Anime / Manga

Το ‘Idol’ του Oshi no Ko σπάει ρεκόρ

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία κατάταξη streaming της Oricon, το “Idol” των YOASOBI, το εναρκτήριο τραγούδι για την τηλεοπτική προσαρμογή anime του manga Oshi no Ko των Aka Akasaka και Mengo Yokoyari, έχει ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια streams στην Ιαπωνία (αθροιστικός αριθμός streams από διάφορες υπηρεσίες streaming ήχου και βίντεο στην Ιαπωνία). Από την κυκλοφορία του στις 12 Απριλίου, το single ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια αναπαραγωγές κάθε εβδομάδα, για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες, και παρέμεινε στην κορυφή της εβδομαδιαίας κατάταξης streaming της Oricon. Κατέχει επίσης το ρεκόρ στην Ιαπωνία για το ταχύτερο τραγούδι που ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια streams σε μόλις πέντε εβδομάδες.

Το single είναι αυτή τη στιγμή το #1 τραγούδι στο Spotify στην Ιαπωνία, με πάνω από 600.000 αναπαραγωγές στην υπηρεσία. Το “Idol” έγινε επίσης το κορυφαίο μουσικό βίντεο που παίχτηκε την περασμένη εβδομάδα στην Ιαπωνία στα charts του YouTube με πάνω από 23 εκατομμύρια προβολές. Βρίσκεται επίσης στη λίστα με τα 100 κορυφαία παγκόσμια μουσικά βίντεο του YouTube με πάνω από 41 εκατομμύρια προβολές. Το τραγούδι φτάνει πάνω από 25 εκατομμύρια streams αυτή την εβδομάδα στην εβδομαδιαία κατάταξη streaming του Oricon.

Το anime έκανε πρεμιέρα στην Ιαπωνία στις 12 Απριλίου με ένα πρώτο επεισόδιο διάρκειας 90 λεπτών. Το HIDIVE μεταδίδει το anime καθώς προβάλλεται στην Ιαπωνία και μεταδίδει επίσης την αγγλική μεταγλώττιση. Η εταιρεία δήλωσε ότι το anime έχει γίνει η “#1 έναρξη σειράς στην ιστορία του streaming service“.

Οι Daisuke Hiramaki (Selection Project) και Chao Nekotomi (Love is Like a Cocktail) σκηνοθετούν τη σειρά στο Doga Kobo. Ο Jin Tanaka (The Misfit of Demon King Academy) χειρίζεται τα σενάρια της σειράς. Η Kanna Hirayama (Rent-A-Girlfriend) σχεδιάζει τους χαρακτήρες.

Οι Queen Bee ερμηνεύουν το τραγούδι του τελικού θέματος “Mephisto“.

Οι Akasaka (Kaguya-sama: Love is War) και Yokoyari (Scum’s Wish) ξεκίνησαν το manga στο περιοδικό Weekly Young Jump της Shueisha τον Απρίλιο του 2020. Η υπηρεσία MANGA Plus της Shueisha κυκλοφορεί το manga στα αγγλικά ψηφιακά. Η Akasaka κυκλοφόρησε πρόσφατα μια σύντομη ιστορία για τη σειρά με τίτλο “45510” που εξετάζει το idol Ai από διαφορετική οπτική γωνία.

 width=

Η Yen Press χορήγησε την άδεια χρήσης του manga και περιγράφει την ιστορία:

Ο Gorou είναι ένας γυναικολόγος και θαυμαστής των idol, ο οποίος βρίσκεται σε σοκ όταν η αγαπημένη του σταρ, Ai, ανακοινώνει μια διακοπή. Ο Gorou δεν συνειδητοποιεί ότι πρόκειται να δημιουργήσει έναν δεσμό μαζί της που αψηφά κάθε κοινή λογική! Τα ψέματα είναι το μεγαλύτερο όπλο ενός idol σε αυτό το εξωφρενικό μάνγκα από τους Aka Akasaka και Mengo Yokoyari .

Το μάνγκα κέρδισε την πρώτη θέση στα έβδομα “Next Manga Awards” (Tsugi ni Kuru Manga Taishō) το 2021 και κέρδισε επίσης στην κατηγορία Best General Manga στα 46α ετήσια βραβεία Kodansha Manga πέρυσι. Η σειρά ήταν υποψήφια για το 26ο ετήσιο πολιτιστικό βραβείο Tezuka Osamu πέρυσι, ενώ έχει επίσης προταθεί για τα 14ο και 15ο βραβεία Manga Taisho. Το μάνγκα κατέλαβε την 7η θέση στη λίστα με τα 20 κορυφαία μάνγκα για άνδρες αναγνώστες στην έκδοση 2022 του Kono Manga ga Sugoi της Takarajimasha! (This Manga Is Amazing!). Το μάνγκα έχει κυκλοφορήσει σε πάνω από 3 εκατομμύρια αντίτυπα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss the News, Samurai!

Εγγράψου στο Newsletter του ggunews.gr για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα καυτά νέα στον κόσμο του Internet και της τεχνολογίας!
Newsletter