News

Ο XQC υπογράφει συμβόλαιο 100 εκ. δολαρίων με την Kick!

Το Twitch περνάει δύσκολες στιγμές τον τελευταίο καιρό, εξοργίζοντας τους content creators έχοντας τους αφήσει με κακοσχεδιασμένες αλλαγές κανόνων και ακανόνιστες απαγορεύσεις. Η πλατφόρμα έχει αρχίσει να χάνει σιγά σιγά τα μεγαλύτερα αστέρια της (με άλλους να απειλούν να φύγουν) από την ανταγωνιστική πλατφόρμα ροής Kick, η οποία φαίνεται να έχει σοβαρές φιλοδοξίες να εκθρονίσει το Twitch ως την πρώτη υπηρεσία ροής. Τώρα έκανε ακόμα πιο ξεκάθαρες αυτές τις προθέσεις της, αρπάζοντας ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του Twitch, τον xQc, με συμβόλαιο αξίας έως και 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

 width=

Πρώτα αποκαλύφθηκε από τους New York Times, ο ατζέντης του xQc, Ryan Morrison, επιβεβαίωσε ότι ο πρώην αστέρας του Twitch υπέγραψε διετές μη αποκλειστικό συμβόλαιο 70 εκατομμυρίων δολαρίων με την Kick, το οποίο μπορεί να φτάσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια αν ο streamer πετύχει ορισμένα κίνητρα. Η μη αποκλειστική πτυχή της συμφωνίας σημαίνει ότι ο xQc δεν θα είναι δεσμευμένος με την Kick για αυτά τα δύο χρόνια και θα του επιτραπεί να δημιουργεί περιεχόμενο για άλλες πλατφόρμες όπως το TikTok, το YouTube και ακόμη και το Twitch.

Επισημαίνεται από τους New York Times ότι αυτή η συμφωνία είναι πιο προσοδοφόρα ακόμη και από αυτά που πληρώνονται ορισμένοι μεγάλοι αθλητές, γεγονός που δείχνει πραγματικά την επιθυμία της Kick να ληφθεί σοβαρά υπόψη ως υπηρεσία streaming. Σίγουρα έχει και ένα δυνατό αρχικό κεφάλαιο, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της Kick, Ed Craven, δήλωσε πρόσφατα ότι είναι “έτοιμος να λειτουργήσει με ζημία”, καθώς εξακολουθεί να θεωρεί την πλατφόρμα ως μια νεοφυή επιχείρηση.

Για το Twitch, αυτό πιθανώς θα αρχίσει να χτυπάει καμπανάκια συναγερμού, ειδικά μετά τις αμφιλεγόμενες εβδομάδες που πέρασε η πλατφόρμα λόγω των πρόσφατων προσπαθειών της να αλλάξει τους κανόνες διαφήμισης για τους streamers. Πολλοί είδαν την απαγόρευση των καμένων στις διαφημίσεις ως προσπάθεια της πλατφόρμας να προσεγγίσουν οι χορηγοί απευθείας την εταιρεία και όχι τους streamers του, και οι αντιδράσεις ανάγκασαν το Twitch να καταργήσει εντελώς την αλλαγή. Μπορεί να μη συμβαίνει, αλλά είναι ακόμα νωπή στο μυαλό των δυσαρεστημένων streamers.

Από την άλλη πλευρά, το Kick μάλλον απολαμβάνει την προσοχή και έχει πλέον εδραιωθεί ως μια πιο γενναιόδωρη τοποθεσία streaming, ακόμη και αν οι πολιτικές του για τη μετριοπάθεια είναι λίγο πιο χαλαρές. Αμφιλεγόμενες προσωπικότητες όπως ο Adin Ross εξακολουθούν να επιτρέπεται να κάνουν streaming στο Kick, δίνοντας στον ιστότοπο τη φήμη ότι είναι ένα μέρος για να πηγαίνουν οι πιο “προβληματικοί” κατά τα λεγόμενα του Twitch streamers όταν τους έχει απαγορεύσει είσοδο η ίδια πλατφόρμα. Αυτή η συμφωνία θα βοηθήσει σε κάποιο βαθμό να αποτινάξει αυτή τη φήμη και είναι σαφές ότι το Kick δεν πρόκειται να εξαφανιστεί σύντομα, όσο κι αν οι υπεύθυνοι του Twitch το επιθυμούν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss the News, Samurai!

Εγγράψου στο Newsletter του ggunews.gr για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα καυτά νέα στον κόσμο του Internet και της τεχνολογίας!
Newsletter