Video Games Reviews

Company Of Heroes 3 Review: Αναβιώστε σκηνές του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου

Έφτασε η στιγμή να αναβιώσουμε τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο μέσα απο το νέο συναρπαστικό παιχνίδι στρατηγικής της Relic Entertainment. Το Company of Heroes 3, μας ταξιδεύει πιο νότια απ’ ό,τι συνήθως, στους αμπελώνες της Ιταλίας και στην έρημο της Βόρειας Αφρικής.

Η Relic entertainment είναι μια βραβευμένη εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών που καθόρισαν το είδος τους, όπως τα Homeworld, Dawn of War, Company of Heroes και Age of Empires. Η Relic έχει προσφέρει πλούσια, προσεγμένα παιχνίδια στρατηγικής σε όλη την ιστορία της και το όραμά της είναι να συνεχίσει να δημιουργεί παιχνίδια που οι άνθρωποι αγαπούν να παίζουν.

Εισαγωγή στο πεδίο της μάχης

Το Company of Heroes 3 είναι ένα πραγματικά μεγάλο παιχνίδι, που χωράει δύο campaigns και τέσσερα factions. Το κύριο μέρος, φαινομενικά, είναι η ιταλική εκστρατεία που υπόσχεται κάτι που μοιάζει με ένα Total War του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Το Company of Heroes 3 εισάγει έναν turn-based overworld χάρτη στο ιταλικό campaign του. Σε αυτόν τον χάρτη, μπορείτε να χειρίζεστε μεμονωμένες ομάδες, να στέλνετε αεροσκάφη σε αποστολές ανίχνευσης, να βομβαρδίζετε φυλάκια με ναυτικά πλοία, να χτίζετε αμυντικά οχυρά και να διαχειρίζεστε μια σειρά από πόλεις σε όλη την Ιταλία. Κυριαρχείστε στον ουρανό με την κατάληψη αεροδρομίων και αποβιβάστε περισσότερα στρατεύματα στη χερσόνησο με την κατάληψη λιμανιών. Το παιχνίδι μεταπηδά σε μάχες σε πραγματικό χρόνο, σε αγροκτήματα, παραλίες και στενούς δρόμους πόλεων, δίνοντας στον εκάστοτε παίκτη το δικό του στυλ παιχνιδιού.

Τα βασικά πράγματα που αγαπήσαμε στο παιχνίδι είναι οι λεπτομέρειες και οι αλλαγές όσων αφορά το Quality-of-Life του παιχνιδιού σύμφωνα με τους παλαιότερους τίτλους της σειράς. Το σύστημα Auto Reinforce όπως και το γρηγορότερο base building κάνουν το παιχνίδι πιο ευχάριστο με λιγότερες “αγγαρείες” ενώ οι ομάδες στο πεδίο της μάχης είναι “εκπαιδευμένες” ώστε να τοποθετούνται και λαμβάνουν κάλυψη ευκολότερα. Εκτιμούμε επίσης τα εντυπωσιακά γραφικά και έξτρα λεπτομέρειες γύρο απο αυτά, καθώς επίσης και τα ηχητικά εφέ του παιχνιδιού, τα οποία προσθέτουν στη συνολική εμπειρία.

 width=

Τέχνες του πολέμου

Το Company Of Heroes 3 θα σας δώσει δύο διαφορετικά single-player campaigns για να διαλέξετε: την εισβολή των Συμμάχων στην Ιταλία το 1943 και την επιχείρηση στη Βόρεια Αφρική το 1942.

Η αρχή γίνεται με την ιταλική εκστρατεία, η οποία παίρνει τις χαρακτηριστικές μάχες πραγματικού χρόνου του παιχνιδιού και τις τοποθετεί σε έναν μεγάλο, turn-based χάρτη στρατηγικής, εντελώς νέο για το Company of Heroes. Από το αρχικό σας σημείο στάθμευσης στο νησί της Σικελίας, θα κατευθύνετε προσωπικά την εισβολή στην ιταλική χερσόνησο. Θα στρατολογήσετε λόχους στρατιωτών και θα τους δώσετε οδηγίες να καταλάβουν ιταλικές πόλεις, λιμάνια και αεροδρόμια, να χτίσουν οχυρώσεις, να δημιουργήσουν γραμμές ανεφοδιασμού και να υποστηρίξουν την προέλασή σας από τον αέρα και τη θάλασσα, ενώ παράλληλα θα προωθηθείτε βόρεια προς τον τελικό σας στόχο, την απελευθέρωση της Ρώμης. Αυτό το νέο σύστημα δίνει στους παίκτες μια αίσθηση ελευθερίας, καθώς όλη η εκστρατεία βασίζεται στις διάφορες επιλογές του εκάστοτε παίκτη.

