Video Games

Destiny 2: Οι αποκαλύψεις για το lore στο Season of the Deep expansion

Η 10ετής ιστορία του Destiny 2 οδεύει προς την τελική της κατάληξη και κάποιες ερωτήσεις που είχαν οι fans για χρόνια, επιτέλους απαντώνται. Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του loot shooter, όπως από πού ήρθε ο Traveler και ποιοι είναι οι Black Pyramids που τον κυνηγούν, αποκαλύφθηκε τελικά σε ένα νέο cutscene αυτή την εβδομάδα και είναι τόσο σημαντικό που είναι περίεργο ότι κρύφτηκε στη μέση του Season of the Deep.

 width=

Μετά από χρόνια σκοταδισμού όσον αφορά το lore, το Destiny 2 ανεβάζει τον πήχη όλο και περισσότερο. Το 2022 η επέκταση The Witch Queen αποκάλυψε ότι ο μεγάλος κακός του παιχνιδιού είναι το The Witness, μια δυσοίωνη δύναμη που βρίσκεται σε σταυροφορία για να καταστρέψει τον Traveler, τη γιγαντιαία λευκή σφαίρα που προστατεύει τους ήρωες του Destiny από την αρχική κυκλοφορία του παιχνιδιού το 2014.

Η επέκταση Lightfall του Φεβρουαρίου έδειξε το The Witness να “πληγώνει” τον Traveler, και να οδηγεί την σύγκρουση των δύο έναν πόλεμο στον πλανήτη Ποσειδώνα. Η υπόθεση περιστράφηκε γύρω από την προσπάθεια διαφύλαξης ενός τεχνουργήματος με μια παράξενη σχέση με τη μεγάλη διαστημική μπάλα που ονομάζεται The Veil, αλλά προς μεγάλη απογοήτευση των παικτών, το Lightfall παρουσίασε ελάχιστα νέα στοιχεία για το lore.

Μπαίνοντας στην πέμπτη εβδομάδα του Season of the Deep, η οποία μόλις έφερε το πιο σημαντικό cutscene του Destiny 2 στη σχεδόν δεκαετή πορεία του. Σε αυτό, ένα τεράστιο εξωγήινο ψάρι κάτω από τους ωκεανούς μεθανίου του Τιτάνα χρησιμοποιεί μια ψυχική σύνδεση για να αποκαλύψει την προέλευση του The Witness, του στόλου των πλοίων Black Pyramid και, σε μικρότερο βαθμό, του ίδιου του Traveler. Ουσιαστικά, η πρώτη σύγκρουση ξεκίνησε με τον πρωταρχικό πολισιτμό που ήρθε σε επαφή με τον Traveler, που έχει την ικανότητα να κάνει terraform, να αναπτύσει νέες τεχνολογίες και να μεταβάλλει τον κόσμο γύρω του.

 width=

Καθώς όμως ο πολιτισμός έφταση της εξέλιξης του, έγινε διεστραμμένος και παρανοϊκός, με πρόθεση να χρησιμοποιήσει ένα άλλο τεχνούργημα που ονομάζεται The Veil για να ελέγξει, να υποτάξει και ενδεχομένως να καταστρέψει τον Traveler, ώστε η δύναμή του να μην πέσει σε “λάθος” χέρια. Ο Traveler προσπάθησε να δραπετεύσει, και ο πολιτισμός διέπραξε μια μαζική τελετουργία αυτοκτονίας για να μετατραπεί σε μια ενιαία οντότητα που ονομάζεται The Witness, η οποία έκτοτε τον κυνηγάει σε όλο το σύμπαν, κατακτώντας άλλες εξωγήινες φυλές που συναντά και καταστρέφοντας όσους δεν μπορεί να στρέψει στον σκοπό του.

Όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα στο Destiny, είναι πλούσια σε υπονοούμενα και υποδηλώνει κάθε είδους ενδιαφέρουσες και αντιφατικές πιθανότητες. Οι fans συζητούν ήδη τι σημαίνει αυτό για το The Final Shape, το τελευταίο expansion στο τωρινό saga, και από πού προήλθε αρχικά το The Traveler και γιατί φαίνεται να έρχεται σε σύγκρουση με το The Veil. Είναι αντίπαλες οντότητες ή απλώς συμπληρωματικές δυνάμεις που έχουν τη δυνατότητα να εξαλείψουν η μία την άλλη.

Παρά το γεγονός ότι αφήνει ακόμα περισσότερα ερωτήματα για τους fans να κάνουν εικασίες, η μεγάλη αποκάλυψη του Season of the Deep είναι ουσιαστικά όλο το στήσιμο για τα δύο τελευταία χρόνια του Destiny 2 που οδηγούν στο The Final Shape. Πρόκειται για μια σπάνια ανοιχτή πληροφορία από την Bungie, η οποία είναι διαβόητη για το ότι κρατάει τα χαρτιά της κλειστά. Για τους νέους παίκτες η σύγκρουση μεταξύ του Φωτός και του Σκότους μπορεί να μη βγάζει πολύ περισσότερο νόημα από ό,τι πριν, αλλά για όλους τους άλλους θέτει τις βάσεις για ένα φινάλε για το οποίο οι παίκτες έχουν ξοδέψει χιλιάδες ώρες χτίζοντας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss the News, Samurai!

Εγγράψου στο Newsletter του ggunews.gr για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα καυτά νέα στον κόσμο του Internet και της τεχνολογίας!
Newsletter