Video Games Reviews

Enshrouded Review – GGU

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι τα survival game τείνουν να παράγουν πολλές επιτυχίες. Είτε πρόκειται για το πόσο διασκεδαστικά είναι να παίζεις με φίλους, είτε για το υψηλό ρίσκο στο gameplay, είτε για τη δημιουργικότητα που προσφέρουν, παιχνίδια όπως το Minecraft, το Rust και το Valheim είναι μερικοί από τους πιο δημοφιλείς τίτλους των τελευταίων ετών. Είναι σαφές ότι το Enshrouded, ένας επερχόμενος τίτλος επιβίωσης από την Keen Games, θέλει να είναι ο επόμενος στη σειρά.

Ένα ζωντανό περιβάλλον

Ο κόσμος του Enshrouded εντυπωσιάζει με τα μαγευτικά του biomes, το καθένα από τα οποία αποπνέει μια μοναδική προσωπικότητα μέσω της φύσης και της αρχιτεκτονικής του. Παρά τα περιστασικά low-resolution texture glitches – το game βρίσκεται σε early access ντε –  η απουσία του procedural generation στο σχεδιασμό τoυ χάρτη δημιουργεί μια αίσθηση προσωπικής και κυρίως προσεγμένης πινελιάς. Ο κριτικός επικροτεί τα ελκυστικά περιβάλλοντα, πλούσια σε περιβαλλοντική αφήγηση, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα σημείων ενδιαφέροντος, παράλληλων αποστολών και γρίφων. Το περιβάλλον φαντάζει ζωντανό, με έξυπνο storytelling που συνδυάζεται άψογα με ευρύ φάσμα από points of interest, side quests, και puzzles.

Η καρδιά των survivals: μάχη, επιβίωση, χτίσιμο

Το combat στο Enshrouded αξίζει επαίνους για την ποικιλία του, διαθέτοντας μια σειρά από όπλα και ένα skill tree για εξατομικευμένο τρόπο παιχνιδιού. Ωστόσο, υπάρχει σημαντική έλλειψη πρόκλησης σχετικά με τα boss battles, με τους εχθρούς κάθε μάχης να επικεντρώνονται υπερβολικά σε έναν παίκτη, το οποίο είναι γενικά ένα πρόβλημα που θα αναλύσουμε παρακάτω. Στο base building τώρα, το game εξυπηρετεί τους λάτρεις της κατασκευής βάσεων με τον ευέλικτο και ευχάριστο έλεγχο των κτιρίων. Το terrain tool θα σας βοηθήσει να αναδιαμορφώσετε το έδαφος έτσι ώστε να σας εξυπηρετεί καλύτερα στο χτίσιμο, κάνοντας πιο εύκολη την διαδικασία του “πάμε να βρούμε το κατάλληλο σημείο για την βάση μας”. Το survival στοιχείο του Enshrouded μοιάζει αρκετά με αυτό του Valheim. Το νερό και το φαγητό δεν υπάρχει μόνο για καλύψει τις ανάγκες σας για να επιβίωσετε αλλά σας παρέχει διάφορα buffs που θα σας βοηθήσουν στο παιχνίδι. Να σημειώσουμε όμως, ότι η ευκολία του παιχνιδιού και η έλλειψη αναζήτησης βασικών αναγκών μπορεί να μην ευθυγραμμίζονται με όσα θα ήθελε ένας hardcore fan αυτού του genre.

Η σοβαρή έρωτηση: Να το παίξω με φίλους;

Ναι, να το παίξεις αλλά πρέπει έχεις υπόψιν σου ότι όπως κάθε early access survival game που σέβεται τον εαυτό του έχει θεματάκια στο online. Πιο συγκεκριμένα, τα quests είναι ουσιαστικά “δεμένα” με τον server, οπότε αν είσαι offline και ο κολλητός σου αποφασίσει να παίξει κάποιο ξέχνα τα rewards. Επίσης, η απουσία προσαρμογής της δυσκολίας στο co-op υποβαθμίζει περαιτέρω την εμπειρία καθιστώντας το παιχνίδι προοδευτικά ευκολότερο όπως θα παρατηρήσετε και οι ίδιοι σε σχέση με το αν παίζατε μόνοι σας. Θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω λίγο παραμελημένο αλλά σίγουρα είναι σε πολύ καλή κατάσταση συγκριτικά με άλλα releases αυτού του είδους. Πρόκειται, λοιπόν, για θέματα που μπορούν – και ελπίζουμε – να φτιαχνούν σε μελλοντικά updates του παιχνιδιού. Την στιγμή που έχει ανέβει το review το πρόβλημα αυτό έχει επιλυθεί. 

Αν δεν θες να διαβάζεις πολλά

Το Enshrouded αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη καθώς διαθέτει έναν συναρπαστικό κόσμο, ενδιαφέρουσες μάχες και εντυπωσιακούς μηχανισμούς κατασκευής βάσεων. H τιμή των 30€ είναι αρκετά ελκυστική είτε αν θέλετε να παίξετε solo, είτε με τους φίλους που δεν έχετε. Παρά κάποιες ελλείψεις, το Enshrouded υπόσχεται πολλά και μπορεί να εξελιχθεί σε μια πιο εκλεπτυσμένη εμπειρία με μελλοντικά updates.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss the News, Samurai!

Εγγράψου στο Newsletter του ggunews.gr για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα καυτά νέα στον κόσμο του Internet και της τεχνολογίας!
Newsletter