Με 1 δισεκατομμύριο δολάρια να έχουν δαπανηθεί από τα Amazon Studios, το Rings of Power είναι επίσημα το πιο ακριβό τηλεοπτικό έργο που έχει δημιουργηθεί ποτέ. Όταν η είδηση έφτασε στις μάζες, πολλοί προσέγγισαν αυτό το έργο με ίσες δόσεις ελπίδας, τρόμου και επιφυλακτικότητας.

Η άψογη οπτικοακουστική εμπειρία που προσφέρει η σειρά, δυστυχώς, δεν αρκεί για να καλύψει τα μεγάλα κενά της. Στη πρώτη σεζόν η ανάπτυξη των χαρακτήρων είναι σχεδόν ανύπαρκτη ενώ υπάρχει μία παράξενη τάση να χτίζει μυστήρια είτε για πράγματα που είναι ήδη γνωστά είτε για να κάνει τα πιο αδίαφορα plot twists.

Μιλώντας όμως για χαρακτήρες, η Galadriel ειδικότερα πρέπει να είναι μία από τις πιο αντιπαθητικές πρωταγωνίστριες φέτος, αν όχι της τελευταίας δεκαετία. Είναι αλαζονική, αγενής, απότομη και απίστευτα εγωκεντρική. Κυκλοφορεί με ένα μεγάλο κατσούφιασμα στο πρόσωπό της και ενσαρκώνει τον τέλειο, αλάνθαστο, αήτητο χαρακτήρα που την κάνει παντελώς αδιάφορη. Οι υπόλοιποι χαρακτήρες κυμαίνονται από ανούσια ξεχασμένοι μέχρι να παρουσιάζουν λίγες σπίθες ελπίδας για το μέλλον (κυρίως ο Elrond και ο Durin), αλλά σε μεγάλο βαθμό δεν υπάρχει κάνενα βάθος σε κανέναν από αυτούς.

Ένας φανταστικός κόσμος μπορεί να έχει φανταστικά πλάσματα και όντα, αλλά εξακολουθεί να πρέπει να τηρεί τους καθιερωμένους κανόνες που θέτει από νωρίς. Ως παρόμοιο τηλεοπτικό παράδειγμα, στην 3η και 4η σεζόν του Game of Thrones, η μισή σεζόν περνάει με τον Hound και την Arya, ταξιδεύοντας πάνω σε λόφους και εκτάσεις. Παίρνουμε μια αίσθηση για το τεράστιο μέγεθος του κόσμου και το μεγαλείο του Westeros. Στην 7η σεζόν όμως, οι χαρακτήρες τηλεμεταφέρονται μέσα σε δευτερόλεπτα. Το Rings of Power παίρνει αυτή την ίδια παράλογη αίσθηση του χρόνου. Αυτού του είδους τα λάθη σε βγάζουν εντελώς έξω από τον κόσμο και καταστρέφουν κάθε αίσθηση ρεαλισμού και εμβύθισης που μπορεί να έχεις. Και αυτό από μόνο του είναι συγκλονιστικό για ένα έργο δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Rings of Power θα ήταν μία εντάξει σειρά αν δεν έφερε το LOTR στον τίτλο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί σεναριογραφικά τα 800εκατ. που κόστισε. Πέρα από το όνομα δεν υπάρχει απολύτως τίποτα που να θυμίζει το βάθος, τo μεγαλείο ή τον πλούτο του λόγου του Tolkien.

5.0

Author's rating

Overall rating

Πλοκή
5.0
Ερμηνείες
5.0
Εικόνα / Ήχος
10.0
The good
  • Οπτικοακουστικό υπερθέαμα
The bad
  • Πλοκή, Χαρακτήρες, Pacing
About author
mm

Christos Devetzis

Δημιούργησα το Greek Gaming Universe με ένα σκοπό: να μαζέψω σε ένα μέρος άτομα που μοιράζονται το ίδιο πάθος.

Your email address will not be published. Required fields are marked *