Η προγραμματισμένη μεγάλη επιστροφή της E3 φέτος ακυρώθηκε, καθώς η ESA λέει ότι αναγκάστηκε να αποσύρει το event λόγω…έλλειψης ενδιαφέροντος. Η Sony, η Microsoft και η Nintendo δήλωσαν τον Ιανουάριο ότι δεν θα συμμετάσχουν, ενώ η Ubisoft, η οποία είχε δεσμευτεί προηγουμένως, αποσύρθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Η E3 αποτελούσε την κορυφαία εκδήλωση της βιομηχανίας των βιντεοπαιχνιδιών, αλλά αναγκάστηκε να σταματήσει το 2020 λόγω της πανδημίας του Covid-19. Αυτό οδήγησε τους μεγάλους publishers να διοργανώσουν τις δικές τους διαδικτυακές εκδηλώσεις και αυτό στην πραγματικότητα λειτούργησε αρκετά καλά, οδηγώντας σε σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη σημασία της E3 στην εποχή του streaming.

Προσωπικά, σαν άτομο που το έβλεπα ως μία τριήμερη “γιορτή” με θλίβει το γεγονός ότι έχει μειωθεί τόσο η σημασία της αλλά δεν με εκπλήσσει. Η εταιρίες πλέον έχουν προσαρμοστεί σε ένα ατομίκο πρόγραμμα ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις ημερομηνίες κυκλοφορίας των παιχνιδιών και στα deadlines τους. Σίγουρα κανένας δεν θα ήθελε να δει μία εκδήλωση με ασήμαντες ανακοινώσεις και ραψο-κομμένα teaser trailer.

Εσάς σας έχει λείψει η E3;

About author
mm

Christos Devetzis

Δημιούργησα το Greek Gaming Universe με ένα σκοπό: να μαζέψω σε ένα μέρος άτομα που μοιράζονται το ίδιο πάθος.

Your email address will not be published. Required fields are marked *