Video Games

Assassin’s Creed Odyssey: 4 πράγματα που αγαπήσαμε και 4 που μισήσαμε

Το Assassin’s Creed: Odyssey είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια δράσης και περιπέτειας που έχουν δημιουργηθεί ποτέ. Κυκλοφόρησε από την Ubisoft στις αρχές του 2018 και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές για τον τεράστιο κόσμο του, την εκπληκτική ατμόσφαιρα και τον προσεγμένο χαρακτήρα του. Πέρα από την ευρεία αναγνώριση που απέσπασε το παιχνίδι, υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που αγαπήσαμε αλλά και που μισήσαμε στο Assassin’s Creed: Odyssey. Στο παρακάτω άρθρο, θα αναφέρουμε σε αυτά και φυσικά περιμένουμε και τις δικές σας απόψεις στα σχόλια.

Τι αγαπήσαμε στο Assassin’s Creed: Odyssey

1. Πρωτότυπη Επιλογή Φύλου: Ανακαλύψτε τον κόσμο της αρχαίας Ελλάδας μέσα από τα μάτια του Alexios ή της Kassandra, δύο μοναδικούς χαρακτήρες με διαφορετικά μονοπάτια και περιπέτειες. Η επιλογή αυτή δεν αλλάζει μόνο την ιστορία, αλλά επηρεάζει επίσης τον τρόπο που αλληλεπιδράτε με τους χαρακτήρες και την ανάπτυξη του κόσμου.

 width=

2. Η Μυθολογία στο Παιχνίδι: Όπως άλλα παιχνίδια της σειράς Assassin’s Creed, το Odyssey βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα και προσωπικότητες. Αλλά αυτό που το καθιστά μοναδικό είναι η έμφαση στη μυθολογία της αρχαίας Ελλάδας. Θα συναντήσετε διάφορους μύθους και θρύλους καθώς προχωράτε στην ιστορία, όπως τον Μινώταυρο, τον Κερβερούς και τη Μέδουσα. Η παρουσία των μύθων αυτών δημιουργεί μια ανεπανάληπτη εμπειρία και προσφέρει μια ευφάνταστη εναλλακτική εκδοχή της ιστορίας. Βέβαια, το συγκεκριμένο στάθηκε αφορμή για αρκετούς από του fans να δυσανασχετήσουν καθώς όπως είναι λογικό η σειρά ξέφυγε από τα ρεαλιστικά της στοιχεία. Παρόλο που εν μέρει συμφωνούμε, δεν μπορούμε να κρύψουμε πως όλα τα boss battles ενάντια σε αυτά τα μυθικά θηρία ήταν από τα ωραία κομμάτια του τίτλου.

 width=

3. Oι ναυμαχίες: Το Assassin’s Creed: Odyssey εισήγαγε το σύστημα της ναυμαχίας, που επιτρέπει στους παίκτες να διεκδικήσουν την κυριαρχία στη Μεσόγειο. Με ένα πλήρως αναβαθμισμένο πλοίο, τον Άδη, μπορείτε να συγκρούσετε με άλλα πλοία, να νικήσετε πειρατές και να ενισχύσετε τον στόλο σας. Αυτό συνεισφέρει σημαντικά στην αίσθηση της ισχύος και της περιπέτειας, αποτελώντας μια συναρπαστική προσθήκη στο gameplay.

4. Ο εκθαμβωτικός κόσμος: Το game προσφέρει μια εκπληκτικά όμορφη και μεγάλη αναπαράσταση της αρχαίας Ελλάδας, που περιλαμβάνει διάφορες περιοχές όπως της Κρήτη, του Πειραιά, της Κορίνθου και πολλές άλλες. Εκτός από τον πολιτισμό και την ιστορία της, ένα αξιοσημείωτο γεγονός είναι οι προσπάθειες της Ubisoft να συνεισφέρει στην προστασία του περιβάλλοντος. Κατά τη διάρκεια μιας ειδικής εκστρατείας, η Ubisoft συνεργάστηκε με το World Wildlife Fund για να επισημάνει τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και να προάγει την οικολογική ευαισθητοποίηση μέσα από το παιχνίδι.

 width=

Τι…δεν μας άρεσε στο Assassin’s Creed: Odyssey

1. Επαναλαμβανόμενες αποστολές: Ίσως το μεγαλύτερο ελάττωμα του game. Οι κύριες αποστολές μπορούσαν να αισθανθούν κάποιες φορές…ρουτίνες, ενώ τα side quests και άλλες δραστηριότητες σε κάποιες περιοχές μπορούσαν να επαναληφθούν περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε.

2. Σύστημα μικροσυναλλαγών (microtransactions): Το Odyssey είχε ένα σύστημα μικροσυναλλαγών, που επέτρεπε στους παίκτες να αγοράζουν πολυτελείς αντικείμενα, εμφανίσιμα και ενίσχυσης εμπειρίας με πραγματικά χρήματα. Αυτό μπορούσε να δημιουργήσει μια αίσθηση ανισορροπίας για κάποιους παίκτες, καθώς ορισμένα από αυτά τα αντικείμενα μπορούσαν να παρέχουν κάποιο πλεονέκτημα στον αγώνα και να χαθεί η όλη ουσία της εξέλιξης του παιχνιδιού.

 width=
3. Οι αποστάσεις:
Λόγω του τεράστιου ανοιχτού κόσμου, η μετάβαση μεταξύ των περιοχών μπορούσε να είναι χρονοβόρα, ειδικά όταν ο χρειαζόταν να διανύσει μεγάλες αποστάσεις. Παρόλο που υπήρχε το fast travel η κανονική πλοήγηση απαιτούσε μερικές φορές περισσότερο χρόνο από ό,τι θα ήθελαν ορισμένοι παίκτες.

4. Αργοπορημένο περιεχόμενο: Παρόλο που η Ubisoft παρείχε συνεχή υποστήριξη και επιπλέον περιεχόμενο μέσω ενημερώσεων, κάποια περιεχόμενα που υποσχέθηκε δεν κυκλοφόρησαν τόσο γρήγορα όσο θα ήθελαν οι παίκτες, δημιουργώντας ανυπομονησί

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες κριτικές για το Assassin’s Creed: Odyssey ήταν θετικές, αλλά όπως και με κάθε παιχνίδι, υπήρχαν και ορισμένα προβλήματα και αρνητικά σημεία που αντιμετώπισαν κάποιοι παίκτες. Εσείς τι αγαπήσατε και τι μισήσατε στο παιχνίδι; Γράψτε μας στα σχόλια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss the News, Samurai!

Εγγράψου στο Newsletter του ggunews.gr για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα καυτά νέα στον κόσμο του Internet και της τεχνολογίας!
Newsletter