Το Aquaman and the Lost Kingdom είναι μια επερχόμενη αμερικανική ταινία υπερήρωων βασισμένη στον χαρακτήρα Aquaman της DC Comics . Παραγωγή από τα DC Studios , την Safran Company και την Atomic Monster Productions , και προορίζεται για διανομή από την Warner Bros. Pictures , πρόκειται να είναι η συνέχεια του Aquaman (2018) και η 15η και τελευταία δόση στο DC Extended Universe (DCEU)).

ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ AQUAMAN 

Ο Momoa παρουσίασε μια ιστορία για ένα σίκουελ του Aquaman κατά την παραγωγή της πρώτης ταινίας. Ο Wan δεν ήθελε να βιαστεί μια συνέχεια, αλλά συμφώνησε τον Ιανουάριο του 2019 να επιβλέπει την εξέλιξη. Ο Johnson-McGoldrick υπέγραψε για να γράψει το σενάριο έναν μήνα αργότερα και ο Wan επιβεβαιώθηκε ότι θα σκηνοθετήσει τον Αύγουστο του 2020. Είπε ότι η ταινία θα επεκταθεί στο παγκόσμιο κτήριο του Aquaman και ανακοίνωσε τον τίτλο του σίκουελ τον Ιούνιο του 2021. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στο τέλος του μήνα και ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2022, που έλαβε χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Χαβάη, το Λος Άντζελες και το Νιου Τζέρσεϊ.

Κατά τη διάρκεια της παραγωγής του Aquaman (2018), ο πρωταγωνιστής Jason Momoa ανέπτυξε μια ιστορία για ένα σίκουελ που έδωσε στον πρόεδρο της Warner Bros Pictures Group, Toby Emmerich και στον παραγωγό Peter Safran . Τον Οκτώβριο του 2018, πριν από την κυκλοφορία της ταινίας, ο Momoa είπε ότι θα συμμετείχε περισσότερο στην ανάπτυξη ενός πιθανού σίκουελ και αναμενόταν τα γυρίσματα να ξεκινήσουν το 2019. Ο σκηνοθέτης Τζέιμς Γουάν είπε ότι υπήρχαν αρκετές ιστορίες που θα μπορούσαν να ξεπηδήσουν από το Aquaman , με την ταινία να παρουσιάζει επτά υποβρύχια βασίλεια που έπρεπε ακόμη να εξερευνηθούν πλήρως.

Στις αρχές Φεβρουαρίου 2019, η Warner Bros προσέλαβε τους Noah Gardner και Aidan Fitzgerald για να γράψουν το σενάριο για μια spin-off ταινία του Aquaman με τίτλο The Trench , βασισμένη σε ένα από τα βασίλεια που παρουσιάστηκαν στην πρώτη ταινία. Αναμενόταν να έχει μικρότερο προϋπολογισμό και να μην περιλαμβάνει το κύριο καστ του Aquaman , με τους Wan και Safran να είναι παραγωγοί. Ο Johnson-McGoldrick δήλωσε τον Μάρτιο του 2020 ότι η συνέχεια δεν θα βασιζόταν σε ένα συγκεκριμένο κόμικ, αλλά έπαιρνε έμπνευση από τις ιστορίες Aquaman του Silver Age of Comic Books που παρουσίαζαν τον Black Manta ως τον κακό.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ – ΚΑΣΤ

Η ταινία είναι σκηνοθετημένη από τον James Wan από σενάριο που έγραψε ο David Leslie JohnsonMcGoldrick και πρωταγωνιστεί ο Jason Momoa ως Arthur Curry / Aquaman μαζί με την Amber Heard , τον Willem Dafoe , τον Patrick Wilson , τον Dolph Lundgren , τον Yahya Abdul-Mateen II , τον Temuera Morrison και τη Nicole Kidman .

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 

20 Δεκεμβρίου 2023 !

Your email address will not be published. Required fields are marked *