Movies / Series

Invincible: Οι δηλώσεις του Robert Kirkman για την 2η σεζόν

Με την 2η σεζόν του Invincible να κυκλοφορεί τις επόμενες εβδομάδες, πολλοί αναρωτιούνται πώς θα ξεκινήσουν τα πράγματα μετά τα γεγονότα του φινάλε της 1ης σεζόν, ιδιαίτερα με τον ομώνυμο χαρακτήρα Mark Grayson, γνωστός και ως Invincible. Ο παραγωγός και συγγραφέας της σειράς (αλλά και των comics), Robert Kirkman αποκάλυψε πώς συνεχίζεται η ιστορία του Mark μετά την αποχώρηση του πατέρα του, Omni-Man, από τη Γη.

 width=

Ο Kirkman αποκάλυψε ότι η 2η σεζόν του Invincible θα ασχοληθεί με τον Mark που λίγο πολύ θα ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του, ο οποίος αποτελούσε την καλύτερη άμυνα της Γης απέναντι σε κάθε απειλή. Ο Mark τίθεται να διαχειριστεί το γεγονός αυτό, σε συνδιασμό με την υπέρτατη προδοσία που υπέστει από τον πατέρα του, ο οποίος τον ξυλοκόπησε σχεδόν στο σημείο θανάτου,

Μιλώντας στην IGN, ο Kirkman αποκάλυψε τι θα έχει να αντιμετωπίσει ο Grayson μετά τα γεγονότα της 1ης σεζόν του Invincible. “Νομίζω ότι κινηθήκαμε με γοργούς ρυθμούς και αρκετά χαοτικά”, δήλωσε ο Kirkman. “Ο Mark και η Debbie αντιμετωπίζουν μια τεράστια προδοσία του Nolan και η απουσία του στον πλανήτη είναι κάτι που τους επηρεάζει βαθιά. Ο Mark βρισκόταν στην σωστή πορεία για να γίνει ο υπερήρωας που ονειρευόταν. Τώρα, έχει κλονιστεί ολικά. Εκτός από την προδοσία, έχει ταυτόχρονα την ευθύνη της τελευταίας γραμμής άμυνας στη Γη. Είναι ο τύπος που είναι ο μόνος αρκετά δυνατός για να αντικαταστήσει στην πραγματικότητα τον Nolan, οπότε κατά κάποιο τρόπο σπρώχνεται περισσότερο σε αυτόν τον κόσμο των υπερηρώων, για τον οποίο μπορεί να μην είναι αρκετά προετοιμασμένος, και δεν έχουν τέλος οι συγκρούσεις που βράζουν στον πλανήτη και που έρχονται εναντίον του ασταμάτητα”.

 width=

Το κύριο μάθημα που πήρε ο Mark από την 1η σεζόν του Invincible ήταν ότι το να είσαι υπερήρωας δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται. Παρόλο που το να είναι ένας τέτοιος ήταν το μόνο που ήθελε και του δόθηκε, ο Mark είχε αρκετές εμπειρίες που “φλέρταρε” με τον θάνατο. Η πιο κοντινή από αυτές είναι η μάχη με τον πατέρα του, όταν ο Omni-Man αποκαλύπτει τελικά τον πραγματικό του εαυτό, που θέλει να καταλάβει τη Γη μαζί με τη φυλή του. Με τον πατέρα του να έχει φύγει και κανείς να μην ξέρει αν και πότε θα επιστρέψει, ο Mark δεν έχει πλέον “δίχτυ ασφαλείας” σε περίπτωση που οι αποστολές του αποτύχουν. Αυτό μπορεί επίσης να είναι αυτό που τον βοηθάει να προοδεύσει ως ήρωας, αλλά ταυτόχρονα ασκεί πίεση στον ίδιο, όσο νέες απειλές καταφθάνουν στην Γη.

Ο Kirkman έχει αφήσει να εννοηθεί ότι η ιστορία του Grayson θα αλλάξει στη 2η σεζόν του Invincible όχι μόνο επειδή ο πατέρας του έφυγε, αλλά επειδή τώρα, έχοντας κάποια εμπειρία, ο Mark θα αρχίσει να βελτιώνεται ως υπερήρωας, ή με άλλα λόγια, να κερδίζει κάποιες μάχες. Ωστόσο, ο Kirkman άφησε να εννοηθεί ότι αυτή η νέα πτυχή θα κάνει τον Mark πιο αλαζόνα, καθώς το να γίνει το ισχυρότερο ον στη Γη μπορεί να του πάρει τα μυαλά.

 width=

Ακόμα και με τον Omni-Man εκτός παιχνιδιού, η 2η σεζόν του Invincible επεκτείνει τις υποπλοκές που εισήχθησαν στην 1η σεζόν, όπως ο Συνασπισμός των Πλανητών, και εισέρχεται σε νέα εδάφη που οι fans δεν έχουν δει ακόμα. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στην επέκταση του κόσμου του Invincible, ενώ παράλληλα θα εξελίσσεται ο Mark στον υπερήρωα που θέλει να γίνει. Η σειρά μπορεί επίσης να εμβαθύνει στο πώς το γεγονός ότι δεν έχει πατέρα μπορεί να τραυματίσει τον Mark.

Το Invincible έχει διάφορα θέματα με τα οποία μπορεί να ασχοληθεί δυνητικά, καθώς έχει δώσει μία εντελώς διαφορετική οπτική στις hero movies/series, πέρα από την ωμή βία. Η σχέση που εξερευνήθηκε μεταξύ του Mark και του Nolan στην 1η σεζόν, αποτελούσε από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της, και μολονώτι ο Omni-man απουσιάζει πλέον, οι fans αναμένουν να δουν το αντίκτυπο στον χαρακτήρα του Mark.

Η 2η σεζόν του Invincible θα κάνει πρεμιέρα στο Amazon Prime Video στις 3 Νοεμβρίου 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss the News, Samurai!

Εγγράψου στο Newsletter του ggunews.gr για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα καυτά νέα στον κόσμο του Internet και της τεχνολογίας!
Newsletter