμο του Internet και της τεχνολογίας!
Newsletter