Video Games

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι τίτλοι για το GOTY!

Τα Game Awards 2023 αποτελούν ένα σημαντικό γεγονός για την κοινότητα του gaming και τη βιομηχανία των video games. Κάθε χρόνο, αυτή η εκδήλωση προβάλλει τα καλύτερα και πιο καινοτόμα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει τη δουλειά των δημιουργών πίσω από αυτά.

Πριν από τρεις μέρες, ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι για τα φετινά Game Awards. Φαίνεται πως η φετινή εκδήλωση θα είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, με πολύ δυνατούς τίτλους AAA games να μάχονται για την θέση του Game of the Year. Γενικά αυτήν την χρονιά είδαμε πολύ μεγάλες κυκλοφορίες, σε πολλά διαφορετικά είδη, οπότε η επιλογή για τους έξι υποψήφιους που θα αγωνιστούν στην GOTY κατηγορία, σίγουρα ήταν δύσκολη.

Τα games που επιλέχθηκαν ως υποψήφια για τον τίτλο των Game Awards είναι τα ακόλουθα:

  • Alan Wake 2 – Remedy
  • Baldur’s Gate 3 – Larian Studios
  • Marvel’s Spider-Man 2 – Insomniac Games
  • Resident Evil 4 – Capcom
  • Super Mario Bros. Wonder – Nintendo
  • The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom – Nintendo

Όπως βλέπετε μιλάμε για τίτλους που πραγματικά κάνανε θραύση αυτήν την χρονιά. Η Nintendo κατάφερε να εισάγει και τα δύο releases της στους υποψήφιους, και συγκεκριμένα το The Legend of Zelda, είναι ένας τίτλος φημισμένος για τα πολλά βραβεία που έχει αποσπάσει ανά τους καιρούς. Πολύ ενδιαφέρον επιλογή είναι το Resident Evil 4, καθώς φαίνεται ότι τα Game Awards αρχίζουν να εξετάζουν περισσότερο τις πιθανότητες ένα remake να πάρει GOTY ή να αποσπάσει σημαντικούς τίτλους από τις άλλες κατηγορίες, καθώς βλέπουμε και το Dead Space remake να αγωνίζεται σε μερικές από τις αυτές.

Το Marvel’s Spider-Man 2 ήταν επίσης ένας τίτλος που αναμέναν οι fans με πολύ ανυπομονησία. Η σειρά Spider-Man συγκεκριμένα φαίνεται να έχει γίνει ο χαρακτηριστικός πλέον τίτλος για την Insomniac, μαζί με το Ratchet and Clank. Από την άλλη, το Baldur’s Gate 3 ήρθε για πολλούς που δεν το γνωρίζαν από το πουθενά και μας ανατύναξε με το πόσο καλοστημένο είναι και το πόσο εξαιρετική δουλειά κάνανε οι developers. Μεγάλη εντύπωση μου κάνει όμως προσωπικά το Alan Wake 2, του οποίου η κυκλοφορία είναι πάρα πολύ πρόσφατη στις 27 Οκτωβρίου, πράγμα που σημαίνει ότι έκανε μεγάλη εντύπωση στις κριτικές επιτροπές.

Κάτι άλλο που μου φάνηκε ενδιαφέρον, είναι ότι τα φετινά Game Awards δεν έχουν προκαλέσει (ακόμα) το κλασσικό “μπάχαλο” μεταξύ διαφορετικών κοινοτήτων. Το πιο πρόσφατο και αξιοσημείωτο παράδειγμα είναι τα περσινά Game Awards 2022, όπου επικρατούσε για αρκετούς μήνες μία αδιάκοπη “μάχη” μεταξύ Elden Ring και God of War: Ragnarok fans για το ποιο από τα δύο είναι αντάξιο του τίτλου GOTY. Από memes και video edits στο TikTok, μέχρι και το πατροπαράδοτο “ξύλο” σε forums, οι αντικρουόμενες κοινότητες των δύο παιχνιδιών, έδωσαν πολύ content.

Τέτοιου είδους διαμάχες όπως τα Game Awards 2022 πιστεύω πως είναι ενδιαφέρουσες και αναγάγουν την εκδήλωση σε μια πιο “γυπεδική” μορφή, πράγμα που κάνει τον κόσμο να ανυπομωνεί όλο και πιο πολύ για την έκβαση του διαγωνισμού. Ωστόσο, και η πιο ήπια μορφή των Game Awards 2023 είναι επίσης πολύ εκλυστική. Φέτος, στα Game Awards 2023, πιστεύω οι περισσότεροι θα παρακολουθήσουν χαλαρά τα αποτελέσματα σε μια πιο “καλαίσθητη” μορφή του διαγωνισμού.

Σε γενικές γραμμές, όμορφα games, όμορφες στιγμές και ας κερδίσει ο καλύτερος. Εδώ, μπορείτε να συμμετάσχετε και εσείς στα Game Awards 2023 και να ψηφίσετε τα αγαπημένα σας games σε οποιαδήποτε κατηγορία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss the News, Samurai!

Εγγράψου στο Newsletter του ggunews.gr για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα καυτά νέα στον κόσμο του Internet και της τεχνολογίας!
Newsletter