Video Games

Η EA σκοτώνει (ξανά) το franchise του Dead Space

Όπως φαίνεται, το remake του Dead Space 2 ακυρώθηκε από την EA, ή τουλάχιστον “μπήκε στο ράφι” προς το παρόν. Αυτό ανάγεται σε λόγους πωλήσεων, σύμφωνα με τα λεγόμενα του insider που διέρρευσε κιόλας αυτήν την πληροφορία. Η EA απάντησε σε αυτήν την φημολογία, λέγοντας ότι “αυτή η ιστορία δεν έχει καμία βάση”. Αρκετά διπλωματική απάντηση, καθώς δεν ακυρώνει την ίδια την φήμη, και δεν μπορεί κανείς να ξέρει σε ποιο κομμάτι της πληροφορίας αναφέρεται – ενδεχομένως, το DS2 Remake να ακυρωθεί αλλά όχι για λόγους πωλήσεων.

Το γεγονός αυτό είναι αρκετά απογοητευτικό για την κοινότητα, η οποία περίμενε μια δεκαετία για να αναβιωθεί αυτή η σειρά, καθώς και είναι αντικρουόμενο με βάση την ίδια αφηγηματική ιστορία του Dead Space Remake, η οποία σε πολλά σημεία υποδηλώνει ότι θα υπάρξει συνέχεια στο νέο εκτεταμένο σύμπαν. Ωστόσο, αυτές οι παρατηρήσεις των fans στο Dead Space Remake δεν θα έπρεπε να λαμβάνονται ως ψήγματα ελπίδας, καθώς η EA έχει μεγάλο παρελθόν με το να αφήνει “ανοιχτά παράθυρα” μόνο και μόνο για να κρατάει ένθερμους τους fans.

Συγκεκριμένα, αυτή είναι η δεύτερη φορά που βλέπουμε αυτό το έργο. Η EA σκότωσε το Dead Space franchise μετά το τρίτο παιχνίδι, το οποίο είχε ακόμα χαμηλότερες απολαβές. Γενικότερα, το Dead Space 3 αποτελεί εν μέρη το “μαύρο πρόβατο” για την κοινότητα, λόγω των micro-transactions καθώς και της έλλειψης του γνήσιου horror, πράγματα τα οποία η ίδια η EA επέβαλε στους developers. Παρόλα αυτά, το ending του DLC Awakened για το Dead Space 3, αφήνει ένα μεγάλο cliffhanger, υποδηλώνοντας συνέχεια της σειράς.

Το Dead Space Remake αποτέλεσε κυριολεκτικά μια βελτίωση του original από όλες τις οπτικές, και αν και πούλησε εκατομμύρια copies, αυτό δεν έχει και πολύ σημασία στην σύγχρονη βιομηχανία gaming. Η EA φαίνεται να θέλει να επικεντρωθεί στις σειρές που θα επιφέρουν περισσότερο κέρδος, και ειδικότερα, με το μεγάλο Iron-Man game που ετοιμάζεται, θα θέλουν να επενδύσουν το μεγαλύτερο budget εκεί. Η ομάδα που ασχολήθηκε με το Dead Space Remake, θα ενσωμετωθεί στο κομμάτι των Battlefield όπως φημολογείται.

Σε γενικότερο πλαίσιο, όπως δείχνουν τα πράγματα, δεν παίζει να δούμε το Dead Space 2 Remake στα κοντά. Ακόμα και θεωρώντας πως η EA δεν έχει ακυρώσει το παιχνίδι, με βάση το roadmap τους δεν πρόκειται να διαθέσουν budget για το DS2 Remake. Ενδεχομένως, να μην μιλάμε για ολική ακύρωση του franchise, αλλά το μόνο που μπορούν να κάνουν οι fans, είναι να αφήσουν τον χρόνο να δείξει την αλήθεια. Αργά η γρήγορα, θα μάθουμε αν όντως το Dead Space πεθαίνει για δεύτερη φορά.

Παράλληλα, η κοινότητα μπορεί να στρέψει την προσοχή της στο Negative Atmosphere, ένα παιχνίδι που αναπτύσεται από την indie εταιρεία Sunscorched Studios. Η ομάδα αυτή αποτελείται κυριολεκτικά από fans του Dead Space που αγανάκτησαν με την EA και αποφάσισαν να φτιάξουν το δικό τους spiritual sucessor του παιχνιδιού. Προφανώς, το budget είναι χαμηλό, αλλά αποτελεί μια αξιοπρεπέστατη προσπάθεια και αξίζουν την υποστήριξη της κοινότητας. Μπορείτε να μπείτε στο discord server του παιχνιδιού εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss the News, Samurai!

Εγγράψου στο Newsletter του ggunews.gr για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα καυτά νέα στον κόσμο του Internet και της τεχνολογίας!
Newsletter