Video Games Reviews

Helldivers 2 Review – GGU

”Πάμε πόλεμο;;” Αυτό θα πείτε μεταξύ με το squad σας, λίγο πριν ανοίξετε αυτό το διασκεδαστικό live service shooter από την Arrowhead Studios, με σκοπό να μοιράσετε την όμορφη γεύση της ελευθερίας.  Squad up!

I WANT YOU

Μπορείς και εσύ κοινέ πολίτη να γίνεις ένας badass αλλά αναλώσιμος Helldiver, με σκοπό να κρατήσεις τους γαλαξίες ασφαλείς από διάφορους κακόβολους εξωγήινους και ρομπότ του στιλ Terminator, ταξιδεύοντας από πλανήτη σε πλανήτη και γαλαξία σε γαλαξία. Αλλά δεν είσαι μόνος! Μαζί σου έρχονται έως 3 φίλοι με υποστήριξη crossplay αλλά και μια αφθονία από όπλα και τρόπους καταπολέμησης των εχθρών μας.

Η σημαντική αλλαγή που βλέπουμε από το Helldivers 1, στο 2 είναι από twin-stick shooter σε third-person shooter αλλά και με την δυνατότητα να κάνουμε aim σε first-person. Σίγουρα λίγοι το θυμούνται το παιχνίδι αλλά προσωπικά ήταν από τα πρώτα που άγγιξα στην κονσόλα του PS4 και εκεί γνώρισα το IP. Η διαφορά τεράστια, στην δεύτερη έκδοση του παιχνιδιού βλέπουμε πιο πολύ δράση και νιώθουμε πως είμαστε σε ταινία των 90s με τόσες εκρήξεις και σφαίρες στην οθόνη μας. Ενας σημαντικός μηχανισμός του παιχνιδιού είναι τα stratagems, είναι κάτι σαν το equipment μας που μπορεί να είναι από airstrike μέχρι resupply και πολλά άλλα.

Hello darkness my old friend

Δυστυχώς η ευτυχώς, το παιχνίδι δεν είναι για σόλο. Είναι αρκετά δύσκολο, εκτός εάν το παίζετε στο trivial ή easy, που εκεί δεν αξίζουν τα rewards ούτε και η διασκέδαση εδώ που τα λέμε.  Με αρκετές επιλογές δυσκολίας για να διαλέξουμε, με την κάθε μια να έχει και άλλους εχθρούς που δεν βλέπουμε στις άλλες δυσκολίες και διαφορετικά enemy placements με πιο γρήγορα spawns κλπ. Είναι σημαντικό να πω εδώ πως το παιχνίδι έχει από μόνο του ανοιχτό το friendly-fire. Οπότε ξεχάστε το ” Α, κάτσε ρε να δω αν σου σκάω damage” γιατί του σκάτε. Και πολύ. Οπότε προσοχή πού ρίχνετε τα airtrike σας γιατί είναι και τα revive πολύτιμα με τα stratagems που είπαμε προηγουμένως, διότι είναι μετρημένα και τα μοιραζόμαστε με τους συμπαίχτες μας.

Out of this world

Τα γραφικά του παιχνιδιού σίγουρα δεν με απογοήτευσαν. Με κάθε πλανήτη να ήταν μία οπτασία και κάθε γωνία του να έχει κάτι διαφορετικό να δεις, με κράτησε σε ενδιαφέρον μαζί με το performance του να μην υπάρχουν framedrops πάρα το bullet hell  που γίνεται στην οθόνη μας, κάτι που το θεωρώ άξιο. Ωστόσο, η αρχή του για live service παιχνίδι δεν ήταν καλή. Με πολλά login errors και προβλήματα του να κάνεις join σε άλλους συμπαίχτες με έκανε να το μην μπορώ καν να παίξω αρκετές φορές. Υπήρχαν όμως στιγμές που το παιχνίδι είχε ένα ιδιαίτερο χάρισμα στο να με κάνει να γελάσω. Ίσως να με επηρέασε η ευχάριστη έκπληξη του Yuri Lowenthal – γνωστός ως ο voice actor του Spider-Man σε πολλά playstation games, να φωνάζει όταν ρίχνω με το machine-gun ‘‘HOW DID YOU LIKE THE TASTE OF FREEDOM” ή όταν κοιτάω τα διάφορα item του battlepass, υπάρχουν ψεύτικα reviews από npc’s όπως ”My grandma says this doesn’t look good on me. 1 star” ή ”WOW THIS ARMOR IS AMAZING 10/10(please send help they keep me hostage) 5stars”

Όλοι μαζί μπορούμε

Προς το παρόν έχουμε έναν σκοπό. Να κρατήσουμε τον πλανήτη μας ”Super-Earth” ασφαλή με το πηγαίνουμε σε αποστολές σε κοντινούς γαλαξίες και πλανήτες. Βλέπουμε εκεί πως σε κάθε πλανήτη υπάρχουν κάτι μπάρες που μας δείχνουν πόσο liberated είναι, δηλαδή, πόσο τους έχουμε απελευθερώσει από τούς  εχθρούς που τους καταλαμβάνουν το οποίο είναι live για όλους. Οπότε με βάση τα daily mission ή τα battle pass που υπάρχουν εκείνη την στιγμή, υπάρχει content για όλους σίγουρα. Και βέβαια, με βάση αυτά που είπαν οι developers πως θα έρθουν με free updates, θα μπουν νέα factions που θα ”γεμίσουν” τον χάρτη όπως βλέπουμε να είναι άδειος αυτή την στιγμή.

Με λίγα λόγια

Θέλεις και εσύ να λες ιστορίες σαν το παππού σου ότι πολέμησες στο Βιετνάμ; ή μήπως θες να νιώσεις σαν stormtrooper; τότε σίγουρα αυτό το παιχνίδι σου κάνει, αρκεί να έχεις και φίλους. Αλλά, να μην φοβάσαι να τους χάσεις γιατί το friendly fire εδώ, μπορεί να σπάσει και φιλίες. Ένα πολύ fun squad shooter βασισμένο σε cooperation αλλά χωρίς squad είναι απλά άλλο ένα Division.

Ευχαριστούμε θερμά την Playstation Greece για την παροχή αυτού του κωδικού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss the News, Samurai!

Εγγράψου στο Newsletter του ggunews.gr για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα καυτά νέα στον κόσμο του Internet και της τεχνολογίας!
Newsletter