Anime / Manga

Το NHK πήρε συνέντευξη από τον Eren του Attack on Titan! – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Eren Jaeger από το Attack on Titan είναι επίσημα ο πρώτος χαρακτήρας anime που δίνει συνέντευξη στο πρόγραμμα “The Professionals του NHK. Αυτή η συνέντευξη δεν αποτελεί γνωριμία με τον ηθοποιό της φωνής του Eren, τον Yuki Kaji, αλλά με την πραγματική προσωπικότητα του Eren. Αν και εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο δημοφιλής voice actor αποκάλυψε πως συμμετείχε ενεργά στην συγγραφή του σεναρίου, κάτι που θα αναλύσουμε στην συνέχεια. Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει δημοσίευση από επίσημα κανάλια για την μεταφρασμένη έκδοση της συνέντευξης, όμως fans κατάφεραν να την μεταφέρουν πιστά στα αγγλικά σε δύο μέρη.

ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ:

ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ:

Η NHK περιγράφει την συνάντηση ως εξής:

Ενόψει της μετάδοσης του τελευταίου επεισοδίου του Attack on Titan (μέρος 2, 5 Νοεμβρίου), το “Professional Work Style” εστιάζει στον πρωταγωνιστή, τον Eren Jaeger! Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να αγωνίζεται ως στρατιώτης στα Survey Corps. Τι επιδιώκει και για τι συνεχίζει να αγωνίζεται ο Έρεν; Και τι σημαίνει “επαγγελματίας” για την Ellen; Στη συνέντευξη θα συμμετάσχουν και άλλοι χαρακτήρες από το Attack on Titan μαζί με τον Eren, όπως οι Mikasa Ackermann, Armin Arlert, Levi Ackerman και άλλοι. Την εκπομπή θα αφηγηθεί ο Satoshi Hashimoto και ο Shihori Kanjiya.

Ο Yuki Kaji αποκάλυψε αργότερα ότι βοήθησε να γραφτεί η πρόσφατη συνέντευξη του Eren στο NHK. Ο voice actor δήλωσε ότι δούλεψε σε όλες τις νέες γραμμές, εκτός από την ενότητα “How to beat them?“. Σε δημοσίευση στον προσωπικό του λογαριασμό στο X, ο ίδιος αναφέρει μια ευχάριστη έκπληξη, τις προκλήσεις που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει και την “σχέση” του με τον Eren. Παρακάτω βρίσκονται τα λόγια του μεταφρασμένα.

 width=

Αρχικά, μιλώντας για την επιθυμία του Hajime Isayama να συμμετέχει στο σενάριο:

Εκτός από τη φωνή του Eren Jaeger, συμμετείχα επίσης στην παραγωγή αυτού του προγράμματος ως συνεργάτης του σεναρίου. Ήμουν υπεύθυνος για όλους τους νέους διαλόγους στις συνεντεύξεις του Eren, εκτός από την ενότητα “How to beat them”. Όταν με προσέγγισαν για πρώτη φορά για αυτό το έργο, ήμουν τόσο ενθουσιασμένος που στην πραγματικότητα έπρεπε να το απορρίψω. Ωστόσο, όταν άκουσα ότι ήταν ο ίδιος ο Hajime Isayama που ήθελε να γράψω τις γραμμές για αυτό το έργο, μετά από πολλή σκέψη και επανειλημμένη αλληλογραφία, αποφάσισα να δεχτώ την προσφορά.

Φυσικά, το άτομο που καταλαβαίνει το έργο και τους χαρακτήρες καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον δεν είναι άλλο από τον αρχικό συγγραφέα, τον Isayama Sensei. Όταν τον ρώτησα γιατί πίστευε ότι έπρεπε να γράψω την ιστορία, μου απάντησε ότι ήθελε να θολώσει τα όρια μεταξύ του έργου και της πραγματικότητας (του σήμερα) και ότι ήθελε ο Kaji-san, ο οποίος έπαιζε τον Eren για 10 χρόνια, να εκφράσει αυτό που σκεφτόταν για τον χαρακτήρα. Εκείνος απάντησε ότι πρόθεσή του ήταν “να δει κάτι που να ενσωματώνει στοιχεία του ίδιου του κ. Kaji”.

 width=

Στην συνέχεια, αναφερόμενος στις αμφιβολίες του για τον ρόλο:

Ήμουν ακόμα εντυπωσιασμένος από την ιδέα, αλλά σκέφτηκα μέσα μου: “Αφού το λέει ο κ. Isayama.”. Στη συνέχεια ανησύχησα: “Αν αυτό είναι κάτι που μόνο εγώ μπορώ να κάνω”, και τελικά κατέληξα στο συμπέρασμα: “Ίσως αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνω τώρα, αυτή τη στιγμή”, και αποδέχτηκα το ρόλο. Τελικά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ίσως είναι το σωστό πράγμα που πρέπει να κάνω αυτή τη στιγμή, οπότε αποδέχτηκα το ρόλο.

Σκεπτόμενος τον Eren, σκεπτόμενος το έργο και σκεπτόμενος τον Isayama-sensei, προέβαλα τον εαυτό μου στο έργο. Έβαλα την καρδιά μου και 10 χρόνια σκέψεων και συναισθημάτων για να το γράψω. Είναι πραγματικά, πραγματικά μεγάλη τιμή για μένα. Σας ευχαριστώ για αυτή την πολύτιμη ευκαιρία. Ελπίζω ότι οι θεατές το απόλαυσαν ως ειδικό πρόγραμμα για την προβολή του τελευταίου επεισοδίου.

 width=

Τέλος, κλείνοντας με τις σκέψεις του για το φινάλε και για τον Eren:

Όταν έγραφα αυτές τις γραμμές, ένιωθα ότι ο Eren Jaeger και εγώ είμαστε απείρως κοντά ο ένας στον άλλον ως ανθρώπινα όντα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όσον αφορά τις λέξεις “μάχη” και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τις έννοιες “οικογένεια” και “επαγγελματισμός”. Καθώς το τελευταίο επεισόδιο δεν έχει ακόμη μεταδοθεί, γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία δεν θα μπορούσα ή δεν θα έπρεπε να γράψω και ότι δεν τα έχω εκφράσει αρκετά καλά.

Ελπίζω λοιπόν να μπορέσω να μιλήσω για αυτά τα πρόσθετα κάποια στιγμή στο μέλλον. Πρώτα απ’ όλα, παρακαλώ παρακολουθήστε το τελευταίο επεισόδιο του Shingeki no Kyojin, το οποίο θα μεταδοθεί σύντομα. Χαίρομαι που γνώρισα τον Eren Jaeger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss the News, Samurai!

Εγγράψου στο Newsletter του ggunews.gr για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα καυτά νέα στον κόσμο του Internet και της τεχνολογίας!
Newsletter