Ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, ανακοίνωσε σήμερα ότι η εταιρεία υπέγραψε συμβόλαιο 10 ετών για τη μεταφορά παιχνιδιών Xbox στις κονσόλες της Nintendo.

Ο Smith ανέβηκε στο Twitter για να ανακοινώσει το “δεσμευτικό” συμβόλαιο, υποσχόμενος να ρίξει “παιχνίδια Xbox και τίτλους της Activision όπως το Call of Duty” στο hardware της Nintendo την ίδια στιγμή που τα παιχνίδια αυτά θα φτάσουν στις κονσόλες Xbox. Η είδηση έρχεται την ώρα που η εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft, ύψους περίπου 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μπαίνει κάτω από τον μεγεθυντικό φακό σχεδόν κάθε ρυθμιστικής αρχής που μπορεί να φανταστεί κανείς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ισχύει:

Η Microsoft και η Nintendo έχουν πλέον διαπραγματευτεί και υπογράψει μια δεσμευτική 10ετή νομική συμφωνία για να φέρουν το Call of Duty στους παίκτες της Nintendo – την ίδια ημέρα με το Xbox, με πλήρη ισοτιμία λειτουργιών και περιεχομένου – ώστε να μπορούν να βιώσουν το Call of Duty όπως ακριβώς απολαμβάνουν το Call of Duty οι παίκτες του Xbox και του PlayStation”, αναφέρεται στην ανακοίνωση. “Δεσμευόμαστε να παρέχουμε μακροπρόθεσμα ισότιμη πρόσβαση στο Call of Duty σε άλλες πλατφόρμες παιχνιδιών, φέρνοντας περισσότερες επιλογές σε περισσότερους παίκτες και περισσότερο ανταγωνισμό στην αγορά παιχνιδιών“.

Πηγή: Kotaku

About author

Νikos Sotos

"Morning Mr Freeman, looks like your running late"

Your email address will not be published. Required fields are marked *