Anime / Manga

Αυλαία τέλους για το Attack on Titan: Η ιστορία μέσα από τα μάτια του Isayama (Spoilers!)

Το έπος που ακούει στο όνομα “Attack on Titan” έφτασε στο τηλεοπτικό τέλος του μετά από ένα μακροχρόνιο ταξίδι. Ένα φινάλε που σίγουρα συγκλόνισε και καθήλωσε τόσο παλιούς, όσο και νέους fans. Τί άλλο θα μπορούσε να ζητήσει κανείς; Μήπως την αλήθεια πίσω από τα κρυφά νοήματα και υπονοούμενα των τελευταίων λεπτών του επεισοδίου; Για καλή σας τύχη, ο Hajime Isayama, ο άνθρωπος πίσω από την πολυπετυχημένη σειρά manga και anime, έδωσε φως σε αρκετά κομμάτια του επιλόγου της ιστορίας σε μια αποκλειστική συνέντευξη στην New York Times.

Αφού ανέφερε ότι “κατά μία έννοια, το “Attack on Titan” με συνέδεσε με τον υπόλοιπο κόσμο και αυτό είναι κάτι που με χαροποιεί πολύ.“, ο ίδιος απάντησε ως εξής σε σχετική ερώτηση για το εάν είχε φανταστεί έτσι το τέλος της ιστορίας: “Αυτό υπήρχε λίγο πολύ από την αρχή, η ιστορία που ξεκινά με το θύμα, το οποίο στη συνέχεια εξελίσσεται μέσα από αυτή την ιστορία και γίνεται ο θύτης. Αυτό ήταν κάτι που είχα στο μυαλό μου από την αρχή. Στην πορεία, ορισμένες πτυχές της ιστορίας δεν πήγαν όπως τις περίμενα, και προσάρμοσα και συμπλήρωσα ορισμένες πινελιές. Αλλά θα έλεγα ότι το τέλος της ιστορίας δεν άλλαξε πολύ.“.

Μιλώντας για την σημαντική σκηνή μεταξύ Eren και Armin είπε: “Η σκέψη μου εκεί δεν ήταν πραγματικά ότι ο Armin προσπαθούσε να απομακρύνει τον Eren για χάρη της δικαιοσύνης ή οτιδήποτε άλλο. Ήταν περισσότερο ότι ήθελε, κατά μία έννοια, να αναλάβει από κοινού την ευθύνη. Ήθελε να γίνει συνένοχος. Προκειμένου να γίνει συνένοχος, ο Armin έπρεπε να βεβαιωθεί ότι χρησιμοποίησε πολύ έντονη γλώσσα, ώστε να μπορέσει να πάρει αυτές τις αμαρτίες πάνω του. Αυτή ήταν λοιπόν η πρόθεση πίσω από αυτό.

Απαντώντας για τα κίνητρα του Eren και την απογοήτευσή του έξω από τα τείχη: “Νομίζω πως αυτό αναφέρεται στο γεγονός ότι ο Eren ονειρευόταν να πάει σε αυτόν τον κόσμο έξω από τα τείχη, όπου δεν υπήρχε κανείς και τίποτα. Υπήρχε ένας ενθουσιασμός για αυτόν τον κόσμο που ήταν απλά άδειος, μια καθαρή επιφάνεια. Δεν ξέρω πραγματικά αν αυτό είναι καλό ή κακό, και δεν ξέρω πραγματικά γιατί αυτό ήταν το ιδανικό που έθεσα για τον Eren ως μέρος αυτής της ιστορίας. Αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι, όταν διασχίζει τον τοίχο σε εκείνο το σημείο, όπως λέει, βλέπει πως ο κόσμος δεν είναι πραγματικά τόσο διαφορετικός από ό,τι υπάρχει μέσα στους τοίχους, στον κόσμο που ήδη γνωρίζει. Πιστεύω ότι αυτή είναι μάλλον η απογοήτευση στην οποία αναφέρομαι στη συγκεκριμένη σκηνή.

Αναφερόμενος για την ομοιότητά του με τον Eren και την περιορισμένη ελευθερία τους: “Θα ήταν ωραίο αν μπορούσα να αλλάξω το τέλος. Το να γράφεις manga υποτίθεται ότι είναι απελευθερωτικό. Αλλά αν ήμουν εντελώς ελεύθερος, τότε θα έπρεπε να είχα τη δυνατότητα να αλλάξω το τέλος. Θα μπορούσα να το αλλάξω και να πω ότι ήθελα να ακολουθήσω μια διαφορετική κατεύθυνση. Αλλά το γεγονός είναι ότι ήμουν δεμένος σε αυτό που είχα αρχικά οραματιστεί όταν ήμουν νέος. Και έτσι, τα manga έγιναν μια πολύ περιοριστική μορφή τέχνης για μένα, παρόμοια με το πώς οι τεράστιες δυνάμεις που απέκτησε ο Eren κατέληξαν να τον περιορίζουν.

Περί της συμβολής του στο τελικό σενάριο: “Ναι. Απολύτως. Έλεγξα το σενάριο, αλλά το κύριο πράγμα ήταν τα storyboards. Υπήρχαν διάφορα πράγματα που πρότεινα. Στην τελική, είναι πραγματικά ο ρόλος της παραγωγής να πάρει αυτές τις αποφάσεις. Ήθελα όμως τουλάχιστον να δώσω τη γνώμη μου ώστε να τα λάβουν υπόψη τους όταν έπαιρναν τις τελικές αποφάσεις.

Κλείνοντας με ένα τόνο απαισιοδοξίας για τα credit scenes: “Φαντάζομαι ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένα τέλος όπου θα ήταν ένα happy end και ο πόλεμος θα τελείωνε και όλα θα ήταν ωραία και καλά. Υποθέτω ότι αυτό θα μπορούσε να ήταν δυνατό. Ταυτόχρονα, το τέλος της μάχης και το τέλος της ίδιας της αντιπαράθεσης μοιάζει κάπως υπερβολικό. Μοιάζει σαν να μην είναι καν πιστευτό. Απλά δεν είναι αληθοφανές στον κόσμο που ζούμε αυτή τη στιγμή. Και έτσι, δυστυχώς, έπρεπε να εγκαταλείψω αυτό το είδος του ευτυχισμένου τέλους.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως κατά την διάρκεια της πρώτης ώρας της κυκλοφορίας του επεισοδίου στο Crunchyroll, έπεσαν οι servers από τον υπερβολικό φόρτο προβολών. Όχι η πρώτη φορά που ξανασυμβαίνει. Ακόμη, υπήρξαν πληροφορίες για review – bombing με σκορ 1/10 στο τελευταίο επεισόδιο από One Piece fans, σε μια προσπάθειά τους να αλλοιώσουν την τελική βαθμολογία. Ακόμα ένα συμβάν που έχει συμβεί επανειλημμένα. Αφήστε μας κάτω στα σχόλια τις δικές σας εντυπώσεις για το μέλλον των credit scenes, ή και τις γνώμες σας για τα ολικά plot twist!

1 Comment

  • Erisadesu November 18, 2023

    Ωραία επιτέλους τελείωσε να ησυχάσουμε από το φάντομ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss the News, Samurai!

Εγγράψου στο Newsletter του ggunews.gr για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα καυτά νέα στον κόσμο του Internet και της τεχνολογίας!
Newsletter