Video Games

Κίνημα κατά του Apex Legends αποτρέπει τους παίκτες από το να παίξουν το παιχνίδι για ένα μήνα

[the_ad id=”964″]

Δεν ισχύει πάντα, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, δεν υπάρχει πιο σίγουρο σημάδι ότι ένα παιχνίδι είναι ζωντανό και έχει κοινό, από το να αρχίσουν να το αποκαλούν “νεκρό παιχνίδι”. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι το Apex Legends, το οποίο μόλις σημείωσε ρεκόρ αριθμού παικτών όλων των εποχών εν μέσω μιας συντονισμένης εκστρατείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που προέτρεπε τους παίκτες να εγκαταλείψουν το παιχνίδι για ένα μήνα.

Το Apex Legends, ένα free-to-play first-person shooter που κάποιοι εξακολουθούν να αποκαλούν “Why Aren’t You Titanfall 3?”, κυκλοφόρησε πριν από τρία χρόνια εν μέσω της έκρηξης του battle royale της βιομηχανίας. Αν και αρχικά φαινόταν πειραματικό, ένα διασκεδαστικό αν και εφήμερο multiplayer pitstop μεταξύ των blockbusters της Respawn (όπως το Titanfall και το Jedi: Fallen Order), το Apex υιοθέτησε γρήγορα ένα εποχιακό μοντέλο. Έκτοτε ταξιδεύει με το τρένο των live services και τώρα βρίσκεται στη 14η σεζόν του. Αυτό μας φέρνει στο #NoApexAugust, μια προσπάθεια της κοινότητας να αναδείξει διάφορα ζητήματα που έχουν οι οπαδοί με το παιχνίδι.

Το #NoApexAugust έχει οργανωθεί κυρίως γύρω από ένα hashtag στο Twitter, αν και μπορεί να εντοπιστεί σε μια ανάρτηση στο Reddit από τον περασμένο μήνα. Αρχικά, ένας παίκτης πρότεινε μια μονοήμερη απεργία κατά του Apex Legends. Η ανάρτηση έγινε ανάρπαστη. Τα παράπονα για το Apex Legends έπεσαν βροχή (η αρχική ανάρτηση έχει περισσότερες από 1.000 απαντήσεις) και τελικά μετατράπηκε στην ιδέα ότι η κοινότητα θα απέχει ένα ολόκληρο μήνα από το παιχνίδι.

 width=

Η ιδέα του #NoApexAugust ήταν να ωθήσει την Respawn και την publisher EA να αναλάβουν δράση, αντιμετωπίζοντας αυτά που οι παίκτες θεωρούν ως προβλήματα με το παιχνίδι: τους servers με υψηλό ping… ή την έλλειψη cross-progression… ή την πληθώρα συγκεκριμένων αντικειμένων που κάποιοι λένε ότι είναι πολύ ισχυρά. Oι παίκτες έχουν ένα σωρό διαφορετικά προβλήματα, πολλά από τα οποία φαίνονται ασήμαντα από μόνα τους, αλλά συσσωρεύονται σε μια μεγαλύτερη κραυγή “παρακαλώ διορθώστε το παιχνίδι”.

Από την πρώτη στιγμή, το #NoApexAugust έπεσε στο κενό. Κάποιοι επεσήμαναν ότι η βάση των παικτών αυξήθηκε (έστω και οριακά) τις δύο πρώτες ημέρες του μήνα, αμέσως μετά την έναρξη της εκστρατείας. Και μόλις χθες -και πάλι, ενώ το #NoApexAugust υποτίθεται ότι ήταν σε πλήρη εξέλιξη- σημείωσε το ιστορικό ρεκόρ αριθμού παικτών στο Steam: 510.286 παίκτες, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων παρακολούθησης στατιστικών στοιχείων Steamcharts. (Το προηγούμενο ρεκόρ των 411.183 παικτών είχε σημειωθεί τον Μάιο. Ωστόσο, αυτά τα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν τους παίκτες στις κονσόλες).

Προφανώς, το #NoApexAugust απέτυχε θεαματικά στον επιδιωκόμενο στόχο του να κάνει τους παίκτες να απέχουν από το παιχνίδι. Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι μια κοινωνική καμπάνια -εκτός από την κακή εκτέλεση- είναι άξιο ότι εφιστά την προσοχή σε πολύ πραγματικά ζητήματα που έχουν οι παίκτες με το παιχνίδι. Αυτά δεν πρέπει να αγνοούνται, ακόμη και αν οι παίκτες έρχονται σε αριθμό ρεκόρ.

Εκπρόσωποι της EA, η οποία εκδίδει το Apex Legends, δεν απάντησαν σε αίτημα σχολιασμού για τη δημοσίευση.

Πηγή: Kotaku

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss the News, Samurai!

Εγγράψου στο Newsletter του ggunews.gr για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα καυτά νέα στον κόσμο του Internet και της τεχνολογίας!
Newsletter