Video Games

Η DICE δέχεται παρενόχληση από τους fans του Battlefield!

Η EA επιβεβαίωσε ότι ένα νέο παιχνίδι Battlefield βρίσκεται σε εξέλιξη, αν και φαίνεται ότι υπάρχει ένα υποσύνολο “οπαδών” του Battlefield που δεν είναι πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Έχουν αρχίσει να παρενοχλούν την DICE με αφορμή την ανακοίνωση, γεγονός που οδήγησε τους developers του Battlefield να δημοσιεύσουν μια σχετική ανακοίνωση ζητώντας τους να σταματήσουν.

“Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες αυξημένης παρενόχλησης προς τα μέλη της ομάδας των developers. Σε όλα τα Battlefield Studios μας, είμαστε ανοιχτοί σε εποικοδομητικά σχόλια και κριτική για τα παιχνίδια μας”, έγραψε η EA στο Twitter. “Αλλά για να διατηρήσουμε έναν υγιή και ανοιχτό διάλογο με την κοινότητά μας, θα προστατεύσουμε τις ομάδες και τους ανθρώπους μας από την τοξικότητα και την παρενόχληση. Πιστεύουμε ότι αυτό δεν έχει θέση μέσα στο παιχνίδι μας ή στην κοινότητα του Battlefield”.

Ο CEO της EA Andrew Wilson μίλησε πρόσφατα για το μέλλον του Battlefield (μέσω του GamesRadar) μετά την καταστροφική κυκλοφορία του Battlefield 2042 και τους συνεχιζόμενους αγώνες με τη διατήρηση των παικτών. Ο Wilson δήλωσε ότι θα αναλάβει την ευθύνη των αποτυχιών του Battlefield, αλλά θα συνεχίσει να “χτίζει” το franchise “για το μέλλον”.

 width=

Ο Wilson επιβεβαίωσε ότι ένα νέο παιχνίδι Battlefield βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά δεν παρέθεσε καμία πρόσθετη λεπτομέρεια. Είπε ότι το Battlefield θα “επιστρέψει με έναν εντελώς νέο τρόπο” και ότι έχει “εξαιρετική εμπιστοσύνη στην DICE και εξαιρετική εμπιστοσύνη στην πρόοδο που κάνουν για το μέλλον αυτού του franchise”.

Πρόσθεσε: “Δημιουργώντας παιχνίδια και εμπειρίες που προσελκύουν και διασκεδάζουν τεράστιες διαδικτυακές κοινότητες σε όλες τις πλατφόρμες, σε όλα τα επιχειρηματικά μοντέλα, σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές. Και πιστεύουμε ότι το Battlefield θα αποτελέσει σημαντικό μέρος του μέλλοντός μας. Θα μοιραστούμε περισσότερα όσο περνάει ο καιρός.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η είδηση δεν έτυχε καλής υποδοχής από πολλούς στην κοινότητα του Battlefield. Η εισροή θυμωμένων DM και άλλων μισητών μηνυμάτων οδήγησε την EA να δημοσιεύσει μια προειδοποίηση προς τους οπαδούς του Battlefield το Σαββατοκύριακο, η οποία με τη σειρά της έλαβε επιπλέον θυμωμένες και μισητές απαντήσεις.

Μια απάντηση πρότεινε στην EA να “κόψει τους δεσμούς” με την DICE ή να τους στείλει σε “μαθήματα επανεκπαίδευσης στο game development”. Μια άλλη κατηγόρησε την EA ότι είναι “snowflake” και μια άλλη είπε ότι της αξίζει “κάθε αρνητικό σχόλιο”. Αυτή η συμπεριφορά συνεχίστηκε στο Reddit, όπου μια άλλη δημοσίευση συμφώνησε ότι η EA και η DICE δέχτηκαν παρενόχληση για “καλό λόγο”.

Δεν ήταν όλες οι απαντήσεις προς την EA τόσο επιθετικές. Πολλές ήταν υποστηρικτικές προς τους προγραμματιστές και περισσότερες από μία πρότειναν ότι ο απλούστερος τρόπος για να πουν στην EA ότι είναι δυσαρεστημένοι θα ήταν απλά να σταματήσουν να παίζουν. Κρίνοντας από τον απολογισμό των παικτών του Battlefield 2042 στο Steam Charts, πολλοί οπαδοί έχουν ήδη επιλέξει αυτή την επιλογή.

Λέγοντας αυτά, το Battlefield 2042 σημειώνει σταθερές βελτιώσεις από την αδέξια κυκλοφορία του το 2021. Πιο πρόσφατα, το 2042 επέστρεψε από το gameplay που βασιζόταν αποκλειστικά σε χαρακτήρες σε μια πιο παραδοσιακή προσέγγιση που βασίζεται σε κλάσεις. Αυτό φαίνεται να έχει ενθαρρύνει ορισμένους οπαδούς του Battlefield να επιστρέψουν στο franchise.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss the News, Samurai!

Εγγράψου στο Newsletter του ggunews.gr για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα καυτά νέα στον κόσμο του Internet και της τεχνολογίας!
Newsletter