Video Games

DOTA 2: Μεγάλες αλλαγές, νέος χάρτης και όλα όσα έρχονται!

Η Valve κυκλοφόρησε την τεράστια ενημέρωση New Frontiers για το Dota 2, η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία για το τι θα ακολουθούσε για το σχεδόν 10 ετών, δωρεάν MOBA. Η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή (μεταξύ πολλών άλλων) είναι ότι ο χάρτης είναι πλέον 40% μεγαλύτερος από πριν και η Valve έχει αναδιαμορφώσει τη διάταξη της ζούγκλας του χάρτη. Αυτό θα αναγκάσει τους παίκτες να προσαρμόσουν τις στρατηγικές τους για το juking ώστε να σπάσουν την οπτική επαφή με τους αντιπάλους, το farming για XP και χρυσό και πολλά άλλα. Αυτό έχει τεράστιες συνέπειες και ταρακουνήσει και το competitive κομμάτι του παιχνίδι, καθώς ακόμα και οι επαγγελματίες που γνώριζαν τα μυστικά του παλιού χάρτη πρέπει να γνωρίσουν τώρα έναν νέο χάρτη με πολλές ιδιαιτερότητες.

Το update Νέοι Ορίζοντες (όπως ονομάστηκε) είναι τόσο μεγάλο που streamers όπως οι PurgeGamers στο Twitch έκαναν streaming για 14 ώρες συνεχόμενα μόνο και μόνο για να διαβάσουν τις σημειώσεις του patch και να πάρουν τις πρώτες εντυπώσεις για τον εξαντλητικό αριθμό των αλλαγών. Μαζί με την επέκταση, υπάρχουν και άλλες σημαντικές αλλαγές στο χάρτη που θα παρατηρήσουν οι παίκτες που επιστρέφουν. Η Valve ισχυρίζεται ότι έχει κάνει βελτιώσεις στο matchmaking, ώστε οι εξειδικευμένοι παίκτες να μπορούν να παίζουν με άτομα του επιπέδου τους. Υπάρχει επίσης ένας εντελώς νέος τύπος ήρωα, που ονομάζεται Universal, (παραδοσιακά στο dota2 όλοι οι ήρωες χωρίζονταν σε Strength, Agility και Wisdom ήρωες) στον οποίο έχουν ανατεθεί εκ νέου ορισμένοι από τους υπάρχοντες ήρωες του παιχνιδιού.

What are Universal heroes in Dota 2 ? | ONE Esports

Όσο για το τι έχει αλλάξει στο χάρτη, ο Roshan, ένα από τα ουδέτερα creeps του παιχνιδιού που μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ομάδα(σαν το Baron), μπορεί να κάνει spawn σε μία από τις δύο νέες θέσεις pit στις βορειοδυτικές και νοτιοανατολικές γωνίες και είναι πολύ πιο δυνατός από πριν. Και υπάρχουν δίδυμες πύλες: πύλες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διασχίσετε τον χάρτη . Αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα όπως τα Σιντριβάνια Λότων, τα Tormentor , Πύλη Υπερασπιστή κ.α. τα οποία έχουν προστεθεί. Επίσης κοιτάζοντας τις σημειώσεις για το patch, είναι απολαυστικό να βλέπεις τον αστείο τόνο που παίρνει η Valve στις σημειώσεις της για να εισάγει χαρακτηριστικά που ζητούσαν οι οπαδοί και διορθώσεις που χρειαζόταν στο παιχνίδι.
HD wallpaper: dota 2, middle, battle, map, heroes | Wallpaper Flare
Στο subreddit του Dota 2, είναι σαφές ότι οι οπαδοί είναι χαρούμενοι ή τουλάχιστον ενδιαφέρονται για το τι υπάρχει στο New Frontiers. Καθώς τις επόμενες μέρες το παιχνίδι έφτασε στο μέγιστο σημείο του πάνω από 1 εκατομμύριο παίκτες, τον υψηλότερο αριθμό online παικτών από τον Μάρτιο του 2019. Ως κάποιος που παίζει dota 2  και έπαιζε και  LOL σας προτείνω να το δοκιμάσετε ως κάτι παρόμοιο αλλά ταυτόχρονα και πολύ διαφορετικό του LOL με τις δίκες του ιδιαιτερότητες και ομορφιές, και για τους παίκτες που το παράτησαν τώρα είναι η ώρα να του δώσετε άλλη μια ευκαιρία  καθώς με ένα τέτοιο μεγάλο patch κάνει ακόμα και τους παλιούς παίκτες να αισθάνονται σαν νέοι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss the News, Samurai!

Εγγράψου στο Newsletter του ggunews.gr για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα καυτά νέα στον κόσμο του Internet και της τεχνολογίας!
Newsletter