Video Games Reviews

Dordogne Review – GGU

Συχνά κοιτάμε τους τεράστιους (σε μέγεθος και budget) τίτλους της βιομηχανίας και αναρωτιόμαστε που είναι η φαντασία και το πάθος πίσω από κάποια projects. Κάνοντας ένα βήμα πίσω όμως, κοιτώντας στην indie σκηνή ανακαλύπτουμε διαρκώς παιχνίδια που πρωτοπορούν και εξελίσσουν συνεχώς το μέσο.

Το Dordogne είναι ένα από αυτά τα παιχνίδια, που ξεκάθαρα αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεσαι ούτε υπέρ-ρεαλιστικά γραφικά ούτε δισεκατομμύρια πολύγωνα για να δημιουργήσεις έναν πανέμορφο κόσμο.

Μια καλοκαιρινή περιπέτεια…

Σε αυτό το παιχνίδι παίρνεται τον ρόλο της Mimi η οποία έχει ξεχάσει την παιδική της ηλικία πριν τα 13. Η Mimi αποφασίζει να επισκεφτεί στο σπίτι της αείμνηστης γιαγιάς της παρά την αντίθετη στάση του πατέρα της , ο οποίος  θέλει να μείνει μακριά από εκεί. Γυρίστε πίσω στον χρόνο εξερευνώντας τις πολύτιμες αναμνήσεις από την παιδική της ηλικία και τις στιγμές που μοιράστηκε με την γιαγιά της. Θα Εξερευνήσετε τα μαγευτικά τοπία του Ντορντόν και κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς σας θα θυμηθείτε τις στιγμές, τα πανοράματα, τις μυρωδιές, τους ήχους και τις αισθήσεις από εκείνο το “ξεχασμένο” καλοκαίρι.

Η ιστορία αν και απλή καταφέρνει αυτό που προσπαθεί να κάνει, είναι ένα μεγάλο flashback το οποίο σπάει σε κεφαλαία. Οι βασικοί χαρακτήρες είναι πρακτικά 2, η Mimi και η γιαγιά της η Nora, πάνω στις οποίες είναι χτισμένη όλη η ιστορία. Δεν θα αναφέρω γεγονότα καθώς το παιχνίδι είναι μικρό και δεν θα ήθελα να κάνω spoil την εμπειρία σε κανέναν, αλλά ο βασικός κορμός της πλοκής είναι ότι η Nora προσπαθεί να έρθει κοντά με την εγγονή της και ταυτόχρονα να δώσει ένα νέο νόημα στην ζωή της μετά από τον θάνατο του άντρα της , και πως αυτή η προσπάθεια επηρεάζει την Mimi η οποία μισεί το να μένει με την γιαγιά της και θέλει να γυρίσει στους φίλους της. Εξετάζει αυτόν τον κορμό προσεκτικά και καταφέρνει να δημιουργήσει μια πολύ ρεαλιστική σχέση ανάμεσα στους 2 χαρακτήρες.

Λακωνικό gameplay…

Το gameplay στοιχείο είναι ελάχιστο, ως ενήλικη Mimi βρίσκεις αντικείμενα από το παρελθόν σου για να αρχίσεις τα προαναφερθέντα flashbacks. Και τότε ως μικρή Mimi εξερευνείς τον κόσμο στις αναμνήσεις σου, βγάζεις φωτογραφίες, ηχογραφείς ήχους και μαζεύεις αυτοκόλλητα και σκέψεις με σκοπό να γεμίσεις σελίδες στο ημερολόγιο σου. Υπάρχουν και μερικά mini games που σε αφήνουν να κάνεις interact με τον κόσμο, για παράδειγμα να φυτέψεις κάτι στον κήπο ή να φτιάξεις ένα τσάι ακόμα και να κάνεις καγιάκ, τίποτα το σπουδαίο αλλά παραμένει μια ευχάριστη προσθήκη. Παρόλη την λακωνικότητα του το gameplay σε συνδυασμό με την ιστορία βοηθάει το παιχνίδι στο 100% να δημιουργήσει αυτό το συναίσθημα που νιώθεις τα καλοκαίρια όταν είσαι παιδί. Αυτή την ξεγνοιασιά και την όρεξη για εξερεύνηση.

Ένας ζωντανός πίνακας…

Η μουσική είναι ευχάριστη και ταιριάζει εντελώς με το ύφος του παιχνιδιού , αν και τα κομμάτια που είχαν vocals είναι λίγο αδύναμα. Στον οπτικό τομέα το παιχνίδι πρωτοπορεί και έχει δημιουργήσει ένα style που φαντάζει πραγματικό αγέραστο. Είναι πραγματικά πανέμορφο χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό από stylized 3D μοντέλα και εκπληκτικά, ζωγραφισμένα στο χέρι με ακουαρέλα backgrounds. Παίζοντας νιώθεις ότι βρίσκεσαι μέσα σε έναν ζωντανό πίνακα ο οποίος αλλάζει με βάση τα συναισθήματα και το τι βιώνουν οι χαρακτήρες.

Το Dordogne ακόμα και χωρίς εξωφρενικά καλό gameplay, είναι ένα indie διαμάντι που παρουσιάζει μια όμορφη ιστορία με εντυπωσιακό τρόπο. Ο οπτικός τομέας είναι η ταυτότητα αυτού του παιχνιδιού και ο κύριος λόγο να το παίξετε. Αν και η διάρκεια του είναι μικρή ο χρόνος που πέρασα μαζί του θα μου μείνει αξέχαστος.

Ευχαριστούμε την AVE TECH για την παροχή του κωδικού

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss the News, Samurai!

Εγγράψου στο Newsletter του ggunews.gr για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα καυτά νέα στον κόσμο του Internet και της τεχνολογίας!
Newsletter