Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν 17χρονο από το Οξφορντσάιρ το βράδυ της Πέμπτης. Αν και η αστυνομία δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τον λόγο, έχει αναφερθεί ότι ο έφηβος συνελήφθη για τις πρόσφατες διαρροές Uber και Grand Theft Auto VI. Ο ύποπτος παραμένει υπό κράτηση προς το παρόν.

Όπως αναφέρει το The Desk και ο δημοσιογράφος Matthew Keys, η σύλληψη του 17χρονου ύποπτου χάκερ της GTA από την αστυνομία στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν μέρος μιας έρευνας που διεξάγεται από το FBI και τη Μονάδα ηλεκτρονικού εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πιστεύεται ότι ο έφηβος χάκερ που συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης στο Oxfordshire συνδέεται με την ομάδα χάκερ “Laspus$”. Αυτή η ομάδα χάκερ φέρεται να εμπλέκεται επίσης σε ψηφιακές εισβολές υψηλού προφίλ σε άλλες μεγάλες εταιρείες, όπως η Uber, η Microsoft, η Cisco, η Samsung, η Nvidia και η Okta. Η ομάδα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2021, χακάροντας το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας. Θεωρήθηκε ότι είχε αδρανοποιηθεί, αλλά νωρίτερα αυτό το μήνα φέρεται να αύξησε ξανά τις δραστηριότητές της.

Πηγή: Kotaku

 

 

About author

Νikos Sotos

"Morning Mr Freeman, looks like your running late"

Your email address will not be published. Required fields are marked *