News

NVIDIA:Μειώνεται ο μισθός του CEO λόγω των χαμηλών πωλήσεων

Η τελευταία χρονιά ήταν δύσκολη για τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, αλλά η Nvidia ήταν μια από τις εταιρείες με καλύτερες επιδόσεις χάρη στα προϊόντα και τις λύσεις για επιχειρήσεις και τεχνητή νοημοσύνη. Παρόλα αυτά, η Nvidia δεν έχει μείνει ανεπηρέαστη από τις ευρύτερες οικονομικές επιρροές και έχασε και αυτή τους στόχους των πωλήσεών της.

Αυτή η αστοχία σημαίνει ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia Jensen Huang δεν πρόκειται να λάβει τη μέγιστη δυνατή αμοιβή που θα μπορούσε να περιμένει αν η Nvidia είχε μια χρονιά που θα ήταν εκπληκτική. Σύμφωνα με το The Register, ο Huang θα λάβει 21,35 εκατομμύρια δολάρια. Για όποιον το διαβάζει αυτό, αλλά εγώ θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος με 400.000 δολάρια την εβδομάδα.

Στην πραγματικότητα, μεγάλο μέρος της αμοιβής του Huang έρχεται με τη μορφή μετοχών, αξίας σχεδόν 19,7 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο βασικός του μισθός είναι λίγο πιο κοντά στο 1 εκατομμύριο δολάρια, ενώ επιπλέον 693.000 δολάρια αποτελούνται από “άλλες αποζημιώσεις”, οι οποίες πιθανότατα αποτελούνται από πράγματα όπως επιδόματα ταξιδιού και ασφάλιση υγείας.

 width=

Αυτό είναι περίπου 10% χαμηλότερο από το προηγούμενο έτος. Σε μια εποχή που το εκρηκτικό ενδιαφέρον για τα επιχειρηματικά προϊόντα και η έκρηξη της εξόρυξης κρυπτογράφησης γέμιζαν τα ταμεία της Nvidia, θα περίμενε κανείς να υπάρξει μια φυσική υποχώρηση τώρα που αυτό άλλαξε. Η δήλωση της Nvidia ξεκινά με μια επισκόπηση των δραστηριοτήτων της, ξεκινώντας με τα εξής:

Είχαμε ένα δύσκολο 2022. Οι δραστηριότητές μας επηρεάστηκαν από τους οικονομικούς αντίθετους ανέμους, τις γεωπολιτικές εντάσεις και μια αλυσίδα εφοδιασμού προϊόντων που μεταβλήθηκε από σοβαρή έλλειψη σε περίσσεια. Οι NVIDIANs στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων για να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση, εφευρίσκοντας παράλληλα νέες τεχνολογίες και δυνατότητες που μας τοποθετούν στο κέντρο των πιο συναρπαστικών ευκαιριών στην ιστορία της πληροφορικής“.

Σύμφωνα με το Register, ο μέσος μισθός των εργαζομένων της Nvidia ήταν 229.078 δολάρια, δίνοντας στον Huang πλεονέκτημα στην αναλογία αμοιβών 94:1. Αυτός ο μέσος αριθμός μισθού φαίνεται υψηλός, αλλά δεδομένης της θέσης της Nvidia στην αιχμή της πληροφορικής και της τεχνολογίας, πρέπει να προσλαμβάνει αρκετά μεγάλα μυαλά, και αυτό σημαίνει ότι ξοδεύει πολλά χρήματα για μισθούς.

Η Nvidia είναι σε καλή θέση για να επωφεληθεί από την αναμενόμενη έκρηξη της ζήτησης για επιταχυνόμενη υπολογιστική, προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης και πιο έξυπνους αυτοματισμούς. Είναι ένας τομέας που δεν δείχνει κανένα σημάδι επιβράδυνσης και αν αυτό το έτος είναι μια παρέκκλιση, τα μελλοντικά έτη φαίνονται ισχυρά για την Nvidia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss the News, Samurai!

Εγγράψου στο Newsletter του ggunews.gr για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα καυτά νέα στον κόσμο του Internet και της τεχνολογίας!
Newsletter