Video Games

Συνελήφθησαν hackers που απειλούσαν την Capcom

Η Ragnar Locker, η ομάδα ransomware που ανέλαβε την ευθύνη για την παραβίαση της Capcom το 2020, “κατέρρευσε” από τη διεθνή αστυνομία. Αυτό συμβαίνει αφού η ομάδα προσπάθησε να εκβιάσει την Capcom για 11 εκατομμύρια δολάρια σε bitcoin, έχοντας πρόσβαση στις προσωπικές πληροφορίες περίπου 16.406 νυν και πρώην εργαζομένων.

Περιγράφεται ως “μία από τις πιο επικίνδυνες επιχειρήσεις ransomware”, τα μέλη της Ragnar Locker συνελήφθησαν σε 11 διαφορετικές χώρες. Η ομάδα λέγεται ότι στόχευε “κρίσιμες υποδομές σε όλο τον κόσμο”, συμπεριλαμβανομένου ενός νοσοκομείου. Προσωπικά δεδομένα κοινοποιούνταν στον “τοίχο της ντροπής” του ιστότοπού της, εάν τα θύματα δεν πλήρωναν ή προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με τις αρχές επιβολής του νόμου.

 width=

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ragnar Locker δημιουργήθηκε το 2019 και σύντομα στοχοποίησε την Capcom, αποκτώντας πρόσβαση σε περίπου 1 TB ευαίσθητων δεδομένων. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων εκτιμάται ότι έφτασε τα 350.000, συμπεριλαμβανομένων πελατών, εργαζομένων και επιχειρηματικών συνεργατών.

Αλλά σύμφωνα με το Europo (όπως εντοπίστηκε από το VGC), αυτός ο εκβιασμός έχει τεθεί τέλος. Οι αρχές φαίνεται επίσης να κατέβασαν τον ιστότοπο της ομάδας, αφαιρώντας έτσι τον “τοίχο της ντροπής” της σελίδας που φιλοξενεί τα κλεμμένα δεδομένα, και ελπίζουμε ότι θα αποτρέψουν τα θύματα από το να χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες τους εναντίον τους.

“Η ομάδα Ragnar Locker ήταν γνωστό ότι χρησιμοποιούσε μια διπλή τακτική εκβιασμού, απαιτώντας εκβιαστικές πληρωμές για εργαλεία αποκρυπτογράφησης καθώς και για τη μη αποδέσμευση των ευαίσθητων δεδομένων που είχαν κλαπεί”, αναφέρεται στο δελτίο τύπου για τις συλλήψεις. “Το επίπεδο απειλής της Ragnar Locker θεωρήθηκε ως υψηλό, δεδομένης της τάσης της ομάδας να επιτίθεται σε κρίσιμες υποδομές”.

 width=

Δεν είναι σαφές τι θα συμβεί με τα άτομα που έχουν συλληφθεί, και δεν φαίνεται να έχουν κατονομαστεί από τις αρχές μέχρι στιγμής. Ωστόσο, απέχουν πολύ από τους μόνους χάκερ που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τα τρωτά σημεία της βιομηχανίας τυχερών παιχνιδιών, εξαναγκάζοντας τις εταιρείες να παραδίδουν εκατομμύρια κάθε φορά.

Πρόσφατα, η Sony βρέθηκε στο στόχαστρο χάκερ που ισχυρίστηκαν ότι είχαν πρόσβαση σε “όλα” τα συστήματά της. Η ομάδα ransomware δήλωσε ότι είχε “δεδομένα προς πώληση”, λέγοντας ότι η Sony αρνήθηκε να πληρώσει για τη μη αποδέσμευση των πληροφοριών. Δεν φαίνεται να έχει υπάρξει ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση αυτή μέχρι στιγμής, αν και ορισμένοι είχαν εκφράσει αμφιβολίες για το αν η ομάδα είχε εξαρχής τις πληροφορίες, υποστηρίζοντας ότι τα μεγέθη των αρχείων που είχε επιδείξει ως απόδειξη ήταν πολύ μικρά. Παρόλα αυτά, ήταν αρκετό για να αφήσει τους χρήστες του PlayStation να φοβούνται ότι θα δούμε μια επανάληψη της διακοπής λειτουργίας του PSN το 2011, η οποία επηρέασε 77 εκατομμύρια χρήστες. Μέχρι στιγμής, δεν είναι σαφές ποιος επηρεάζεται από αυτό το πρόσφατο υποτιθέμενο hack.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss the News, Samurai!

Εγγράψου στο Newsletter του ggunews.gr για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα καυτά νέα στον κόσμο του Internet και της τεχνολογίας!
Newsletter