Η Rockstar Games απάντησε επίσημα στη μαζική διαρροή του Grand Theft Auto 6 κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, λέγοντας ότι “υπέστη εισβολή στο δίκτυο” που επέτρεψε σε κάποιον να αποκτήσει πρόσβαση σε assets του παιχνιδιού.

Σε μια δήλωση που αναρτήθηκε στο Twitter, η Rockstar δήλωσε ότι “ένας μη εξουσιοδοτημένος τρίτος είχε παράνομη πρόσβαση και κατέβασε εμπιστευτικές πληροφορίες από τα συστήματά μας…“. Αυτό περιελάμβανε “early development υλικό” του επόμενου παιχνιδιού Grand Theft Auto. “Προς το παρόν, δεν αναμένουμε καμία διακοπή στις υπηρεσίες μας για ζωντανά παιχνίδια ούτε μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην ανάπτυξη των εν εξελίξει έργων μας“, δήλωσε η Rockstar.

Παρά τη διαρροή, η Rockstar δήλωσε ότι οι εργασίες για το επόμενο GTA θα συνεχιστούν όπως έχει προγραμματιστεί. Το στούντιο δήλωσε ότι στοχεύει να παραδώσει ένα παιχνίδι που “πραγματικά ξεπερνά” τις προσδοκίες.

Η διαρροή του GTA 6 φαινομενικά επιβεβαίωσε τις αναφορές ότι το παιχνίδι θα διαδραματίζεται στο Vice City και θα περιλαμβάνει μια ιστορία ληστείας εμπνευσμένη από την Bonnie & Clyde. Μετά την εμφάνιση της διαρροής, η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Rockstar, Take-Two, κατέθεσε αιτήσεις DMCA για την αφαίρεση του υλικού από το διαδίκτυο. Επιπλέον, το φόρουμ που φιλοξένησε αρχικά τη διαρροή, το GTAForums, αφαίρεσε την ανάρτηση κατόπιν αιτήματος της Take-Two.

 

About author

Νikos Sotos

"Morning Mr Freeman, looks like your running late"

Your email address will not be published. Required fields are marked *