Video Games

Το Overwatch 2 “κατακρημνίστηκε” από αρνητικές κριτικές στο Steam

Το Overwatch 2 κυκλοφόρησε σήμερα στο Steam στο πλαίσιο μιας νέας πρωτοβουλίας της Blizzard να δημοσιεύει κάποια από τα παιχνίδια της στην πλατφόρμα της Valve. Ο σκοπός της κυκλοφορίας αυτής είναι η προσέγγιση ενός ευρύτερου κοινού, αλλά το πλάνο στράφηκε εναντίον της εταιρείας πολύ γρήγορα.

 width=

Το free-to-play hero shooter της Blizzard έχει λάβει πάνω από 6.000 κριτικές χρηστών και την ετικέτα “Mostly Negative” την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του. Πολλοί παίκτες επικρίνουν τον τρόπο με τον οποίο η Blizzard χειρίστηκε τον τελευταίο χρόνο development, από τη μετάβαση στο sequel μέχρι την ακύρωση  του υποσχόμενου PvE Hero mode. Η κορυφαία κριτική με την ένδειξη “πιο χρήσιμη”, που δημοσιεύτηκε από τον χρήστη Ornge του Steam, κατηγορεί το παιχνίδι για το γεγονός ότι κλειδώνει τους νέους ήρωες πίσω από το premium battle pass του και για το θράσος του να πουλάει τις πρόσφατα προστηθέμενες PvE αποστολές Invasion έναντι χρημάτων.

“Το παιχνίδι είναι διασκεδαστικό, εξακολουθώ να νιώθω την εμπειρία που αγαπώ τόσο πολύ εκεί μέσα, απλά έχει καταστραφεί από τέτοια παρεμβατική απληστία που δεν μπορώ να το συστήσω σε κανέναν, έγραψαν.

Πολλές από τις κορυφαίες κριτικές στο Steam ακούγονται σαν να προέρχονται από νυν ή πρώην παίκτες που εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για να εκφράσουν την περιφρόνησή τους για το Overwatch 2. Πολλά άτομα στις κριτικές το αποκαλούν “αρπαγή μετρητών”, συστάσεις για εναλλακτικά FPS όπως το Paladins και ένα άτομο που μισεί τον Hanzo τόσο πολύ που πιστεύει ότι ολόκληρο το παιχνίδι δεν αξίζει να το παίξει κανείς.

 width=

Είναι μια διαφορετική ατμόσφαιρα από την κυκλοφορία ενός συνηθισμένου αντιδημοφιλούς παιχνιδιού, επειδή ένας μεγάλος αριθμός κριτικών προέρχεται κατά πάσα πιθανότητα από μακροχρόνιους παίκτες με εκατοντάδες ώρες στο παιχνίδι. Δεν θα ήταν ακριβές να το αποκαλέσουμε “βομβαρδισμό κριτικών”, αλλά περισσότερο μοιάζει με μετρήτη του θυμού που διακατέχουν οι παίχτες αυτήν την στιγμή.

“Το κατέβασα μόνο και μόνο για να αφήσω μια αρνητική κριτική”, έγραψε ο χρήστης του Steam Ignite.

Η συγκεχυμένη μετάβαση του Overwatch 1 στο Overwatch 2 το κατέστησε ένα από τα πιο μπερδεμένα sequels στο gaming και η ακύρωση του PvE mode νωρίτερα φέτος έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Τόσο οι σημερινοί όσο και οι παρωχημένοι παίκτες έχουν συστηματικά αποδοκιμάσει την Blizzard για τη νομισματοποίηση τμημάτων του παιχνιδιού που δεν ήταν νομισματοποιημένα πριν, όπως το κλείδωμα νέων ηρώων στο premium battle pass και η πώληση πακέτων skin 20 δολαρίων στο κατάστημα. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτά αναφέρθηκαν στην πλειοψηφία των αρνητικών κριτικών. Είναι ενδιαφέρον να δούμε αν η Blizzard θα κάνει οτιδήποτε, για να ανακτήσει την χαμένη δόξα του Overwatch 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss the News, Samurai!

Εγγράψου στο Newsletter του ggunews.gr για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα καυτά νέα στον κόσμο του Internet και της τεχνολογίας!
Newsletter