Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει μερικές θεωρίες σχετικά με το τι φταίει που οι εξεγέρσεις έχουν εξαπλωθεί σε όλη τη Γαλλία μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό ενός 17χρονου οδηγού delivery από την αστυνομία: το TikTok, το Snapchat και τα βιντεοπαιχνίδια, κυρίως.

Ο έφηβος πυροβολήθηκε την Τρίτη 27 Ιουνίου στο προάστιο Ναντέρ του Παρισιού κατά τη διάρκεια ελέγχου της κυκλοφορίας, σύμφωνα με το Associated Press. Ο Nahel, ο οποίος έχει αναγνωριστεί μόνο με το μικρό του όνομα, πέθανε επί τόπου και ο πρόωρος θάνατός του επιδείνωσε την αυξανόμενη ένταση μεταξύ της γαλλικής αστυνομίας και των κατοίκων της γειτονιάς Nanterre και όχι μόνο.

Ο Μακρόν δήλωσε ότι τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης παίζουν “σημαντικό ρόλο” στην τροφοδότηση των συνεχιζόμενων ταραχών και ανέφερε ως παραδείγματα τόσο το Snapchat όσο και το TikTok. Κατέθεσε σχέδια συνεργασίας με τις εταιρείες τεχνολογίας για την αφαίρεση “του πιο ευαίσθητου περιεχομένου” που μοιράζονται, λέγοντας ότι αναμένει “πνεύμα ευθύνης από αυτές τις πλατφόρμες”. Και η γαλλική αστυνομία φέρεται να ερευνά την ταυτότητα όσων αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης “κραυγές” για τη συνέχιση των διαδηλώσεων.

Ο Γάλλος πρόεδρος πιστεύει ότι τα βιντεοπαιχνίδια συμβάλλουν στις ταραχές

Αλλά ο Μακρόν δεν πιστεύει ότι για τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες ευθύνονται μόνο αυτές οι καταραμένες εφαρμογές κινητών τηλεφώνων – έστρεψε την προσοχή του και στα βιντεοπαιχνίδια. “Μερικές φορές έχουμε την αίσθηση ότι κάποιοι από αυτούς ζουν στους δρόμους από τα βιντεοπαιχνίδια που τους έχουν ναρκώσει”, είπε.

About author
mm

Christos Devetzis

Δημιούργησα το Greek Gaming Universe με ένα σκοπό: να μαζέψω σε ένα μέρος άτομα που μοιράζονται το ίδιο πάθος.

Your email address will not be published. Required fields are marked *