Video Games

H Μicrosoft και η Νintendo δε θα αυξήσουν τις τιμές των κονσολών για την ώρα!

[the_ad id=”964″]

Tις προηγούμενες μέρες, η Sony ανακοίνωσε ότι στις περισσότερες περιοχές, η τιμή του PlayStation 5 θα αυξηθεί λόγω του πληθωρισμού. Σε απάντηση αυτής της είδησης, ο κόσμος άρχισε να αναρωτιέται αν και άλλοι κατασκευαστές κονσολών θα προβούν σε παρόμοιες αυξήσεις τιμών. Η απάντηση, τουλάχιστον προς το παρόν, φαίνεται να είναι αρνητική. Αλλά τόσο η Nintendo όσο και η Microsoft φρόντισαν να αφήσουν ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικών αυξήσεων των τιμών.

Σύμφωνα με το Kotaku, που επικοινώνησε με τη Microsoft, σε ερώτηση για ενδεχόμενη αύξηση τιμών του Xbox Series X και S η εταιρεία απάντησε διαστακτικά αναφέροντας πως δεν υπάρχουν σχέδια προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση.
Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

“Αξιολογούμε συνεχώς τις δραστηριότητές μας για να προσφέρουμε στους fans μας εξαιρετικές επιλογές gaming. Η προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης της σειράς Xbox Series S παραμένει στα 299 δολάρια και η σειρά Xbox Series X στα 499 δολάρια. Αυτό ισχύει και για άλλες αγορές και τις τρέχουσες τιμές τους.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρόεδρος της Nintendo, Shuntaro Furukawa, δήλωσε στο Nikkei Asia ότι επί του παρόντος “δεν εξετάζει” αύξηση της τιμής του Switch, προσθέτοντας ότι η εταιρεία δεν θέλει να οδηγήσει τον κόσμο στο να μην αγοράζουν της εξαιρετικά δημοφιλή κονσόλα της.

Ο ανταγωνισμός μας είναι η ποικιλία της ψυχαγωγίας στον κόσμο“, δήλωσε ο Furukawa. “Και πάντα σκεφτόμαστε την τιμολόγηση με βάση την αξία της διασκέδασης που προσφέρουμε… Η Nintendo έχει πουλήσει μέχρι στιγμής πάνω από 100 εκατομμύρια μονάδες Switch και είναι σημαντικό να διατηρήσουμε τη δυναμική της συνολικής μας επιχείρησης“.

 width=

Παρόλα αυτά, η δήλωση αυτή αφήνει ανοιχτό το θέμα της τιμολόγησης για να αλλάξει η Nintendo τις τιμές του Switch αν χρειαστεί. Ωστόσο, η Nintendo κατά κάποιο τρόπο αύξησε ήδη την τιμή του Switch μέσω του βελτιωμένου μοντέλου OLED που κυκλοφόρησε πέρυσι. Αυτός είναι συχνά ο τρόπος με τον οποίο αυξάνει τις τιμές στις κονσόλες της χωρίς να χρειάζεται να κάνει μια πιο παραδοσιακή αύξηση τιμών όπως η Sony.

Είναι πιθανό και οι δύο εταιρείες να παρακολουθούν στενά τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν οι αγορές, οι κριτικοί και οι οπαδοί στην αύξηση των τιμών του PS5 της Sony, καθώς σκέφτονται πώς θα χειριστούν τον πληθωρισμό στο μέλλον. Και καθώς η αγορά παιχνιδιών αρχίζει να επιβραδύνει λίγο μετά τα τεράστια νούμερα που είδε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καλύτερα να πιστεύετε ότι εταιρείες όπως η Nintendo είναι ανοιχτές σε διαφορετικούς τρόπους για να κρατήθουν στην επιφάνεια, καθώς οι άνθρωποι αρχίζουν να έχουν λιγότερο εισόδημα για να ξοδέψουν σε κονσόλες και παιχνίδια βιντεοπαιχνιδιών.

Πηγή: Kotaku

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss the News, Samurai!

Εγγράψου στο Newsletter του ggunews.gr για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα καυτά νέα στον κόσμο του Internet και της τεχνολογίας!
Newsletter