 width=

Αν επιθυμείτε classic singleplayer strategy, τότε η North African Operation είναι για εσάς. Αυτή η εκστρατεία σας βάζει στη θέση του οδηγού του Afrika Korps του Erwin Rommel, καθώς η Desert Fox προσπαθεί να απωθήσει τους Βρετανούς από την ήπειρο. Η γραμμική ακολουθία αποστολών της εκστρατείας καταγράφει μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα στην Αφρική, όπως το El Alamein και η μάχη της Gazala, στην οποία ο Rommel προχώρησε μέσα από ένα βρετανικό ναρκοπέδιο σε μια περιοχή γνωστή ως “το καζάνι” πριν επιτεθεί και καταλάβει το λιμάνι του Tobruk.

 width=

Μαζί τα δυο campaigns σας δίνουν αρκετές μάχες, αλλά οι λειτουργίες multiplayer και skirmish εκτοξεύουν το παιχνίδι ακόμα περισσότερο, επιτρέποντάς σας να πολεμήσετε άλλους παίκτες ή να πάτε σε ένα παλιό καλό comp stomp ως μια από τις τέσσερις παρατάξεις (US Forces, British Forces, Wehrmacht, Afrikakorps). Αυτή η τετράδα μπορεί στη συνέχεια να εξειδικευτεί περαιτέρω στο παιχνίδι, επιλέγοντας συγκεκριμένα μονοπάτια αναβάθμισης.

Η διατήρηση της ουσίας ενός παιχνιδιού με την ταυτόχρονη εισαγωγή νέων ιδεών είναι πάντα μια από τις πιο δύσκολες προκλήσεις στο σχεδιασμού ενός sequel, όμως το Company of Heroes 3 κατάφερε να μας δώσει αυτό το συνδυασμό με μεγάλη επιτυχία.

 width=

Μάχη σε πραγματικό χρόνο

Η στρατηγική σε πραγματικό χρόνο (RTS) είναι το σημείο όπου το Company Of Heroes 3 πραγματικά διαπρέπει, δίνοντας όμορφα γραφικά καθώς και καθηλωτικά ηχητικά εφέ. Απο τις καταστροφές κτιρίων μέχρι τα χαράγματα στους δρόμους απο τις ερπύστριες των τανκ, το Company Of Heroes δίνει μια μοναδική εμπειρία όσων αφορά την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού ενώ όλα αυτά συνοδεύονται απο επική μουσική και έξυπνα voice lines.

Άλλοι λόγοι για τους οποίους το RTS κομμάτι είναι καλύτερο απο κάθε προηγούμενο παιχνίδι της σειράς, είναι η ποικιλία νέων mechanics, όπως είναι η ρυμούλκηση όπλων (Anti-tank guns, Flat cannons), η επιβίβαση ομάδων σε οχήματα με σκοπό την ταχύτερη μεταφορά των στρατευμάτων και το σύστημα πανοπλιών των οχημάτων απο διαφορετικές μεριές που έχει ως στόχο την διαμόρφωση νέων στρατηγικών για την εξουδετέρωση της εκάστοτε απειλής. Όλες αυτές οι νέες προσθήκες ήρθαν για να φέρουν νέα στυλ παιχνιδιού αλλά και να κάνουν το παιχνίδι πιο ευχάριστο και γρήγορο.

Εν κατακλείδι..

Σε γενικές γραμμές, το Company Of Heroes 3 μας προσέφερε αμέτρητες ώρες διασκέδασης όσων αφορά το RTS κομμάτι πλην μερικών λεπτομερειών που θα θέλαμε να εισαχθούν απο τους προηγούμενους τίτλους όπως είναι για παράδειγμα η επιλογή του να λιώνεις πεζικάριους με το τανκ σου. Απο την άλλη μεριά, το turn-based σύστημα του παιχνιδιού μερικές φορές το νιώθαμε κάπως “ψυχρό” αλλά ως επί το πλείστον κυριαρχούσε η αίσθηση ελέγχου ολόκληρης της εκστρατείας με τις αποφάσεις μας.

Το Company of Heroes 3 θα κυκλοφορήσει στις 23 Φεβρουαρίου για Windows PC. 

Ευχαριστούμε θερμά την Zegetron για την παροχή που παιχνιδιού.

[review_summary reader_ratings=”true” positives=”Πολύ έντονες και ρεαλιστικές μάχες” negatives=”Μερικές φορές το turn-based κομμάτι γίνεται μονότονο” title=” summary=”][rating title=”Γραφικά / Εικόνα” value=”7″] [rating title=”Iστορία / Campaign” value=”8″] [rating title=”Ήχος / Μουσική” value=”8″] [rating title=”Περιβάλλον / Ατμόσφαιρα” value=”8″][/review_summary][vc_column_text]

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss the News, Samurai!

Εγγράψου στο Newsletter του ggunews.gr για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα καυτά νέα στον κόσμο του Internet και της τεχνολογίας!
Newsletter