Οι προπαραγγελίες για την έκδοση του Baldur’s Gate 3 για το PlayStation 5 αυξήθηκαν δραματικά πριν από την προγραμματισμένη κυκλοφορία του παιχνιδιού. Το Baldur’s Gate 3 κυκλοφόρησε στο PC στις 3 Αυγούστου, ενώ η έκδοση του παιχνιδιού για το PS5 θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα. Παρόλο που δεν υπάρχουν πολλές κριτικές για το Baldur’s Gate 3 στο Metacritic, αυτή τη στιγμή είναι ένα από τα παιχνίδια με την υψηλότερη βαθμολογία της χρονιάς έχοντας συγκεντρώσει 95 μονάδες.

Η κριτική υποδοχή του Baldur’s Gate 3 συνοδεύεται από εντυπωσιακές εμπορικές επιδόσεις, καθώς διαθέτει έναν απίστευτα υψηλό αριθμό ταυτόχρονων παικτών στο Steam. Αυτή την στιγμή, υπάρχουν 588.210 χρήστες που παίζουν το Baldur’s Gate 3 στο Steam, με τον μέγιστο αριθμό ταυτόχρονων παικτών του να ανέρχεται σε 814.666. Τα εντυπωσιακά νούμερα του Baldur’s Gate 3 είναι καλύτερα από πολλά παιχνίδια ΑΑΑ που κυκλοφόρησαν φέτος και απέχουν ελάχιστα από τον εντυπωσιακό αριθμό ταυτόχρονων χρηστών του Hogwarts Legacy, που ανέρχεται σε 879.308.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Baldur’s Gate 3 θα κυκλοφορήσει σε Xbox Series X σε μεταγενέστερη ημερομηνία, καθώς φαίνεται ότι η ομάδα ανάπτυξης θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να κάνει το local co-op να λειτουργήσει στο Xbox Series S. Μια πρόσφατη αναφορά, ανέφερε ότι οι παίκτες του Xbox ίσως χρειαστεί να περιμένουν μέχρι το 2024 για να αποκτήσουν το παιχνίδι, καθώς η Larian Studios συνεχίζει να εργάζεται πάνω σε αυτή την έκδοση.

About author

Νikos Sotos

"Morning Mr Freeman, looks like your running late"

Your email address will not be published. Required fields are marked *