Video Games

Dead Cells: Νέα animated σειρά και οι δηλώσεις των devs για το μέλλον του παιχνιδιού!

Το Dead Cells έχει κερδίσει τη θέση του στο πάνθεον των indie παιχνιδιών της τελευταίας δεκαετίας που έχουν αποτελέσει πρότυπο και έμπνευση για αμέτρητους τίτλους μετά την κυκλοφορία του. Αρχικά αναπτυσσόμενο από την Motion Twin και τώρα διευθύνεται από το indie στούντιο παιχνιδιών Evil Empire, το Dead Cells συνεχίζει να αποτελεί το χρυσό πρότυπο για τα indie roguelikes, αποτελώντας συχνά σημείο αναφοράς για όσους συζητούν για τις ιδιότητες των roguelike παιχνιδιών που πρέπει να ακολουθήσουν.

 width=

Σε συνέντευξή του στο Game Rant, ο Benjamin Laulan, COO της Evil Empire, έκανε μια αναδρομή στην ιστορία του Dead Cells και φανέρωσε τις σκέψεις του για το πώς το παιχνίδι κατάφερε να γίνει τόσο επιτυχημένο. Συγκεκριμένα, θεώρησε ότι η ισχυρή σχέση του παιχνιδιού με την κοινότητά του επέτρεψε στους developers να δημιουργήσουν περιεχόμενο που είχε μεγαλύτερη απήχηση στους παίκτες του. Κοιτάζοντας προς το μέλλον, μίλησε για την επερχόμενη animated σειρά Dead Cells και τα σχέδια της ομάδας για το μελλοντικό περιεχόμενο του παιχνιδιού.

Το “positive feedback loop” μεταξύ devs-παικτών

Παρόλο που το Dead Cells έχει μεγαλώσει τρομερά όσον αφορά τις πωλήσεις, το παιχνίδι έχει επίσης διανύσει μεγάλο βελινεκές όσον αφορά το development του. Το Dead Cells μετράει πλέον 35 σημαντικά updates στη ζωή του, κάθε φορά εισάγοντας κάτι σημαντικό, είτε πρόκειται για crossovers με άλλα indie παιχνίδια είτε για ενημερώσεις προσβασιμότητας που επιτρέπουν στους παίκτες να προσαρμόσουν το επίπεδο δυσκολίας στις προτιμήσεις τους. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, ο Laulan λέει ότι η ομάδα του Dead Cells έδωσε μεγάλη προσοχή στην κοινότητά του και αυτό ήταν το κλειδί για την επιτυχία του παιχνιδιού.

 

 width=

Ο Benjamin Laulan δήλωσε:

“Μας αρέσει να λέμε ότι “δεν φύγαμε ποτέ από την Early Access”. Συνεχίζουμε να δίνουμε γιατί οι fans είναι εδώ, η κοινότητα είναι εδώ. Νομίζω ότι αν μπορούμε να συνοψίσουμε την επιτυχία του παιχνιδιού, είναι χάρη στην κοινότητά μας. Είναι εδώ για εμάς, θέλουν περισσότερα, μας ωθούν στο να κάνουμε και να δημιουργήσουμε περισσότερα, είτε πρόκειται για περιεχόμενο είτε για καθαρή δημιουργικότητα σε νέους τρόπους παιχνιδιού του game, μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε να το κάνουμε με κάποιο τρόπο. Έτσι, πρόκειται για ένα είδος ενάρετου κύκλου, όπου εμείς το κάνουμε αυτό για την κοινότητα και η κοινότητα είναι εδώ για να συνεχίσει να παίζει το παιχνίδι και να λέει σε άλλους να το αγοράσουν. Έτσι, το παιχνίδι συνεχίζει να πουλάει και αυτό μας επιτρέπει, από την πλευρά μας, να διαθέτουμε μια ομάδα που είναι πλήρως επικεντρωμένη σε αυτό.”

Ένα παράδειγμα αυτής της εστίασης στην κοινότητα είναι το γεγονός ότι οι σημειώσεις για τις διορθώσεις του Dead Cells είναι συχνά γεμάτες με αλλαγές και χαρακτηριστικά που αποτελούν προτάσεις ή βασίζονται σε σχόλια των παιχτών. Αυτή η αφοσίωση στην κοινότητα του παιχνιδιού έχει οδηγήσει σε έναν θετικό κύκλο όπου το παιχνίδι βελτιώνεται με τρόπους που επιθυμούν οι παίχτες, γεγονός που οδηγεί σε μια ακόμα πιο αφοσιωμένη κοινότητα. Αυτή η διαφανής και προσωπική προσέγγιση είναι κάτι που άλλα παιχνίδια θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους.

Η Dead Cells animated σειρά υπό ανάπτυξη

Κάθε ένα από τα DLC του Dead Cells συνοδεύεται από ένα animated trailer, τα οποία, αν και σύντομα, είναι απίστευτα καλοφτιαγμένα cartoon μικρού μήκους που προσφέρουν μια μοναδική προοπτική σε σύγκριση με τη συνηθισμένη pixel art του Dead Cells. Φυσικά, οι fans επιθυμούσαν εδώ και καιρό το Dead Cells να επεκταθεί σε αυτά τα trailer και οι developers συμμερίστηκαν αυτό το όνειρο. Είναι καλά νέα, λοιπόν, ότι το Dead Cells αναπτύσσει επίσημα μια animated σειρά σε συνεργασία με το στούντιο που εργάστηκε για τα προηγούμενα trailer του.

 width=

Οι δηλώσεις του Laulan:

“Παρακολουθήσαμε λοιπόν μερικά από τα επεισόδια και είναι πραγματικά πολύ, πολύ διασκεδαστικό. Είναι λίγο διαφορετικό από αυτό που νόμιζα στην αρχή, αλλά δεν μπορώ να πω πολλά γι’ αυτό. Είναι μια ωραία ισορροπία μεταξύ της εξερεύνησης του κόσμου του Dead Cells με έναν διαφορετικό τρόπο από ό,τι θα σκεφτόμασταν: μία ταινία τύπου buddy-cop! Πολλή κωμωδία και αστεία, αλλά και δράση φυσικά, γιατί εδώ είναι το Dead Cells και δεν είμαστε εδώ για να περιπλανηθούμε στο κάστρο, πρέπει κάποια στιγμή να πιάσουμε και μερικά ζόμπι. Αλλά ναι, αυτή είναι η ιδέα. Δεν έχω ακόμα ημερομηνίες, αλλά προχωράει πολύ καλά.”

Παρόλο που το κωμικό στυλ ταινίας buddy cop φαίνεται λίγο ασυνήθιστο για ένα παιχνίδι όπως το Dead Cells, δεν είναι εντελώς εκτός χαρακτήρα, αφού το παιχνίδι διατηρεί επίμονα μια αίσθηση χιούμορ και ελαφρότητας κάτω από όλη τη σφαγή και το αίμα. Δεν έχει οριστεί ημερομηνία για τη σειρά, αλλά οι fans μπορούν να πάρουν μια ιδέα για το τι να περιμένουν βλέποντας εν τω μεταξύ τις σκηνές κινουμένων σχεδίων για τα προηγούμενα DLC του Dead Cells.

Το Dead Cells είναι διαθέσιμο τώρα σε κινητά, PC, PS4, Switch και Xbox One.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss the News, Samurai!

Εγγράψου στο Newsletter του ggunews.gr για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα καυτά νέα στον κόσμο του Internet και της τεχνολογίας!
Newsletter