Video Games

Helldivers 2: Η Sony ακυρώνει την υποχρεωτική διασύνδεση με PSN

Μετά την πρόσφατη αλλαγή στο παιχνίδι που απαιτεί από τους παίκτες διασύνδεση με έναν PS Network λογαριασμό, η διαμάχη για το Helldivers 2 PSN έλαβε μια πιο βαθιά απάντηση από τους developers. Αφού ζήτησαν συγγνώμη για κάποια εριστικά σχόλια, η Arrowhead επιβεβαίωσε ότι είναι στην ίδια πλευρά με τους παίκτες και προσπαθούν να συνεργαστούν με τη Sony για να αλλάξει ο προαναφερθείσα απαίτηση.

Όταν οι παίκτες άρχισαν για πρώτη φορά να διαμαρτύρονται για την αλλαγή στον επίσημο Discord server του παιχνιδιού, ο Community Manager Spitz απάντησε με σχόλια που πολλοί θεώρησαν υπεροπτικά. Αυτά τα σχόλια έχουν πλέον αφαιρεθεί από το Discord, αλλά είναι ακόμα διαθέσιμα για να τα δείτε σε ένα tweet από τη Helldivers 2 Media:

«Δεν είναι ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο mainstream παιχνίδι που απαιτεί έναν 3rd-party λογαριασμό, που χρειάζεται μερικά λεπτά για να δημιουργηθεί, αλλά αν είναι dealbreaker το να πρέπει να αφιερώσετε 120 δευτερόλεπτα από τη μέρα σας για να εισάγετε ένα email και έναν κωδικό πρόσβασης και μετά να μην ξανά ασχοληθείτε με αυτό, αλλάξτε την κριτική σας στο Steam και κάντε τη δυσαρέσκειά σας γνωστή σε μια πλατφόρμα όπου έχει σημασία».

Έκτοτε, ο Spitz ζήτησε συγγνώμη για την αντίδρασή του και τόνισε τη συμπάθεια της Arrowhead για τους παίκτες, δηλώνοντας ότι και η ομάδα είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένη με τις αλλαγές.

Ο CM, είχε επίσης να πει τα εξής σχετικά με τις πρόσφατες αλλαγές λογαριασμών:

«Οι εσωτερικές συζητήσεις συνεχίζονται σχετικά με την αλλαγή της υποχρεωτικής διασύνδεσης και ενώ δεν μπορώ να αποκαλύψω λεπτομέρειες, η ανταπόκριση από τις ομάδες ανάπτυξης ήταν αρκετά καθολικά αρνητική και αναζητούμε καλύτερες επιλογές.

Αν δε δοθεί μια καλύτερη λύση για τους παίκτες που βρίσκονται σε περιοχές χωρίς κάλυψη PSN, είμαι σίγουρος ότι δε θα καταστήσουμε την απαίτηση υποχρεωτική για αυτούς τους παίκτες. Δεν πρόκειται να αναγκάσουμε τους ανθρώπους είτε να παραβιάσουν τους όρους παροχής υπηρεσιών της Sony (TOS) είτε να μην παίξουν το παιχνίδι. Αυτή η αλλαγή, η ανακοίνωση στο Steam και οι Συχνές Ερωτήσεις προέρχονται από τη Sony και όχι από την ομάδα μας στην Arrowhead.

Το να γνωστοποιούν οι παίκτες τη δυσαρέσκειά τους μέσω κριτικών, επιστροφών χρημάτων κ.λπ. μας δίνει μεγαλύτερη επιρροή στις συζητήσεις με τη Sony. Είναι οδυνηρό να βλέπουμε τη δημοτικότητα του παιχνιδιού να υποφέρει στις βαθμολογίες, αλλά οι συζητήσεις συνεχίζονται και η ομάδα μας είναι στο πλευρό των παικτών σε αυτόν τον αγώνα. Είναι μη ρεαλιστικό να περιμένουμε από τους ανθρώπους να δημιουργήσουν λογαριασμούς PSN σε διαφορετικές περιοχές για να ξεπεράσουν την απαίτηση σύνδεσης λογαριασμού. Το γνωρίζουμε αυτό. Οι συζητήσεις συνεχίζονται».

Η Spritz ζήτησε επίσης συγγνώμη για τις εμπρηστικές δηλώσεις που έκανε ως απάντηση στην αρχική κατακραυγή, η οποία επέκρινε τους παίκτες επειδή διαμαρτύρονται για μια αρκετά εύκολη διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού:

«Ναι, αγνοούσα εντελώς πόσες χώρες δεν είχαν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν λογαριασμό PSN όταν έκανα αυτή τη δήλωση. Λυπάμαι βαθύτατα που υπονόησα ότι ήταν τόσο εύκολο για όλους να εγγραφούν και να μην χρειάζεται να ανησυχούν γι’ αυτό. Δεν είναι απολύτως καμία πρόθεσή μας να αναγκάσουμε τους ανθρώπους να παραβιάσουν το TOS της Sony ή απλώς να μην παίξουν το παιχνίδι αν βρίσκονται σε μια περιοχή με περιορισμούς. Πρέπει να υπάρξει μια καλύτερη λύση».

Το Helldivers 2 υποδέχθηκε πολύ καλής υποδοχής και είχε ρεκόρ αριθμού παικτών για τη Sony στο PC μέσα σε μερικούς μήνες από την κυκλοφορία του. Είναι κρίμα να βλέπουμε το παιχνίδι να αποδοκιμάζεται τόσο ξαφνικά, αλλά είναι απολύτως δίκαιο οι παίκτες να είναι αναστατωμένοι με τις νέες απαιτήσεις, ειδικά εκείνοι που βρίσκονται σε χώρες όπου κυριολεκτικά δεν έχουν άλλη επιλογή. Ας ελπίσουμε ότι η Sony θα συμβιβαστεί και θα κάνει τις απαραίτητες αλλαγές τις επόμενες ημέρες.

 

-UPDATE-

Η Sony απάντησε στην κατακραυγή που δέχθηκε από την κοινότητα, αναφέροντας ότι δεν θα προβεί στην υποχρέωση διασύνδεσης με λογαριασμό PlayStation Network. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το ανάλογο twitter post:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss the News, Samurai!

Εγγράψου στο Newsletter του ggunews.gr για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα καυτά νέα στον κόσμο του Internet και της τεχνολογίας!
Newsletter