Είναι πλέον σύνηθες το να βλέπουμε εκτεταμένες indie animation παραγωγές από άλλες χώρες της δύσης, όπως για παράδειγμα το Helluva Boss, και όλως περιέργως δεν έτυχε ποτέ να επιχειρήσει κάποιος κάτι παραπλήσιο στην Ελλάδα. Αυτή ήταν η κατάσταση μέχρι σχετικά πρόσφατα, όποτε και ξεκίνησε να προβάλεται στο Youtube η πρώτη ελληνική animation σειρά. Ο λόγος βέβαια για το VatoMuro, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στην πλατφόρμα πριν από περίπου 4 μήνες και πρόσφατα ολοκλήρωσε τον πρώτο του (και εισαγωγικό) κύκλο επεισοδίων.

Η σειρά ακολουθεί τον Muro (Chris Pan Χριστοφιλέας), έναν μαύρο γάτο που ζει μία ήρεμη ζωή κάπου στην Αθήνα. Μία μέρα, στον δρόμο του προς το περίπτερο (τι πιο ελληνικό άλλωστε…) πέφτει πάνω στον Vato (Βασίλης Λογοθέτης) – έναν άσπρο γάτο με κιθάρα στην πλάτη και βλέψεις να παρευρεθεί στο μεγαλύτερο πάρτυ της Αθήνας. Ο Vato σέρνει τον γενικά ήσυχο και χαμηλών τόνων Muro μαζί του, και οι δύο γάτοι καταλήγουν να μπλέκουν εν τέλει σε μία σειρά εξωφρενικών καταστάσεων.

Το VatoMuro αποτελεί ένα κωμικό καρτούν, με πολλά επίσης μουσικά στοιχεία, καθώς οι δημιουργοί έχουν ανεβάσει και αρκετά βίντεοκλιπ στο κανάλι τους. Δανείζεται πολλά στοιχεία από ιαπωνικά anime – όπως είναι εμφανές ειδικά στα πιό πρόσφατα επεισόδια – καθώς και από αντίστοιχου ύφους δυτικές παραγωγές, και χτίζει μία διασκεδαστική και άκρως σουρεάλ ατμόσφαιρα. Και σαφώς, συστήνω ανεπιφύλακτα να του ρίξετε μία ματιά!

About author
mm

Dimitris Tzepos

Φέρνουμε πιό κοντά την otaku κουλτούρα της Ελλάδας από το 2022! Μπείτε κι εσείς στην παρέα μας στο 🌸GREEK ANIME UNIVERSE🌸 (My Anilist)

Your email address will not be published. Required fields are marked *